Det var bättre förr.

När jag var liten lyssnade jag på en fantastisk bok som hette Till Vildingarnas land. Nu har den kommit som film och jag såg den i afton. Detta är alls ingen barnfilm, utan en ganska otäck historia om en pojke som rymmer till Vildingarnas land när han känner sig missförstådd och ensam. Vildingarna får stå för alla de sidor inom pojken Max och hans familj som han tampas med. Jag somnade efter fem minuter, men tyvärr vaknade jag ganska kvickt. Filmen var på tok för lång och blev otroligt seg.


Stormarna.

Nu har jag hämtat hem Elvis som aska. Det var ofattbart sorgligt att hämta ut den lilla träfärgade lådan som rasslade när man skakade på den. Där inne fanns det lilla lilla som var kvar av den finaste hunden. Hur kan det vara möjligt när mitt hjärta svämmar över vid tankar på honom?

Elvis bestiger kullen på landet i maj 2009.


Sena rapport.

Just hemkommen från konsert med vår skönsjungande kör. Det gick som smort, ja vi var verkligen duktiga. Jag tog en tidig kväll för i morgon är en annan dag. En sådan där späckad. Bland annat ska äntligen askan hämtas.



Cook along.

Det måste vara så att kärleken väntar runt hörnet, för jag vann endast 30 pix på alla lotterna. Men de ska jag byta in mot nya lotter såklart. Annars har jag en mysig hemmakväll i mitt eget goda sällskap. Har ätit gott och lyxigt och sett matchande film;




Jag älskar ju matlagningsprogram, så det torde blivit succé. Det gick lite trögt. Behövde vänja mig vid Meryl Streeps nya Julie Child-röst samt vid den ständigt tårögda, krisande Julia. Sammantaget var dock Julie och Julia en rar rulle om mat som karriär och som helande kraft.



Passar även på att flagga för Poesiebloggen som bjuder på en ny god dikt på;
http://poesie.blogg.se/

Filmtajm.


Jag har som synes haft tur i spel i jul. På en trisslott från grannen vann jag femtio spänn och på en tianlott från jobbet vann jag hundra. I dag så löste jag in klabbet i nya lotter, och alldeles strax är det skrapdags. Spännande värre faktiskt. Med tanke på hur påvert mitt kärleksliv är, så borde jag vinna storkovan kan jag tycka.

Dessvärre har jag i allmänhet otur även i spel. Ett exempel är när jag pluggade på universitetet och när studielånet kom alltid handlade en trisslott i kiosken vid plugget. I över ett år höll jag på, och inte en enda gång vann jag ens en ny lott. Det mesta jag vunnit tidigare är sjuttiofem pix på triss, och då hade jag inte köpt lotten själv.

 


 

Ger er lite filmtips, för i dessa tider ska man se massor av film. Det gör iallafall jag.

 

 



Rar tecknad film för stora om en man som på ålderns höst tar tag i gamla drömmar.




Ryslig och underbar tecknad film med Alice i Underlandet-tema. Bästa på länge!





Det börjar som en fejkdokumentär, men snart spårar allting ur för huvudpersonen. Riktigt, riktigt bra.

Nu är det slut på sötebrödsdagarna!

Nu är jag tillbaka. Nytt år, nya krafter. Tappade sugen när min fina hund gick och dog. Även om sorgen just nu känns obotlig så pockar livet på och skrivlusten återvänder så sakteliga.

I dag smög jag mig så ut på rean. Fyndade en väska (inte nedsatt) och en luftig klänning (nedsatt, men fortfarande ganska dyr). Kontentan av det hela var dock att provrumsspeglarna obärmhärtligt skvallrade om det jag redan vet. Nu fasiken är det dags att gå på någon slags diet!