Mina kärlekar.

Lite fler färska hälsingebilder på världens  finaste hundar. Jag är så glad över att de är mina.



Inget koppeltvång här inte.




Spanarna...





Far och son häng.

Askungen rapporterar.

Liksom andra coola typer, jag tänker på Dave Gahan och Jesus, så har mobilen min återuppstått ifrån de döda. Vi får se om det handlar om konstgjord andning eller om telefonen är här för att stanna. Ingen är dock gladare än undertecknad. Själv är jag nyss hemkommen från årets Debaser-slussen premiär. Förr om åren har jag sprungit dit på invigningskvällen, men i år missade jag tydligen det. Hur som har jag haft en toppenkväll tillsammans med fin vän i en nersutten soffa som luktade spya. Vindarna var somriga och samtalen flödade. Har fått massor av nya spännande saker att fundera över.

Eftersom timmen är sen och jag liksom askungen har en deadline kommer här endast ett par av de utlovade Hälsinglandsbilderna. I kväll är temat Spooky... Och med tanke på att det tydligen spökar däruppe är det passande.


Nattlig studie av vår utedusch utan draperi...



Jyckarna på nattlig promenad på ägorna...



Tomten i midnattsdimma...

Retur.

Tillbaka i storstaden. Har haft en finfin långhelg med jyckarna och familj uppe i Hälsingland. Fått ett myggbett av världens största mygga (en övervintrare, som inte längre är i livet), äntligen läst ut Carina Rydbergs senaste (en bok som nästan aldrig tog slut), upptäckt att min mobil är tvärdöd (ring mig hem så länge). Annat som upptagit min tid däruppe;



Jag har nystat sytrådstunt garn till min kommande sjal. Ett nystan tog tre timmar,
nu är det bara två kvar... Och sen ska den stickas...




Jag har umgåtts med mina hundar i vått och torrt. Vad händer där ute undrar Elvy?




Jag har grävt i landen. I detta runda ska det förhoppningsvis växa upp en massa vackra blomster,
såsom malva, vallmo och förgätmigej.




Jag och Syster Yster började lägga detta 1000-bitars pussel med finskt skärgårdsmotiv.

Jag har även fotograferat en massa. Det kommer lite bilder i morgon tror jag. Nu ska jag uppdatera mig på Hells Kitchen och dricka en massa ekologisk lättmjölk. Kanske blir det lite Hägendaz som tilltugg?

Promenera mera.




Min spänstiga mäklarkompis brukar bjuda med mig på kvällspromenader. Om jag inte har tvättstugan, eller har middagen i ugnen kan det hända att jag följer med. Jag beundrar folk som är sådär enträgna och duktiga på att röra på sig. Jag har lätt för att falla för frestelser såsom att se en film istället. Överhuvudtaget måste jag jobba mer på min driftighet. Nu har jag iallafall bjudit med en kompis på slututställning. Har nämligen tagit ledigt idag, så det blir en riktig långhelg här. Fast i morgon bitti far jag, jyckarna mfl till Hälsingland. Första gången för i år.

Sju sorters kakor med mera.



Igår firade vi morsan med sju sorters kakor, äppelgifflar och två sorters tårtor. Hon hade bakat allt själv. Vi andra var behjälpliga med att duka långbord ute i solskenet. Ett synnerligen lyckat kaffekalas med släkt och goda vänner.

Long live the king.

Idag var jag och Elvy i Uppsala. Förutom ekg, ultraljud och provtagning var Elvy generös och gav blod till forskning. Vilken superduktig och tålmodig hund man har. Jag blev riktigt stolt. Numera är jycken rakad under armar, på mage samt höger framben. Vi hann även upptäcka att manliga veterinärer ser ovanligt bra ut, alternativt att jag är ovanligt svältfödd.



Elvis visar upp sitt bandage i solen


Skön söndag.



Vandrade över Västerbron för någon timme sedan. Stan är så tjusig i skymningen. Hade varit med en kompis och kikat på lägenhet. Det visade sig att lyan låg ett stenkast ifrån en annan god vän. Så vi gick dit och drack kaffe efteråt. Sen blev det en sen indisk middag innan vi alltså lade denna bro under våra fötter.

Är jag ett hopplöst fall?

Jag har stupat. Två gånger har jag använt de nya fina platå-träskorna och varje gång har jag ramlat. Första gången var det någon som slängde upp en dörr. Idag klev jag upp på en trottoarkant i Skärholmen. Trampade snett och slog i knät så de dyra tightsen gick sönder. Det kom blod också. Plus att den blanka skon blev rejält tilltörnad. Är det meningen att jag bara ska bära lövade sulor? Eller kommer trägen att vinna?




Modershjärtan.

Idag blev min mamma B pensionär. Hennes smarta kollega fixade så att hon fick köpa sin egen avgångspresent. Så istället för en synnerligen dyr orkidé blev det denna snygga ljusstake från Vira Bruk;



Roligt att hon kunde få en egen, hon måste ha gett bort ett dussin av denna pjäs under årens lopp. Nu har hon slitit färdigt i äldreomsorgen och kan unna sig sovmorgnar och sena kvällar .  Hyllar min gamla ömma moder med en liten video of course. Om en dryg vecka firar vi hennes 65årsdag med tårtkalas ute på hennes gata. Önskar solsken och lycka. Jag tänkte vara servitris.


Tänker på andra fina mammor. Lotus mamma i himlen, Milkovichs mamma som ska opereras återigen. Låten är till dem också.

Och nu har regnet dragit in över huvudstaden...


Kalv på grönbete.



Jag tycker det är skitsnyggt med klackeskor. Undrar varför jag använder det så sällan? Kanske för att det är så jävla svårt att gå snyggt och tryggt i dem? Efter ett glas rosa gula änkan på NKs champagnebar råkade jag köpa ett par tjusiga Whyred-stövletter. Ni kan skåda dem här över till höger. Efter nån dryg månad bestämde jag mig för att gå in dem. Det var i lördags och jag promenerade till Coop och tillbaka. Dessvärre var det en synnerligen solig dag, och säkert 40 pers satt och åt glass utanför glassfabriken nära där jag bor. Där skulle jag bli tvungen att stappla förbi. I nedförsbacke! Först trodde jag att stövletterna satt på fel fot, sedan smög jag runt på en skymd omväg. Återvände svettig och med kramp i vader. I morse rotade jag fram dojorna till vänster. De köpte jag på vrålrea för åratal sen, och har använt ytterst sparsamt. Nu ska jag banne mig träna! Som ni ser är den klacken bredare och därmed stadigare, inbillar jag mig. Och med tanke på att jag snubblade i mina nya träskor där klacken är hälften så låg behöver jag sannerligen åka på träningsläger! Wish me luck!


Lyckligt lyckad.

Är så in i märgen trött. Jag och Milkovich hamnade på värsta utekvällen igår, helt oplanerat. Det var så mysigt. Jag fick krama snygga snubbar, snylta snacks och bli bjuden på bira. Kan man ha det bättre? I morse kändes det kanske lite tyngre, men det var det sannerligen värt. Vi behövde glömma sorger och besvär för ett par timmar, jag och Milko.

Ikväll har jag chattat med E. Han tjatar om att vi ska dricka vin, vi som inte setts på säkert femton år. Dock skaver fotot från i fjol fortfarande på näthinnan... Jag påminde honom om blandbandet han gav mig. Vad sägs om Michael Bolton och Chicago?

En bra måndag.




Sitter här och sippar på spirulina-te. Unnade mig en dyr påse när jag var på Yasuragi. (Nåväl, man får ett glas vin på East för exakt samma summa... ) Vad kan jag vänta mig av detta te undrar ni kanske? Jo, det är blodsockersänkande, det förlänger livet utan att man åldras, ger ökad energi, botar hosta samt undanröjer trötthet. Som om detta inte vore nog utgör det den bästa källan överhuvudtaget för att inta vitamin B-12. Viktigt för oss vegosar.

Hur det smakar? Man kan säkert vänja sig...

Förutom detta skriver jag brev till småland och kikar på säsong fyra av Medium. I got the hots for
Jake Weber. Jag tänker också lite på hur trevligt det vore att få vara kär. Är ni kära?

Bergsklättring.





Sådan här tjusig utsikt kan man ha när man dricker bubbel på ett berg i goda vänners sällskap. Tänk vad jag har det fint ibland. När bubblet var slut gick vi ut. Eller snarare in på lokal.

Tur i oturen



Antagligen var det precis när jag tog denna bild som jag även tappade plånboken. Fick ett samtal samtidigt, samt försökte hålla reda på alla väskor och kassar. Det var en vacker och tidig kväll och det var valborg. Vi skulle genrepa med kören, innan det var dags för den stora konserten under bron. Jag minns att jag tyckte det var märkligt att alla bänkar var tomma en solig kväll som denna. Det var därför jag tog bilden. Sen gick jag upp på en terass och tränade. Då ringde mobilen och en snäll kvinna hade hittat plånkan, utan att jag ens hunnit sakna den. Tänk vilken tur man kan ha ibland. Konserten gick jättejättebra. Det var roligt och allt lät fint. Fast jag råkade skära upp min tumme precis innan på Lotus manus som låg och pirrade i väskan. Blodet forsade. Vad kan det betyda?