the hottest upcoming artist in the world?

har sovit så länge det bara gick. något bakis sen gårdagen, och sliten efter en lång arbetsvecka med uppstigning i ottan. har ägnat dagen åt ett brev som ska hela vägen till koh samui och vännen loi. hoppas det hittar fram.

kvällen artar sig. utanför fönstret är himlen mörkblå utan moln och solen strålar. ska på hiphop-konsert med tanischa. det blir spännande. snubben är minst sagt hajpad. är ni nyfikna på soundet kan ni kolla in det här;
papoose.

image25


"Papoose is the hottest upcoming artist in the world and his street buzz is immaculate. His Internet following is tremendous and he has the same amount of downloads as most platinum artist. Papoose?s music captures audiences with its intelligent wordplay, stunning metaphors and cunning street knowledge while still carrying a message. At this time, a bidding war has ignited and a record deal will be an option rather than a question. Papoose is the future."


helgen hägrar

jag fattar inte hur jag ska lyckas jobba i elva dagar till innan sommarlovet. redan nu har jag kraftigt spårat ur. men vi har ganska kul också. skrattar hysteriskt och fikar massor. försöker varva ner så mycket det går. i morgon är det fredag och jag jobbar ju tyvärr nuförtiden då. det märktes inte så mycket på min första heltidslön som jag hade hoppats. gick och sov i två timmar efter dagens knegande. sen var jag i bättre form för en sväng till i tvättstugan. idag igen. spänstigt värre.

hoppas på en helg med långa sovmornar och en massa galej med vännerna. önskar er detsamma!

jag är verkligen jättesöt i mina urfula glasögon

hade svidat om till mina femton år gamla extra extra glajjer och gled ned i tvättstugan. tyvärr var där inte folktomt som jag trodde utan alla grannarna i kåken bykade. mötte bland annat em som tyckte jag hade jättesnygga brillor. han tyckte också att jag var jättesöt i dem. det sa han flera gånger och han luktade inte sprit. jag ska spara komplimangerna och vara glad.

till alla som gillar tjejer och/eller är en, digga;

calvin harris - the girls

och till lotus, loi, aron och alla andra ungdomar födda på 80talet ("i got hugs for you, if you were born in the 80s...")


sex in the city?

jag och milkovich utrustade oss med  pigga ögon, ett gäng cosmopolitans och begav oss ut på nätet för att hitta en resa. portugal hägrade mest. men det är en djävla djungel och inte heller denna gång lyckades vi hitta våra drömmars semester. men med tanke på att det är veckor kvar till ledigheten är vi ute i mycket god tid för att vara oss, så det ordnar sig säkert.

på kneget har jag den senaste tiden befunnit mig i ett unket, dammigt förråd. operation utrensning är i full gång. en gång om året vid ungefär den här tiden brukar vi rensa ur detta förråd. märkligt nog hittar vi fortfarande konstiga prylar från det glassiga åttiotalet. det måste vara någon som smyger dit dem? idag kom jag på att vi gott kunde lämna allt framme och ta hand om det senare. det bådar en härlig morgondag.

nu måste jag sätta på gordon ramsey... han är sådär fulsnygg liksom, och en jävel på att laga mat.

image24

i`m back

kom tillbaka till huvudstaden sensent igår, efter att ha rest som en sardin i många långa timmar. men jag hann skriva brev, lyssna musik samt läsa montecore. och frottera mig med en ingift släkting. inte att förakta.

midsommarhelgen förflöt med blomster under huvudkudden. men jag delar kudde med bebishunden så antagligen var det han som drömde om en prins? jag minns ingenting av natten. bakade iallafall en ytterst chokladspäckad tårta med polkagristäcke som jag bjöd släkt och andra på. har även fått äran att träffa senaste tillskottet i släktskaran, valpen alice 4 v. hon är tjock och trubbig och jävligt näpen. hon hade tre syskon först, men de ville inte leva utan for till himlen efter ett par dagar.

ikväll följde jag med fru f på ett sällan skådat shopparstråk. efteråt var jag så matt att vi fick styrka oss med drinkar och mat på min lilla lilla favvobar. nu är jag hemma, alldeles för ensam och krank.

det finns poesi och så finns det
POESIE... fasligt fräsch och fyndig. skynda fynda.

arla morgon

ett bonusinlägg! gissa vad, jag som alltid vaknar för sent råkade räkna fel och klev upp för tidigt. och jag var redan uppe och rörde på mig när jag insåg misstaget. vad gör man av all extra tid? tyvärr hade jag bara ett äpple till frukost, men jag funderar på att kamma till en snygg frisyr.

å vad skönt det ska bli att vara ledig, om än bara tre dagar.

happy midsummer

har varit på mosebacke med fina lina och druckit mellis. de är billigare , och sånt är bra när man är pank. när jag skulle köpa min andra och sista öl saknades femtio öre. jag sa att jag skulle lägga dit det sen, men det gjorde jag inte. sen promenerade jag hem och åt matrester. har packat väskan, för i morgon sätter jag mig på ybussen till hälsingland. ska fira midsommar med päronen, inga andra syskon är där. det måste vara första gången sen jag föddes typ. fast mina rara hundar är såklart där och väntar på mig. plus släkten och hundarna i husen runt omkring. har packat brevpapper samt montecore och en presentdeckare. ser fram emot lantluften men fasar för myggen. ska försöka baka en massa kakor också. nu när syster y är borta har jag alla chanser att glänsa.

när jag kommer hem blir det dags att äntligen köpa ny mobiltelefon. idag ramlade "lägga på luren"-knappen av. vi ses igen på måndag alla balla. glöm inte att plocka sju blomster och lägga under kudden. passa på att hoppa över ett par gärdsgårdar också. och sen drömmer vi om en massa prinsar och prinsessor och så lever vi lyckliga i alla våra dagar. här är lite att inspiration;

diana ross - muscles

the edge - numb

reklam

sprang på en gammal bekant idag. han var just hemkommen från ett regnigt hultsfred och hans band kom med en ny skiva för ett litet tag sedan. lyssna och njut och sen kan ni väl köpa;

the concretes - hey trouble

idag fick jag ett kuvert av chiefen. däri låg min nya lön. det var mer än jag väntat, men det var inte mycket. dock verkade min kupp vid medarbetarsamtalet gått in. eller var det när jag sa att jag skulle söka nytt jobb?

arton arbetsdagar kvar till semester...

jag har suttit och vridit på ord i man måste mötas-sviten. kvällens skörd; "med gammal mjölk" byttes mot "i stötta koppar". det har inte riktigt lossnat än med andra ord. längtar efter när jag får till det och saker hamnar på plats och känns självklara. jag gillar den här fasen. att peta och leta. för att inte tala om lättnaden efter, när allt sitter som en smäck.








söndagsstund har guld i mund

"any day is a new chance, a new romance"/ the tough alliance

hade sett fram emot äkta politisk forumgatuteater, men det blev inställt pga ihållande regn. istället gick jag och milkovich till ett ställe med många kulörta lyktor och drack rosévin. inte dumt. sen blev det till att röra risotto hemma hos. det blev heller inte dumt. så veckan avslutades riktigt gemytligt får man säga. och nu har jag ett nytt ledmotiv. se ovan... plattan är för övrigt eminent. lite embassy, mycket genialt och inte så lite dansant.

grattis i efterskott milkovich

den unga milkovich behagade att fylla år igår. numera är hon lika gammal och vis som undertecknad. eftersom jag var ute och for på en liten klubbturné med kneget uteblev hyllningarna härifrån. bättre sent än aldrig. här kommer milkos ledmotiv. valet av grupp var självklar, eftersom milko och jag är som ett gammalt strävsamt par i nöd och lust.

friends in need - alla vi

det är väl bara att hålla med björn, brolin, doktorn och den där fjärde snubben. sommaren är här;

"sommar och stränder, det vill alla ha. brun utan ränder, så ska det va. gin tonic på stranden, oh lalala.
en flicka i handen, det vill alla ha. himlen är blå, havet lika så.

...
sol, hav och stränder. om natten det händer. båten i hamnen, en flicka i famnen.
himlen är blå, havet lika så."



debutera mera

det var debutbar på terassen ikväll. jag och lotus satt tyvärr inte på scenen och solade oss utan fick trängas i den digra publiken. denna gång. igen. snart började det att regna, och även om mitt hår blir tjusigare av dugg tilltog strilandet till ett ihållande huttrande. men ståndaktiga av nyfikenhet höll vi oss kvar. dock närmare bar och tak. jag ska överlämna recentionen av debuterna till min väninna som klokt nog utrustat sig med block. själv satt/stod jag mest och tänkte på den bredd debutanternas alster spände över. eller gjorde dem det? handlade kanske allt i grunden om uppgörelse och bekräftelse? påfallande ofta blev jag irriterad över att debutanterna valde fel stycke att läsa, trots att jag inte läst en rad av böckerna ännu. valda delar som förklarar för mycket och skriver på näsor på något sätt. jag gissar att jag kommer att läsa sammanlagt 3,15 stycken av kvällens bekantskaper.

ikväll mår jag på en skala från 1 - 100; 77
(uppsvinget beror på orden och inte mina typ sjutton år gamla glajjer.)

blixtar och dunder

kanhända var jag lite luddig, men det var inte så att jag satte på mig mina glasögon. tyvärr satte jag MIG på dem, och sen kan ni räkna ut själva vad som hände. ikväll har jag och milko spanat på resor. har någon av er där ute erfarenheter av portugal så får ni gärna dela med er. ögonen går i kors efter dagens gullan bornemark-konsert men jag vill iallafall avsluta med att hylla två födelsedagsflickor. den ena bor i ludvika och den andra i shrewsbury. jag lyfter på hatten och hurrar till denna trudilutt;

 sparks - get in the swing

the bottom is nådd?

ny nätt dikt på värsta bästa poesie-bloggen. check it out bums babes. men annars är jag mest gnällig. satte mig på mina brillor för ganska precis fem minuter sedan. oturen bara fortsätter. jag börjar riktigt lessna på allt trist nu. trodde och hoppades att det hade vänt. fasiken. med tankte på alla picnicar jag bevistar borde livet bli mer av en sådan kan man ju tycka.

idag lekte de små människorna jag jobbar med "jesus på krysset" och grävde ner varandra i sandlådan. tooli drog till london i arla morgonstund. glassigt. jag skulle bara vilja vara ledig och hänga med hundarna i lugn och ro. inget mer. nu ska jag avsluta ett brev bara.

fredagstipset

vill ni hänga med mig i morgon så ses vi här;

image23

it runs in the family

tänk att även tooli tappade bort plånkan igår. släkten är utblottad, så just nu är vi inga kap. men fina lina bjöd på öl på mosebacke. tusen tack sötnos. där träffade jag även den lille prinsen som jag inte ringt upp. han fick några klappar på sina skäggiga kinder och så ska vi fika nästa vecka innan han reser på turné. jag blev nog lite krank på kuppen. kanske blir det avskedshångel på dejten?

dagens kommentar, kanske till och med årets, som min stackars kollega fick utstå och aldrig kommer att få glömma, haha;

barnet 5 år; "men hur ser hon ut egentligen x?
jag; "hur menar du då?"
barnet; "hon ser ju ut som en djävul."
jag; "menar du att hon har röda kläder?"
barnet; "ja!"

alla balla bör genast bege sig till kolingsborg där det är fest ikväll. vi mindre balla och mera spänstiga går in på
24 hours och laddar hem deras svängiga joggingmix och värmer upp inför maran.

image22

rip kära povel. kommer du ihåg när du köpte cigg av mig?  tack för alla glada och enastående stunder. keep rockin' in heaven dude.





det är som det är

vilken underbar dag. blev av med plånboken på bussen. jag hade lagt den på sätet tillsammans med koftan bara för att jag hade så mycket att hålla reda på. den är och förblir spårlöst borta. med viktiga kort plus massa pengar. nu känns mitt liv verkligen ännu mer åt helvete.

aron petter är ingen tonåring längre

min lilla lillebror har blivit stor. han som föddes när jag flyttat hemifrån. tänk vad åren går. det går verkligen läskigt snabbt. igår bjöds det till partaj i trädgården med solsken och släkt å vänner. idag lyfter jag på hatten och önskar  honom ett fantastiskt år fullt av framgång och lycka. hurra!  naturligtvis ska även pettan få en önskelåt;

ryan paris - dolce vita

annars känns det mesta tungt och tomt på samma gång. en massa skit och nedskärningar på jobbet och på det den strålande löneförhöjningen på 1,6 %. tredje året i rad som vår yrkeskår hånas och spottas på. i själva verket sänks ju lönen eftersom de futtiga kronorna inte ens täcker inflationen.

milko och jag tog vår traditionella måndagspromenix och sen bjöd hon på mat och alfapet. det gick ruggigt dåligt för oss bägge. jag fick alla konsonanter medan hon sparade på vokalerna. men det betyder bara att vi kommer att ha värsta turen i kärlek. och tänka sig. nyss när jag kom hem var tamburen full av heta kärleksbrev och telefonsvararen späckad med kranka meddelanden. underbart. fast tyvärr inte sant.

saturday nite live

studiebesöken kring stureplan kostar på. det är tur att jag knegar heltid numer när vinet kostar 75 spänn glaset. men det var iallafall mycket bra och kul igår, och jag höll mig kvar trots att sällskapet gick hem för att orka jobba idag.

nu är det lite sommar ute. har haft klänning och picnic i gräset med steff och tiff. sen tittade milko förbi och bjöd upp till promenad. jag har tappat bort min puderdosa. det är jobbigt för snart ska jag och hå ut till versan och gratisfestivalen. har packat ner passet. ifjol höll jag inte på att komma in eftersom jag inte kunde bevisa att jag fyllt arton.

image21

världens bästa jyckar; elvan och lilit softar i hälsingland

får jag lov

idag firar vi vännen tanisha som passar på att fylla 34 medan hon är i skottland. skickar jubel å ballonger dit. hoppas du har en festlig och fantastisk födelsedag. denna låt är bara till dig, dansa och njut;

david "the hoff" hasselhoff - jump in my car

själv har jag varit ute och firat av att jag äntligen ska börja jobba heltid, och därmed kliva upp i ottan tomorrow. det gjorde jag med ett fantastiskt vernissage hos en bekants bekant. och sen fick vi galleripriser på den lilla krogen med det goda vinet. finemang. därefter tågade vi i regnet till en terass, med tak tackolov, och lyssnade och diggade till en skicklig dj. 92 % snubbar, och jag överdriver inte.

i morgon är en annan dag, och då rusar vi alla och lyssnar till snyggingarna i 24 hours;

Neu - Stockholm

June, 1 2007 at Neu2: 24 hours Soundsystem


Sturegatan 4, Stureplan, Stockholm, 11212

jag är där i min nya klänning! kom och bjud upp mig. fast innan har vi nog varit en sväng på re:publik, eller hur?