miniholiday

Nyss hemkommen efter en liten helgtripp till Kolmården med omnejd. Har dock inte träffat några elefanter eller delfiner, eftersom Kolmården är så mycket mer än en djurpark. Det är även ett ställe där man kan bo. Djur som jag såg under helgen var dock bland annat;
  • räv
  • överkörd huggorm
  • arton får
  • kopparödla
  • knott
  • humlor
  • hästar
  • mygg
  • myror
  • flugor
  • lax (marinerad)
  • grodyngel
  • trollsländor
  • katt
  • tax
  • golden retriver










maybe baby



till alla balla, inte helt unga. vi är bäst!

sent om cider





njut av en av mina favvo-videos. i mrg drar den här människan till kolmården. så det så. see you. kanske soon.





bildbevis


påvert sortiment på konsum, men läskutbudet är fint.


denna holk har hängt med.



det är mycket skog i skogen.



det är mycket jobb med tomten.



fågelbad.



jag och en bok i hängmattan.



favvokillarna.



detalj från dasset.



snart drar vi hem.



tegelstenar

bomber och granater! pinsamt nog kallade jag boken för fel namn. den heter såklart bryta om. det var svagsint av mig. kan även meddela att mina ögon återigen börjat krångla. trist att vara en osminkad glasögonorm. hoppas och ber att det vänder till helgen då jag ska bege mig till kolmården på äventyr.

apropå böcker så längtar jag massor efter att hugga in på alla balla sommarromaner jag alltid plöjer under semestern. milko och jag brukar ta med ett tjog på våra resor, och så läser vi av varandra. sen brukar vi alltid rollbesätta alla karaktärer med kända skådisar. varje sommar innehåller en läckberg-bok. vi ryser och gör narr samt blir ganska insyltade.

böcker som kommer att få besök av mig inom kort kan vara;

  • joyce carrol oats - fallen
  • mara lee - ladies (present från idag)
  • nadeem aslam - kartor för vilsna älskande
  • niccolò ammaniti - mellan himmel och jord (signerad!)
  • amos oz - samma hav
  • kirsten hammann - vera vinkelvir
  • alice sebold - efter våldtäkten
dessvärre är flertalet av dessa inbunda och kommer inte att få följa med till portugal.

allt om min midsommar

hälsingland var soliga mornar och regn mot eftermiddag. det var mygg och mopsar. det var släktkalas och pudlar, pudlar och pudlar. det var vin och tidiga kvällar. det var boken bryta loss, viktig men svagt skriven. det var ruvande koltrast och hängmatta. det var chips med dip och eddie wedder varje kväll. det var meningen med livet och neonrosa benvärmare.

beach 2008

tips till alla som vill komma i form till sommaren. det är bråttom, men ni kan hinna. spring bara förbi världens bästa poesie-blogg så ordnar det sig. kolla, kolla bara här; http://poesie.blogg.se


midsomer

gårdagens konsert gick strålande. tror det lät okej också. efteråt gick hela kören och halva publiken och drack en massa vin. lite trist att det bara kom en vän till mig, men hon var desto mer välkommen. idag har jag varit trött. vi går återigen en kvinna kort på jobbet och det sliter. på rasten gick jag för att byta ett hiskeligt armband jag fått i present. funkade trots att det var på halva priset, och trots att jag inte hade kvitto. dock var resten av smyckena i butiken både fula och mycket dyra. tillslut när jag var grinfärdig hittade jag ett par titanringar med små hjärtan på. de dög. usch, jag är verkligen otacksam att köpa present till. imorgon sticker jag till hälsingland och myggen.

det måste va nåt fel

ungefär tre veckor kvar till semester. känns helt rätt. men det är en massa som ska jobbas undan innan dess, och städas och ordnas. sen vill jag bara säga till alla som tror att jag är sjuk och ömklig att det är ingen fara på taket. det har varit frågan om en lättare ögoninflammation och inget mer. men gnäller man så behöver man gnälla som min kloke handledare brukar säga.
ikväll har jag lyssnat på;



i morgon är det konsert med nya kören. det ska bli roligt, men lite nervigt. jag har lånat en mycket trång trenchcoat som scenkostym...



söndagssurr

i dag fyller kära vännen milkovich år så vi har firat med shoppingrunda och söndagsmiddag. vi var tre snygga brudar som snodde ihop en mycket god pastarätt. min insats bestod i att steka laxkuber. i går var jag på stor 30årsskiva. vi grillade under regntung himmel och dansade loss. sen gick jag vidare till nordic light och 1900 där tooli höll hov. men jag var trött så in i märgen. något märkligt eftersom jag ägnat dagen åt att blunda bort inflammationen. men det verkade iallafall göra susen för inflammationen känns så gott som väck.

hipp å hurra för milkovich;


fredagsful

i kväll har jag ögoninflammation och pratar länge med moderkakan i telefon. jag skickar också en vacker dikt till en snubbe jag tycker är himla fin. sen har jag en hemmakväll med vin och mig och inflammationen. i morgon är en annan dag säger christer björkman. jag säger att jag ska vara helt på banan då. jag säger att jag tycker så himla mycket om er alla. puss!



foggy

hej nu är jag här igen. bloggen har krånglat med mig den senaste tiden och inte velat släppa in mig. ikväll fick jag komma in, men detta är fjärde gången som jag skriver dessa rader så jag börjar ledsna på bloggen. mina ögon krånglar också så idag har jag varit glasögonorm. i morgon blir det fest morgon, middag, kväll så då vill jag vara utan brillor. får hoppas att ögonen får en god nattsömn och vaknar okladdiga.

tjugoett.

ikväll har jag varit och frissan och klippt och färgat håret. sen blev det trattfönat, så nu är jag lockigare än nånsin. körde precis samma frisyr som sist, eftersom jag trivts vansinnigt bra i den. eftersom allting drog ut så på tiden missade jag min nya kör. stack hem och agerade vätskebud till aron p. som cyklade tävling som gick förbi runt knuten här.

igår var jag ute och firade och svirade på alla möjliga sätt. bland annat bjöd jag födelsedagsbarnet aron p. på champagnedrink samt var på vernissage. sent blev det och trött var jag så det blir till att hylla lillkillen här och nu istället!

till aron p i efterskott;


debut till slut?

ikväll tilldrog sig en av årets absoluta kulturella höjdpunkter, nämligen debutbaren. den gick i sedvanlig ordning av stapeln på kulturhustaket. i år var det till skillnad från ifjol himmelsblå himmel och strålande kvällssol. de debuterande debutanternas böcker var som vanligt en salig kompott av högt och lågt, såsom det ska vara. i år hade jag inte läst en enda av debutanterna, men kände väl till de flesta genom recentioner. blev positivt överraskad ett par gånger, och bestört ibland. jämförde mig ständigt. kände hur det blir mer och mer uppenbart att jag måste sparka mig nånstans och ta tag i min egen debut. det vore ju trevligt om den gick av stapeln medan jag fortfarande levde.

jag kunde urskilja två trender hos årets nykomligar.

  1. självbiografiska böcker - allt är sant
  2. det var från början inte meningen att det skulle bli till en bok


råd och rön

idag var jag på namngivningskalas i tallingaz hos unge herr juno. det vankades kakbuffé med sjuttiofem sorters kakor, eftersom alla gäster uppmanats att ta med sådana till kalaset. svindlande mycket sött alltså. jag passade på att smaka på det mesta. unge juno tog festligheterna med ro, slaggade mot olika axlar och gäspade i trång handbroderad festblåsa. mitt råd till honom blev kort och gott att han skulle vara sig själv och lita till att han duger. tänkte ge honom lite kultur på vägen. bjuder på bland det bästa jag visste som barn;