Livet på landet.

Hälsinglandet var fint som snus. Jag och Aron-Petter påtade i landen och jyckarna rände runt på markerna. Lilly rymde inte en enda gång, och Lill-Gösta var så gott som rumsren. Nu ska det bli spännande att komma upp nästa gång och se hur det går med odlingarna. Det har rapporterats en hel del regn däruppifrån så förhoppningsvis frodas grödorna.
Utflykt till ett kalhygge
Så här trött blir man efter att ha varit till skogs
På grönbete

Gösta på grönbete.

Den lille valpen växer så han knakar. Han har redan vuxit ur sitt bebishalsband och bär numera ett regnbågsdito med halvstryp. Han är full av energi och studsar runt som en kanin. Därför svår att fånga på bild...
Smaskar på påskliljor.


Framför min gamla skola.
Tyvärr glömde vi ta med oss boll.

Själv skulle jag återuppliva ett gammalt middagsminne, nämligen camembertsfyllda crepes. Döm om min förvåning när jag kom hem och upptäckte att mina två burkar hjortronsylt är spårlöst väck. Fattar ingenting. Det får bli sjörövarpannkakor. Också ganska gott. Man äter pankisarna med socker och pressar över citron. Lärde jag mig av en tysk man för många år sen.
På torsdag bär det av upp till Hälsingeskogarna. Ska bli så mysigt att få visa Gösta markerna där uppe. Hänga med honom och Lilly en massa. Så frön och sätta potatis. Baka en och en annan kaka, läsa, dricka rosévin...


Härliga havet.

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera bloggen. Men jag ska härmed bättra mig. Idag har det varit en helt okej måndag. Tänka sig, trots nya jobbet och allting. Den flöt liksom på som den skulle. Helgen har varit fin och späckad. Hade Lunda-brorsan med fru på snabbvisit. De ville träffa ljuvliga Gösta innan han blivit alltför stor. Det blev en helg full av tjocka släkten och en härlig tur till havet. Lilly fick springa fritt med vågorna. Sen lite trädgårdsarbete på det och en massa god mat & dryck förstås.