snåla sparsamma jag...

jag ska spara pengar och sitta hemma. läsa, skriva och vara kreativ. det sprack på en sekund. idag har jag varit och fikat med min kära tooli. pratat om livet och livet och inte var det livade tankar vi utväxlade. sen vandrade jag vidare till milli vanilli och vårt stamlokus hemmavid. de har höjt vinpriset med två kronor och tapasen med liknande. men det finns faktiskt fler rätter på menyn numer. jag tror jag närmar mig lösningen på min kris. luften känns så. och endera veckan ska jag träffa en gammal flinga och diskutera inspiration. min idé. det ser jag fram emot. massor. har också fått en vacker bok (tack j!) och schysst dramatik och poesi (tack p!) per mejl. det känns som om poeten i mig får stånd.

här kommer smakprov på en annan snubbe som inspirerat mig genom åren. med sin dans, konståkning och sångtexter. den alltid lika snygga...

(robbie williams i) take that - everything changes

robbie williams - she´s the one


robbie williams - she´s madonna

snille och smak

är det någon mer än jag som har taskig smak? minns min första platoniska kärlek, freddie mercury. jag kan inte ha varit gammal när jag spanade in honom på tv. han struttade runt endast iförd blanka trikåer och en gigantisk mustach och jag tyckte han var superfin. en annan flamma jag hade var osynligemannen. den tv-serien är det nog ingen annan som minns. den gick i repris för kanske tio år sen. då var sändningstiden runt fyra på natten tyvärr. i mitten av åttiotalet tyckte jag att dr robert som sjöng i the blow monkeys var hur snygg som helst. drygt tjugo år senare är jag inte lika säker på saken. döm själva här nedan mina vänner:

the blow monkeys - digging your scene

(men det drar i hjärtat av nostalgi. ack, om man vore där igen. med allt bra, resten kan dra...)

en snubbe som liksom jag själv (i mina drömmars stad...) dock hållt stilen genom åren är dave gahan. i denna cirka tio år gamla video är han snyggare än nånsin.

depeche mode - no good

ps. hipp å hurra för födelsedagsbarnen loi 25 och plattis 28. må de leva och vara lyckliga uti hundrade år!

vinna eller försvinna


it ain´t about how hard you hit.
it´s about how hard you can get hit and keep moving forward.
how much you can take and keep moving forward.

rocky balboa


marky mark & the funky bunch





russin och annat rabalder

idag har jag tittat på russinutställning, fina grejer på statsmuseet. och gratis. är fattig som en kyrkråtta men tooli ska låna mig så vi kan bruncha i morgon. det är fint med brorsor, och jag har fyra stycken. har en syster yster också. den lyckosten är i london och har vårväder.

har hängt med mina brudar idag. det är inte varje dag vi får ihop det. är lite spridda över stan med utkanter. det var riktigt mysigt på hotellbaren. men jag är lite ur balans sen fyra månader och två dagar. det var något som drabbade mig på själva födelsedagen. jag satt på atrium i varma vänners lag när något ramlade ner från taket. en kris. därför är det jobbigt när det blir prat om livet och liknande. men det är något som skas igenom. kriserna och livet. alltid lär man sig något på vägen.

hugh grant dancing

kleerup i new york


prioritering

saker som tydligen är viktigare för mig än att skriva poesi:
  • göra hårinpackning
  • måla tånaglarna
  • följa snöflingornas färd utanför fönstret
  • spana in grannarnas krukväxter
  • läsa om helgens deltävling i schlagersoppan
  • googla på en kompis senaste ligg
  • upptäcka att en granne har en båt i fönstret
  • upptäcka att en granne har julstjärnan uppe
  • upptäcka att en granne har klistrat upp ett fult hjärta på fönstret
  • bränna blandskiva till milli vanilli
  • sms:a till min frisör
  • läsa en bunt gamla på stan
  • raka benen
  • svära över krånglande hotmail
  • plocka hundhår mellan tangenterna på laptopen
  • blogga
  • ladda för att gå och panta två kassar med flaskor
  • frysa

konst

har träffat min kära kära h. vi var på vernissage och såg j:s fanastiska grenar och stubbar. sen gick vi ut på söder, men ändå inte mitt söder. mera snobbsöder. fast med trevligt sällsis funkar allt. och sen viggade h cigg åt oss så det stod härliga till. jag var tvungen att slänga bort fimparna i olika papperskorgar för det blev för äckligt.

ett lite sent musiktips, men de funkar än...

hey willpower


och videon tänkte jag köra på 80tals veckan... kolla och njut kära vänner. det är svårt att sitta still!

tips för uttråkade, av yoko nr ett



yoko ono grapefruit

samlarstycke I

välj ut ett ämne.
skriv fem miljoner sidor (enkelt radavstånd)
om ämnet.

samlarstycke II

ställ en person på scenen.
undersök personen i minsta detalj
enligt följande.
  1. väg
  2. mät
  3. räkna
  4. fråga
  5. lemlästa
  6. bränn
  7. registrera
(våren 1963)

samlarstycke III
slå sönder ett modernt museum i småbitar
med de metoder som du själv väljer. samla ihop
bitarna och sätt ihop dem igen med lim.

och så lite romantisk disco,
alltid lika nödvändigt.
(tack för tipset söta a-p!)


sally saphiro

man får ladda ner låtar om man klickar här...












ich liebe dich

det är dags att slipa på mitt tyska vokabulär. idag bokades äntligen resa till berlin. vi drar i påsk och det ska bli helt jävla wunderbar. nu ska planer smidas och hexa-gruppen ska väckla ut sina skimrande vingar mot den tyska konsthimlen. med på färden är än så länge jag, yoko, lotusblomman, debbie 2, kå och diverse synthar. men vi lär bli fler... vi hoppas att tooli och a kommer loss och med på färden.

bjöd milli vanilli på middag och musik ikväll. min lilla homie och jag diggade och timmarna försvann. med vin på pannan kommer såklart minnena, men det bjuder jag på. och bjuder in er till...

change your mind I
(nostalgi till m.)

change your mind II
(nostalgi till d.)



kneg å konflikter

igår på ångestsöndagen hände något helt fantastiskt. allt på min skulle-vilja-lista uppfylldes. jag hade en helt underbar kväll. nä, nu skojade jag. däremot blev jag syster duktig och betade av allt på om-jag-orkar-listan. var kanske lite dålig på att slänga saker, men jag måste berömma mig själv för väl utfört hushållsarbete. nu sitter jag här i mitt ganska organiserade hem. känns skönt efter en skitdag på mitt löneslavarbete. kvällen i kväll kröntes av en föreläsning i konflikthantering. kändes mycket aktuellt.

viktigt att tänka på vid tuffa möten
  • icke verbala signaler
  • säg hellre fel, men behåll kontakten med de du pratar med
  • varför låter jag konflikten betyda så mycket hos mig själv?
  • diskutera inte konflikter i termer rätt & fel

genom att vara i konflikter, lär man sig hantera konflikter


dag i dåsets tecken

snart har ännu en dag i mitt s.k. liv passerat. en söndag till på köpet. söndag är min ångestdag, oftast är jag förlamad och less på samma gång. emellanåt försöker jag motverka sinnelaget genom att fylla söndagen med saker. men oftast orkar jag inte. idag har jag gjort massor av spännande ting;
  • ätit strömming och potatismos
  • läst en och en halv skvallerblaska
  • bäddat sängen och lagt på överkastet
  • diskat
  • sett reprisen av schlagerdeltävling (var dock tvungen att zappa oavbrutet)
  • sprättat upp en massa räkningar (men inte betalt dem)
om jag orkar (tveksamt) ska jag;
  • dammsuga
  • skriva brev
  • skriva en grej till jobbet
  • vattna blommorna
  • göra situps
  • slänga saker
men egentligen skulle jag vilja;
  • hångla
  • dricka drinkar
  • resa bort
  • shoppa
  • skriva en jäkligt bra dikt
  • få ett spännande telefonsamtal

fin musik

the divine comedy
Xaver Naudascher

mord och ord

anade inte vilka strömmar min 80tals vecka skulle öppna.  jag har levt parallella liv. både varit här och där i dået. fått syn på mig själv utifrån liksom. jag har rodnat och rasat.  men det har gått så många år... preskriptionstiden för mord är passerad, men vad är preskriptionen för ord?

igår var det konsert. intressant att se vad herrarna (hoppar över damen i mitten) gjorde av sig själva och framträdandet på den lilla scenen. det var naket och skört över lag. den ena snubben körde den introverta stilen. den andre valde att spela på sin utsatthet. båda var fina och texterna skar.

lasse lindh
kristofer åström

idag har jag druckit vin med en flott utsikt. och fint sällskap.  och så kom en kille med låtsas-urtvättad t-shirt och slog sig ner intill. det var han jag älskar att hata. kom inte på hans namn förren nyss.



svart dagbok med röda hörn

880528 lördag.
var med syrran i stan. jag köpte ett par rosa tygskor, seglardojjer, ett rött linne (exakt samma färg & kvalite som mina shorts!!) på kvällen var d, h & jag på down town. kul, fast det var ett gäng gubbar (23-30) som svärma runt oss & satt vid vårt bord hela tiden. vi tog iallafall 1.20 tåget för det var så jävla mycket folk (trångt) på d.t. det är 1/2 priset innan 9 så jag fick en sexa rom & cola + stor stark för 55.

890215 (onsdag)
det är inte precis ofta jag skriver nuförtiden men det är nog för att jag är så himla lycklig. allt är superbra med l!! fast nu får vi inte träffa varandra på tre veckor & det är jobbigt! men som tur var går tiden fort när man pluggar. ikväll var d & jag på down town, egentligen skulle även k med men hon blev sjuk. iallfall, på väg dit i rulltrappan på östermalmstorg så träffade jag a (l). kul, för det var säkert nästan fyra år sedan. (3 1/2). han skulle till propaganda med några arbetskompisar. innan hade han precis varit på ålandskryssning. det var helkul på d.t. för t körde helbra musik hela kvällen. vi önskade låtar hela tiden. sen var det lite folk. bra för då kunde man dansa & sitta var man ville. tog sista tåget hem.

rosa sammetsdagbok 2

8612??
det var slut mellan p & t fast vi stack till mashine ändå för att kolla på r´s band. innan drack vi vinotinto & prata med v & o. på mashine satt vi & prata med l, c & dom, & jag prata med k. han var där med sin fula tjej. jag berätta för s att jag gilla k. r´s band var helbra!! sen vart det iallafall bra mellan p & t & dom drog till ritz med r men jag ville hem. & tror du inte att jag möter m på 2.15 bussen. han hade vart på firmafest på grand. han var helledsen för f hade spritt om oss så han hört det av 2 olika personer. det var överdrivet som fan! att han försökt våldta mej i hissen m.m... & jag var lite full. satt & skulle trösta han. sen gick jag av med honom & vi stod & kramades. sen sa han: "hoppas du har kondomer för det har inte jag." idiot va!! sen försökte han lägga ner mig på rökrutan vid skolan. sen börja vi bråka som fan & jag börja tjura & skrek att jag hata honom & han kunde dra åt helvete! men det gjorde han inte. sen vart vi iallafall vänner men han sa att det aldrig kunde bli nåt mellan oss nu för det där. kanske om tio år. sen skulle han iallafall ringa mig för jag ska skriva flyttkort till honom. sen när han skulle gå sa han: "en sista puss då?" "nä" sa jag. fast sen ropa jag tillbaka han. "tretton pussar" sa han. sen kom han tillbaka 2 ggr till & pussa mej. gullunge. f = död.

till m - first and last and always.
hoppas du är stark, snygg och jävligt lycklig.


rosa sammetsdagbok

860712. lördag!
lyssna på mina nya skivor: di leva, talking heads & michael dee. helsuveräna! sen ringde e (!). vi satt å prata rätt länge. han åker å tågluffar med p.p i kväll. blir borta tills 15 augusti. helt perfekt. han hade ringt igår fast då var det som tur var upptaget å sen var ingen hemma. han hade tänkt att vi skulle gå ut men jag slapp ju!! sen kom c till mig & vi drog till stan & käka på astis. beställde in vin!! kul va?! sen fanns det en helhäftig bar med en massa fräscha grabbar i. dit ska vi nångång. hade sällskap hem med d & v. dom kom inte in på daily utan hade varit på mon cherie (hi, hi).

talking heads - once in a lifetime

di leva - hänger i ett stup

grön dagbok med ros på 4

860607 lörd
mötte p vid 2. vi käka på clock och sen följde jag henne till skanstull. hon skulle övningsköra med sin pappa. jobba kväll. satt å prata med o innan vi börja. han är så jävla lugn! går på ratcave, ritz m.m. och berättade om sina extrema kläder. råhäftig! h jobba fast bara till 8 så jag hann knappt se honom. stod i kassan hela kvällen. det var mycket folk eftersom det var marathon. råka slå sönder ett askfat. andra på 2 dar. sen när jag skulle till tåget träffa jag en helgullig snobbgrabb som vill jag skulle hjälpa honom. han hade blivit slagen. så vi prata lite och leta efter hans polare. sen fick han min 1/2 cigg. han blev helglad krama, klappa mej på kinden och tyckte jag var helt underbar sa han! i love h. bryan ferrys lp "boys and girls" är så jävla suverän.


bryan ferry - slave to love

grön dagbok med ros på 3

860430 onsdag VALBORG! b, u och jag köpte studentmössor i dag på x. det var en helgullig kille som hade hand om mössorna. y.y. hette han. sen visade jag e min mössa. sen när u & jag skulle hem så träffa jag s.s. vi prata och han berätta bl. a. att han jobbar på fabrik på lidingö. sen på kvällen var d och jag på q. vi drack vinotinto och rökte gula blend. helkul hade vi och träffa en massa folk. bl. a. johan kinde. sen träffa jag k.h! han brukade kolla in mig på bussen sa han! ville ha världens kramar och puss för att jag sa att han skulle hälsa h. hans polare tyckte jag var lik anna book. det var en grabb vid busstationen som oxå sa; -fy fan vad du är lik anna book flera gånger. sen träffa vi även p. hans andra polare tjata ju om det igår på friskis. kul grej för hon är himla söt!! vi tog 00.40 bussen ner till station och sen gick vi hem. kom hem ca 2. hade helkul alltså! ps. fick reda på att michael strunge tagit livet av sig för ca 1 månad sen!! snyft!!


the cure - in between days

grön dagbok med ros på 2

860403 torsdag!
cp-john hade sagt till k att jag var så vild! "man vill ju inte bli våldtagen första gången man går ut" tyckte han. k ska fråga vad fan han menar med det för jag petade ju inte på honom på hela tiden. det enda var att jag frågade efter en puss när han skulle av tåget. inte för att jag ville precis men jag skulle testa han!

å hade pratat med kp´s polare r om min tabbe och kp hade visst blivit jävligt smickrad! men det är e jag tycker om. såg honom idag i skolan och hjärtat slog dubbelslag. h.o. har förresten en tjej fast jag bryr mig nog inte så speciellt. r är oxå rätt gullig...

nu är det ännu fler som sagt det om anna book. bl a å, a, a och även h, min syrras polare.

hade religionsprov idag. kunde inte en enda fråga! ringde på x-jobb på ica extra men man skulle va 18! å & jag var på friskis & svettis och kämpade idag (igen).

gazebo - i like chopin

grön dagbok med ros på

860301 (lördag)

våran statsminister olof palme har blivit mördad. han blev nedskjuten igår strax efter 23 nångång. hade vart på bio med frun och sonen (mårten). dog 00.06. fast dom har inte fått tag på mördaren. råhemskt. man kan inte fatta att det är sant. det har vart om det på tv och radio hela dan. himla fint faktiskt och sorgligt. d och jag åkte griller. sen såg vi m vid pressbyrån. dvs d såg han, jag märkte aldrig honom. sen åkte vi hem till d, köpte semlor och kolla på "titta vi flyger". sen på kvällen, eftersom "razzel" var inställt, kolla vi på "gremlins" & "hardbodys" hos henne. såg kp´s polare på halv 8-bussen förresten. skulle väl till kp. jo just det, på k &e´s fest den 15 feb hade jag världens gulligaste bordskavaljer. john doe. råbra gymnast. har bl.a vunnit sm 3 ggr! synthare. vi va hela kvällen (fast inte så...) tyvärr är han bara 156 lång. jag = 167!! sen tycker jag om kp lite. fast jag vet inte om han har tjej. pratade iallafall med en helful tjej igår på x.

preteritum

som fredagspoet börjar helgen klockan 16. hämtade två stora påsar kanelbullar som jag ska provsmaka i helgen, så välkomna på bullkalas alla fikasugna. kom aldrig upp på vinden för längst in i garderoben hittades en kartong full av minnen. en morakniv jag fick 1978, och fullt av gamla dagböcker jag och gud glömt. har fastnat i minnets korridorer och mött mig själv i yngre upplaga. både pinsamt och vackert. därför kommer bloggen under en vecka åka tidsmaskin tillbaka till det glansiga åttiotalet. vi börjar redan ikväll med en liten lista;

Annas akuta köplista
(december 1986)

  • blå mascara
  • läppglans
  • vaselin
  • pass
  • bz
  • klippning
  • 2 tröjor
  • skivor (div.)



smörgåsar

efter en helt jobbig dag som löneslav trodde jag att det var dags att släpa sig hemåt men tackolov bjöd lotusblomman ut mig mfl till en kväll kring berlin och skapandet. vi var ett gäng som satt kring barbordet och lurade till oss större vinglas och smed vårplaner. lite snicksnack med bartendern förekom också...

-men hur länge har ni funnits? jag har totalt missat er.
-i tretton år. eller menar du mig?


nu är jag hemma i rövarkulan igen. planen att förpassa delar av inredningen till vinden föll i stöpet. men vinden finns ju kvar i morgon, och antagligen jag med. kvällen i kväll var unik. även om jag missade "darling". men nu spoilar brorsan den på telefon... den var kul enligt hörsägen. och sorglig.

tappa balansen?

lägenheten ser ut som om den utsatts för ett svårt inbrott. överallt tornar bevisen på min utrensning. som vanligt har jag slitit fram allt ur sina skrymslen och sen blivit märkligt matt. och mitt i röran ringde elsie. vi kom in på djupa frågor och jag kände det som om jag skulle dö. mitt liv har sedan födelsedagen varit lika rörigt som lägenheten. allt tornade liksom upp sig på alla håll. men ur kaoset kom vi ändå fram till viktiga saker. som att hitta tillbaka till balansen. där livet känns äkta, och där man vill vara. det kan krävas blod, svett och tårar men vad är alternativet? stanna och stelna i missnöjet är inte min melodi.

jag måste bara hitta strategier för skrivandet.

nu gäller det att rensa klart i själ och lägenhet. nu gäller det att skriva klart man måste mötas och pröva dess sköra vingar. och så måste jag få igång min nya fjärrkontroll .



rädslorna och inte

bort, bort, bort
  • vassa knivar
  • isigt underlag
  • kärlek
  • konflikter
  • att inte duga
  • döden och efteråt
  • gigantiska dockor
  • ondska
  • rödvin

däremot tycker jag om
  • duvor
  • insekter
  • stora hundar

och för alla er som känner er ensamma ibland... videon gör en varm.

http://www.freehugscampaign.org/


tjechovs måsen i clownsk tolkning

det var magiskt, överdrivet och jävligt roligt igår. samt sorgligt. när den döende morbrodern berättade om sina två enda önskningar i livet som gått helt om intet skar det sig i bröstet. tänkte på alla egna önskningar och förhoppningar som virvlar omkring. ingen föreställning är den andra lik, eftersom clown handlar om att ta tillvara på ögonblicken. föreställningen lever i samarbete med publiken. det är på teaterhögskolan det händer fram till 3 mars, och det är gratis.

skräck

igår ute tog jag itu med två av mina rädslor. då kändes det stort och modigt, men idag kliver en annan rädsla fram. blev det för mycket? för fel? det är tröttsamt att vara rädd. det hör väl till livet, men det är nog inget man ska bejaka hela tiden. nu är det några clowner som väntar på mig... jag måste iväg.

nu kör vi

läskigt att förlora oskulden. och denna gång är jag inte ens full. försöker göra det lite avslappnat. äter mat och tittar tv samtidigt. och snart ska jag iväg så jag hinner inte finslipa formuleringarna.

likt en vinnare vill jag även tacka. tack kristofer; för tjusiga mönstret och finslipningen. tack lotusblomman; för vägledning. jag lär återkomma.

igår var lotusen här och vi läste äldre poesi. sånt som legat bland damm och silverfisk. jag blev både generad och imponerad av mina gamla etsningar. mycket blod och mycket tårar bland bladen. starka känslor. det slog mig att det var länge sedan. när var jag kär och galen senast? nu handlar det om bekräftelse och behov, mindre om personer.

och så slutade allting med en röst ur det förflutna...