Krasslig & trasslig.

Sitter i sängen och tycker synd om mig själv. Sårig hals och snuvig skalle. Hade verkligen tränat till kvällens körsång, men istället måste jag kurera mig för allt vad jag kan. Kollegan är sjuk och jag behövs massor på jobbet. Dricker honungsspetsat te och massor av Häagen-dazs så att jag ska hålla i morgon.

(Längtar till den officiella videon, men notera hur sångaren håller på att äta upp Kim.)

 


I am the greatest!

Barnet till mig; "Du är verkligen världsbäst på allt du!"

Zzzzzzzzzzzzzz

Allt är ganska bra, men jag är så trött.

Längtanslista

  • Sovmorgon
  • En resa
  • Nk-biskvi
  • Bokmässan
  • Slötid
  • Kramar
  • Bekräftelse
  • Skrivflyt
  • Brev
  • Jeans
  • Converse
  • Självförtroende

Ready for the weekend.

Den kära Svintosara fick igång mig med sin kommentar på det senaste inlägget. Det handlade om döden. Den där döden, den är så oåterkallelig och definitiv. Även när farfar Treblan dog i våras vid 93 års ålder kändes det som alldeles för tidigt. Jag funderar på min son/hund Elvan som kämpar mot sin cancer. Hur vet man när det är kört? Som det är nu går det inget bra med cellgifterna. Hans inre klarar inte av giftet liksom. Men än så länge är han den gamle vanlige. Jag känner igen min lilla fina jycke och jag märker att han tycker om att vara här på jorden. Jag håller mina tummar.

Och i morgon drar jag till Hälsingeskogarna. Till fristaden och lugnet, till fladdermössen och utedasset, till mina fina jyckar!



Fantastiske Floyd

Sent på kvällen nåddes jag av den sorgliga nyheten att min absoluta favorit-kock (förutom Jamie O) gått bort i en hjärtattack. O, alla dessa tvserier där charmören Keith Floyd lagade mat, pimplade vin och flirtade. Vilka fina minnen det väcker.

Rip Floyd!


Helt färdig...

Det är inte klokt vad produktiv jag kan vara när jag vikt en halv eftermiddag och en hel kväll åt att råplugga.

Sånt jag gjort;
  • Festat på sockerbulle och chokladboll
  • Packat upp och monterat min nya dammsugare
  • Dammsugit med dito
  • Tagit en rejäl tupplur
  • Tänkt på Patrick Swayze
  • Läst aftonbladet och expressen på nätet
  • Skurat brända kastruller
Fast jag har också blivit klar med rapporten som ska lämnas till skolan i morgon. Så visst har jag kämpat med det akademiska.



För övrigt undrar jag var man kan hitta de godaste kanelbullarna, samt de godaste chokladbollarna? Jag håller på med en egen liten undersökning. Hittills leder Saturnus bulltävlingen och Bloom chokladbollsditon. Men skippar vi köpebröden så är Syster Ys bullar bara bäst, och jag lägger helt ego min röst på mina egna chokladbollar...

Like the wind...

Jag hade lånat min mammas kompis axelvaddiga spets- och paljettröja. Den kostade femtonhundra, och det var mycket pengar i slutet av 80-talet. Vi såg Dirty Dancing på en biograf på Sveavägen, och efteråt dansade vi därifrån uppfyllda av historien, kärleken, dansen, musiken och så Johnny (Patrick) förstås! Jag fixade genast filmmusiken på kassett, och allra mest spolade jag fram och tillbaka till She´s like the wind. Patrick sjöng så vackert om knepig kärlek.



Welcome home Fuglesang.

Missade du liksom jag Chrilles landning med Discovery i natt så kan man se den här; http://www.rymdkanalen.se. Ett hett tips är att börja kolla drygt en timme in, det är bara under de sista minuterna som det händer något. Men då blir det å andra sidan riktigt spännande.

Testing, testing.

Testa hur snabbt ditt bredband är här:

http://www.bredbandskollen.se/

Kul, fast mig sade det inte så mycket. Någon som vet hur man ska tänka?



För övrigt brottas jag med ett reflektionsprotokoll som ska vara färdigt på onsdag. Jag har inte lärt mig att börja i tid efter alla dessa år, utan verkar på något undermedvetet sätt gilla konceptet "spar och har". Något jag glömt är hur satans knepiga och grottiga akademiska texter kan vara. Hur fasiken ska det gå att resonera och problematisera kring dem? Och fotnötter, vad är det för träigt, omständigt påfund? Det är i dessa stiffa stunder som poesin drabbar mig, men då måste jag lägga den åt sidan. Fast ett par fina formuleringar har jag sparat till bättre tider.


Till rara Sara.

Jag hade en plan om att läsa på Saras vigsel, men till min bestörtning försvann boken jag tänkt läsa ur helt mystiskt. Hittade den tio minuter innan jag skulle iväg på bröllopet och var alldeles för stressad för att få till det. Men jag följer Lois tips om att hylla Fru Starkström här på bloggen istället...


Kära Sara, att vara sann inför sig själv samt att älska sig själv är viktiga men svåra saker. Det är något man måste återerövra varje dag. Medan man kämpar med dessa löften kan man också ha dessa instruktionsstycken i bakhuvudet för att frigöra fantasin.

LJUSSTYCKE

Bär på en tom påse.
Gå upp på toppen av kullen.
Häll i allt ljus du kan i den.
Gå hem när det är mörkt.
Häng påsen mitt i ditt
rum istället för en glödlampa.

Yoko Ono, hösten 1963.


SAMLARSTYCKE II

Slå sönder ett modernt museum i småbitar
med de metoder som du själv väljer. Samla ihop
bitarna och sätt ihop dem igen med lim.

Yoko Ono, hösten 1963.


KLOCKSTYCKE

Stjäl alla klockor och ur i världen.
Förstör dem.

Yoko Ono, sommaren 1963.


090909 och bröllop på berget.

Detta magiska datum hade jag äran att vara gäst på vännen Svintosaras bröllop med sig själv. Jag citerar här nedan bruden själv:

Betydelse

Detta giftermål är en installation i syfte att upphöja självkänsla hos bruden och de inbjudna gästerna. Att gifta sig med någon annan borde förekommas av att individerna i fråga lovar sig själva alla de saker man sedan lovar någon annan. Oavsett giftermål och tvåsamhet borde alla människor inse sitt fulla egenvärde. Självkänsla och styrka i det egna jaget är det enda som kommer att föra individen framåt. Därav denna vigsel.

 

Det blev en vacker och mycket fin kväll där kärlek och vänskap samt poesi stod i centrum. Plus såklart Fru Starkström!

 

 

 

 


Försmak..

Robbie is back!


Ännu en vecka i mitt liv har inletts...

Barn 1: "Min morfar är i himlen."
Barn 2: "Åker han helikopter eller flygplan?"


Och nu äger jag en ny dammsugare. Äntligen! Men jag får den inte förren på fredag. Helgens aktiviteter är alltså spikade... Tänkte även hinna med en sväng till
Uppsala där det är kulturnatt på lördag. Ett digert program utlovas.

Egen kärlek.



Å Anna min kanna
till bredden fylld av
forsar och mycket mer.
Vackra, varma vännen
vem vill inte ha dig?
Stanna Anna och vila din svala panna
där du är finns livet, ligger hjärtan överallt.



För ett par år sedan fick jag i uppgift av Lotus att skriva en kärleksdikt till mig själv...


Dags för dammsugare.

Jag är som en urvriden disktrasa så här års. Det är mycket med det jordiska, med jobb och med plugg. Längtar till i morgon kväll då jag ska få gå till John Wall och köpa mig en ny dammsugare, haha. Ännu har jag inte råd att anställa en manlig hushållerska men kanske kan en pärlemorfärgad dammsugare få städningen att kännas aningen mer glamourös?

På lördagen händer det grejer. Då ska jag och Lotus ha Poesiverkstad för ungdomar från nio år. Så kom, kom, kom!

Lyssna också på min skönsjungande kör på myspace, och bli vår vän!
Här;

Avslutningsvis en sång till min kära "fästmö" Steffi som fyller år idag,

Jennifer Lopez-Love don´t Cost a Thing