Another Saturday.

Bildbevis från bruket.
Ja jävlar alltså. Visst upphörde regnet i en timme, och vi hann precis spana in omgivningarna runt sjön. Men sen öppnade sig himlen och åska & blixtar fullkomligt dränkte den lilla orten. Tackolov var vi precis i säkerhet då...
Är lycklig för jag har äntligen tagit mig i kragen och sanerat lyan här på klippan. No more batcave. Att det ska vara så jävla trögt för mig att städa. Jag gillar ju att ha det fint omkring mig. Fast jag vet inte vad jag ska göra av alla mina kläder. I nästa lägenhet ska jag ha minst tio garderober.
Snart dags att gå på kalas/sommarfest hos finaste Milko. Ska bara pusta ut framför Masterchef Australia säsong 3 först.

Ett annat liv på ett annat land.

Nu sitter jag i Hultsbruk hos Pelin. Utanför fönstret kvittrar fåglar och regnet strilar. Pelin uppdaterar mig med det senaste, samtidigt som vi avhandlar livets mening. När regnet lättar blir det promenix runt sjön.

Livet på landet.

Hälsinglandet var såklart underbart. Ett överflöd av god mat och dito bakverk. Vin i kvällssolen innan myggen åt upp oss. TP varje kväll, och så sträckläsning i senaste tjockdeckaren. Hundhäng, promenader och bästa loppisen. Fyndade en pärlemorglänsande minikaffekopp med fat samt en knubbig glasfågel. Men fokuset låg på odlingarna. Jag har satt tre sorters potatis, ruccola, sallad, lök, kålrötter i vårt nya gigantiska land. Jag har satt två sorters rädisor och dito persiljor, morötter, dill och säkert mer i Aron Petters och Stefan Sundströms djupbädd. Blomsterlandet är laddat med brudslöja och blåklint. Elvis grav har piffats till och så har jag naturligtvis rensat och rensat. Nu väntar jag på regnet.

Statusuppdatering.

Nu är jag packad och klar. I morgon åker jag och jyckarna till ängarna, böckerna, kakbakandet, odlingarna, brevskrivandet och sovmornarna. Hälsinglandet breder ut sina varma armar och vi bara längtar. Långledigt, kan man ha det bättre?
I kväll har jag varit ända ute i Tallingaz och intervjuat min kära Charlotte Qvandt angående hennes viktiga bok; Du ser draken genom fönstret. Intervjun kommer att publiceras på dagensbok.com inom kort (info kommer). Boken handlar om hur Charlottes mamma får en allvarlig sjukdom och faktiskt dör just när Charlotte själv blir mamma.
Igår var jag minsann på bokbloggardejt. Vi var ett gäng bloggande tjejer (var är killarna?) som möttes på en låtsaslibaneskrog och frossade käk samt bytte erfarenheter, skvaller samt inte minst BÖCKER. Alla skulle ha med sig tre böcker att byta bort. Jag klev hem med två nya litterära bekantskaper under armen. Och med påfylld kreativitet i hjärtat.
Over and out. Nu blir det nog lite skräck innan det är dags att vika in. Taxin mot Hälsinglandet går lagom tidigt. Blir lämpligt nog upphämtad utanför sjukan.
Och låten som jag ständigt nynnar på i dessa dagar...