Dopp i grytan

När jag var en ung nykterhetsscout hade vi som regel att bada innan sista april. Men det är a long time ago. Nu för tiden är jag varken nykter eller scout heller för den delen. Har lite knopar i bagaget, men med badandet har det blivit krukigt. Det är inte ofta jag badar hemma i Sverige innan augusti. Dock. I går doppade jag mig i Sickla sjö. Helt spontant och i gott sällskap. Som baddräkt använde jag en underklänning och handduk delade jag med sällskapet. Men summa summarum är jag stolt och har nog lite mersmak.

Minisemester.

I helgen hälsade jag på min väninna i Gävle. Vi tog tillfället i akt att tillbringa lördagen i Ockelbo. Jag tycker det är spännande att se nya ställen, och Ockelbo bjöd på stor folkfest i samband med prinsessbröllopet. Vi hängde i Wij-trädgårdar och löste melodikrysset live, åt tårtbuffé, såg bröllopet via storbildstv och spisade artistkavalkad med självaste Lasse B i spetsen. Allt detta i ytterst omväxlande väder. Ibland bländades vi av solen för att en stund senare närmast dränkas i regn.
De tre tårtorna på buffén. Tårtan med kakao och mandelmaräng var godast tyckte de flesta i sällskapet.
Det skålades i rosévin och festades på guldpraliner.
Alla paraplyer upp i luften.

Trädgårdsblomster.

Har man ingen egen trädgård, kan man alltid låna någon annans. Jag brukar hänga i föräldrarnas trädgård. Rensa ett och ett annat ogräs, och kamma på hundarna. Ibland läser jag DN kultur, eller Allt om mat också. Det är inte dumt med en liten trädgård. Särskilt när man inte ens har en balkong hemmavid.
Körsbären står i blom.
Ser ni snigeln bland bladen? Det gjorde inte jag först.
Lille Gösta står och ser sur ut.
En av mina favoritblommor, Förgätmigej.