Där satt den.


Barnet; "Tänk att det finns två sorters kycklingar. Sånna som är barn till hönor och sånna som man äter."
Jag; "Det är faktiskt samma sort."




Tillbaka till framtiden.

Igår var jag tillbaka i skolbänken. Tog med mig Lotus och gick till en kvällskurs där jag förhoppningsvis kan kombinera mitt yrkesliv med mina kulturella studier, och därmed komma vidare här i livet. Som väntat var det bara kvinnor där, vilket är ganska tragiskt men jag är van. Lotus tyckte att kursen verkade intressant och lovande, själv är jag mer pessimistiskt misstänksam som vanligt. Men det blir säkert bra. Hur som helst var det lite hjärtknipande och nostalgiskt att återse mitt gamla plugg där jag tillbringat så mycket tid mellan 1996 och 2001. I de lokalerna har jag haft både muntliga och skriftliga tentor, flirtat, hånglat, dansat och gråtit. Det i datasalen jag fick hjälp att skaffa min första egna mailadress, som jag använder än i dag.


Ett glas rött typ.



Dn på stan testar husets vin på Stockholms krogar

Alltid intressant även om det är fel färg på vinet...


Livet på en pinne.

Lite bilder från helgen. Satte mig på bussen till vännen på landet där svampplockning och kräftfiske väntade. Riktigt rofyllt och roligt på samma gång. Det är så fint med min vän på landet. Fastän det kan gå månader mellan våra träffar är det aldrig stelt eller tyst. Vi har varandra helt enkelt. Det är skönt med sådana vänner.



















Repeat.

De senaste dagarna har en låt klistrat sig fast i skallen. Jag har rundgång. En kollega berättade att hennes man hade en låt i huvudet i två år, och den var inte ens bra... Tack o lov för denna fina iallafall;


Portugallien del 4.



Albufeira, utsikt från balkongen.



Kyrkogården i Albufeira.



Mina nya flip-flops och stranden i Albufeira.



Återigen utsikt från balkongen...



Utsikten åt andra hållet...


 
Stranden på kvällen, från balkongen såklart.



Längst upp till vänster är vårt lilla hotell. Vi kunde som synes ta hissen till stranden!



Sandkonstnärer.



Tillbaka i Lisboa, vårt hotell VIP Eden.

Stick och brinn, försvinn.

Jag har köpt en ny mobil. Jag hatar min nya mobil. Jag förstår den inte. Den fungerar inte som jag vill. Den är ganska ful. Skitful nästan. Varför blir det alltid såhär? Bläää.

Måste muntra upp mig med bra musik för att inte börja gråta;


Portugallien del 3.





Lord Byron diggade Sintra...



Tillbaka i Tavira, fjolårets succé.



Tyvärr hade Poetpuben stängt då jag gick förbi.





Badbåtarna till Ihla Tavira.



Tidvatten i Tavira.



Leaving Tavira.

Portugallien del 2.



Utsikt från vår takterass i Lisboa. Superbocken var skamligt dyra i hotelbaren, och kom i plastmuggar, men vi myglade till oss glas såklart.



Här är hotellet i Lisboa, självhushåll samt pool på tak och centralt.



Sintra, and so on.













Denna dag blev det mest bilder ifrån Sintra, ett utflyktsmål som varmt rekommenderas om man befinner sig i närheten, såsom kanske Lisboa. Tåg i typ 40 minuter.  "Sleeping beauty meets Lord of the rings"  kan man säga. Och är man där ska man såklart bege sig uppåt för att avnjuta Palacio Nacional da Pena, som vi följdaktligen gjorde. Ett overkligt pastellslott ala Disney, som byggdes på 1700talet.

Känns lite mysko att publicera dessa bilder för även om det inte var alltför länge sen, så har mycket hänt sen sist. Så; stay tuned alla fina och vackra. Snart kommer mer, snart kommer annat.

Och så har jag blivit bjuden på bröllop! Lovely!


Portugallien del 1.


Frankfurts flygplats, en av de största...



Lisboa...















Hit å dit.

Nu är jag hemkommen ifrån min lilla Skåneturné som även hann bli en tur till Småland. Har haft det mysigt och hunnit med allt det där jag vill göra när jag är i Malmö. Träffa släkt & vänner, shoppa, festa och äta falafelrulle. Fick faktiskt ta mig ett dopp i en småländsk sjö igår, första doppet för i år här i hemlandet. Vattnet var varmare än Atlantens. Nästa gång vi ses ska jag lägga upp Portugallienbilder, det är ett löfte. Nu hänger jag med tvättstugan och läser brev. Det väntade två tjocka på oranga hallmattan när jag klev in sent igår kväll. Lovely!