för er som inte är på lesbos i morgon kväll...

image36

uppvärmning

image35

ty min mor
har sagt att när hon var ung
beundrade man verkligen dem
som bar purpurröda band

sapfo (ca 615 f.kr - 562 f.kr)

eftersom vår kära sapfo var en vislyriker ska denna lilla bit sjungas, gärna ackompangerad med lyra.

drygt tvåtusen femhundra år senare sjunger peter jöback sin nya visa om stockholm i natten på allsången. jag blev nog lite förälskad. i låten. i igenkänningen.

i väntan på min återkomst...

image34

mellanlandning

sorry att jag bara drog till hälsingland utan att meddela mig. jag hade tio minuter på mig, och då krånglade naturligtvis denna sida. men nu är jag här igen. iallafall tillfälligtvis. det är ju semester och då ska man röra på sig. ni som inte får ha semester kan väl dansa er fria i sinnet  till mina nya favoriter;

justice - cross

image33

imorgon är den stora bikiniköpardagen. ve och fasa. men så är det bara. jag får utrusta mig med ett gott humör och en stor portion humor och bege mig ut på staden. för på onsdag styr jag och milkovich kosan till lesbos för att hälsa på sapfo, dricka ouzo och käka oliver. det ska bli så himla mysigt att lämna regnet i ryggen. de enda paraplyer jag tänker vara i närheten av är de i våra drinkar.

nu ringde en snubbe från göteborgsskrivarsällskap. han ville publicera min hedersomnämnda diktsvit i en tidning han ger ut. jag blev naturligtvis hedrad och glad. jag får berätta mer när det närmar sig i september.

kalinichta så länge!



till mig själv och för mig själv

duran duran - come undone

denna lyssnar jag alltid sönder när jag känner mig under isen. det är min tröstelåt. kanske överdriver jag ikväll. men jag orkar inte vara stark just nu. jag längtar bara efter att allt ska gå min väg. jag orkar inte med att vänta. jag trodde mer och hoppades.

minnets dunkla korridor

space age baby jane - whatever happend to baby jane

(kommer du ihåg hårspänne-killen pandora? det är klart att du gör.)


söndagsångest utan anledning

basemant jaxx - take me back to your house

aron petter har lappsjuka. himlen är nästintill leksaksblå och jag har semester. ofattbart och overkligt. men jag äter nötter och dricker cava och försöker mig på att bara vara.

hej sa petronella ifrån plaskeby

jag kastade mig till födelsedagsfest i tallingaz där lotusblomman firade sin bemärkelsedag. trevligt och många smorgasboardare. sen flög jag vidare. det var galen mycket folk på kransenfesten igår. men mycket roligt, och schysst musik. det blev både sent och blött. fast för en gångs skull inget regn, utan en riktigt vacker sommarkväll. idag har det också varit en fin dag. jag hoppade i bikinin för första gången i år. solade min bleka lekamen nån timme med min barndomsvän. sen köpte vi lunch och satt på en bänk på en klippa och tittade ut över vattnet och pratade barndomsminnen.

nu har jag semester och det har börjat regna igen. jäkla skit. vi ska ut och jag väntar och väntar på sällskapet. och det regnar bara mer och mer. men nu sticker jag iallafall. som en jävla mary poppins.

s.e.m.e.s.t.e.r!!!

dannii minouge - holiday (1984)

lotusblomman 24 bast

image32

här avlöser födelsedagsbarnen varandra. nu när klockan snart passerat midnatt vill jag hylla bästa brevvännen och hexavännen och tjusiga lotus som passar på att bli 24 år. förhoppningsvis blir det picnic i kvällssolen med bad och rosévin. naturligtvis ska lotus få en egen låt. och vad passar bättre än något tyskt som dessutom innehåller dragspel... (de var tydligen grymma i roskilde).

jeans team - das zelt

elvan åtta bast

image31


idag fyller världens bästa hund och son elvispelvis åtta år. han äter köttfärstårta uppe i hälsingland. saknar honom massor och hoppas han mår som en kung. hyllar honom med hans namne;

elvis presley - jailhouse rock (1957)

elvis p - jailhouse rock (1968)

the king (1977)

vill också passa på att göra reklam för vår hemsida, som börjar bli sjukt snajdig. surfa in på smorgasboard och läs vad som händer på kompact living space (ateljén i berlin). där kan man också hitta hexas poesie, men går det inte att bärga sig funkar det att spana här; bra bättre POESIE (ny het etsning finnes).

i morgon jobbar jag sista dagen innan semester. hmmn, jag har ett stort projekt jag inte riktigt hajar hur jag ska hinna med, men kanske kan jag ta det efter arbetstid...



kåström

imorgon tycker jag att alla balla ska bege sig till stadmuseets innergård och spana in spröda, snygga, starka kristofer åström. det är parkteatern som bjuder in till spektaklet. kolla, kolla! och har ni glömt hur han låter kan ni kika här. 

image30

alla vill veta var du köpt din tröja

jag fick ett roskildetips från aron-p; (japp, han överlevde regn och lera och han var ganska lycklig.)

justice - D.A.N.C.E

tänkte lite på kå. tror kanske inte han tänder på låten, men väl alla t-shirts? eller?

ikväll är jag hemmavid, men mina mord i midsomer uteblir. fast nästbäst, det är friidrott. två i klanen sitter i detta nu på bussen mot hälsingland. jag är lite avis. snart får de frottera sig med världens finaste jyckar och inspektera potatisland och annat lantligt. själv knegar jag tre dagar till innan semestern infinner sig.

har trot eller ej, petat i "man måste..." tror jag ska peta lite till. kanske kommer en öppning? jag har nästan bestämt mig för att byta "stötta koppar" mot "udda koppar". fast nu börjar jag tveka. nåväl, det tål att tänkas på, som en filosofimagister brukade säga. han slänger sig säkert fortfarande med frasen,,,

tre dagar kvar att knega. inte i livet, men till semestern. lite uppladdning;


suburban nights på fredag den 13:e

nu på fredag den trettonde kommer jag och jason och förhoppningsvis också ni att bege oss till midsommarkransen på värsta partyt. naturligtvis kommer kvällssolen att stråla på oss och göra oss vackra och lyckliga. men man måste registrera sig. det gör man här.



image28

regnet det bara öser ner...

sprillans fräsch poesie. läs och lär här.

nu hänger helgen på ett hår. måndagen är snart, snart här. jag har vandrat runt med pandora med barn på stan i regnet. jag har också äntligen författat en liten, liten text som legat över mig alltför länge. surfat efter resa, men det är så dyrt.

i fredags förlorade jag mitt älskade snäckarmband som jag haft hos mig halva livet. det fanns inte på pizzerian i alvik eller på puben vid fridhemsplan. jag sörjde, men dagen efter hittade jag det plötsligt i väskan. vilket flax och vilken lycka.

igår var det smorgasboard-möte med middag hos lotus och kå. vi var sex stycken som samlades runt bordet och slog våra skallar ihop. jag drog i förtid, men jag hoppas de andra hittade på en massa spännande projekt och fina lösningar resten av natten. hemsidan ska byggas ut, men titta gärna förbi redan nu och se vad som är på gång borta i berlin och hemmavid.

det blev ett rafflande battle på kulturhustaket. särskilt som strömmen gick... tyvärr avgick nacht med segern över neat, men det kanske inte var det viktigaste. nu laddar vi om för fredagens fest. återkommer med mer info om den.

i´m just the same as the other

det verkar som om min gamla kassa fjärris fått nytt liv efter att jag hävt barnlåset. jippi. jag och andy ägnade timmar åt att försöka installera en nyinköpt. fast den lämnade jag tillbaka eftersom den aldrig ville funka.

mirakel, men resan jag spanat på har gått ner i pris. fyrahundra riksdaler. det ryktas om ett frukostmöte med resebokning om lördag.

även om projektet på jobbet går åt skogen har jag en kärlek.
shout out louds skiva: "our ill wills". jag är i en annan värld. vansinnigt förälskad faktiskt. tack tooli som fick mig att återvända.

spllittrade tankar, men jag är förvirrad och konfys. snart helg iallafall.

barnet; "jag låg och tänkte på det där du sa, att michael jackson ser ut som en gammal tant. och så kom jag på att det är ju för att han är gammal."

saturday nite live utan eddie murphy

NEAT vs NACHT @ STOCKHOLMSTERRASSEN

På lördag den 7 juli under parollen Skyskrapan brinner! antar Neat utmaningen att battla mot Nacht på Stockholmsterrassen (Kulturhusets tak). En riktigt sjuk engångsfest man inte får missa! Vad Nacht hittar på har vi ingen aning om men vi gör allt för att bräcka dem.

För maximalt kaos på Neats scen bjuder vi in Wreck Creative Studios som står för rörliga kameraupptagningar som mixas med live visuals. 15 minutes of fame 4 everyone!

I Neats DJ-bås blir det en oregerlig fest bestående av:
Adeline Supreme - MegaHouse
Kim Kong (24 Hours) - Old school classics
Wriggle DJ - Electrofied party anthems
Devi (Bon) ? Minimal & Maximal
Neat-Daniel - Jack it up trax

Vi ses på taket

NEAT | Stockholmsterrassen | Sergels Torg | 7 juli | 21-03 | 100 kr | 20 år

www.klubbneat.se | www.myspace.com/klubbneat

annalivet alias molly mupp kommer att vara där för att heja på 24 hours-snyggingarna.
kom alla balla och gör mig sällskap.

 

 


 

 


it´s possible

ikväll fluktade jag och tiffany en av fjolsommarens span. såg honom på samma ställe, aningen fylligare, aningen fluffigare frissa, minst lika söt.

dessvärre har jag missat två avsnitt i rad av "morden i midsomer" pga ett jävla barnlås i min fjärris. detta lås har spärrat min omställning till sommartid två veckor i rad. men nu har jag förhoppningsvis hävt eländet.

apropå livets dalar och annat sorgligt. gå in på
shout out louds myspace och lyssna på deras underbara impossible. gråt lite och hämta kraft. gå sen ut och andas in juliluften och känn hur jävla snygg och stark du är.

det pratade jag om barndomsvännen länge om i telefonen nyss. vi hyllade oss själva och skickade hat på en del elaka människor. nu är det bara sju dagar kvar att knega, men semestern känns ändå långt bort eftersom alla planer är så lösa. som traditionen sig bör i mitt liv.

har fått roskilderapport på nästan-danska av aron-petter. och roligare lär det bli när konserterna drar igång i morgon, för den lilla lyllosen. farsan har fått 3000 gratissms av telia som han utnyttjar rätt friskt. så det blir detaljerade rapporter om golvläggningen i hälsingland...

favorit i repris

gammal goding i ny tappning;

kleerup feat. robyn - with every heartbeat

bye bye butterfly...

image27





punk´s not dead

till loi med förlåt;

buzzcocks - ever fallen in love?

klantiga jag. på två ställen skrev jag fel på lois boktitel. hur dum för man vara? jag kan bara skylla på semesternerver och universitetsstudier. men boken heter och kommer att heta; PUNKINDUSTRIELL HÅRDROCKARE MED ATTITYD av louise halvardsson. så är det gott folk.

för övrigt har jag bjudit en av brorsorna på lite middag. vi har även druckit upp min vinkällare. nu ser jag fram emot att börja knega i ottan i morgon. jag som är en sån morgonmänniska... alltid uppe med tuppen und so weither.

postindustriell hårdrockare med attityd; louise halvardsson

image26

min vän loi borta i thailand börjar få form på sin bok. kolla, kolla: (gå in under nyheter 2007)

postindustriell hårdrockare med attityd; louise halvardsson

boken kommer ut i september och då rekommenderar jag oss alla att tjacka loss så många ex. man har råd med. detta är den ultimata romanen, full av tonårs-smärta, genans, fumlande romantik och starka stormande tankar. samt en rejäl portion av igenkänning, tro mig... boken tar en tillbaka till en tid man fortfarande bearbetar undermedvetet.

jag önskar loi all lycka och framgång framöver. hon är en stor källa till inspiration för mig. här är en sång för loi med önskan om en härlig sommar i koh samui;