back in business

nu är jag tillbaka i sadeln, efter julmys i förorten. har haft en fröjdefull jul full av knäck, mandelmusslor, glitter, klappar och familjen. jag har inte blivit för gammal för julklappar. tycker fortfarande att det är lika spännande. men de senaste åren har det blivit närapå roligare att få ge bort paket. i år har jag fått så skilda saker som en trädgård till en bok om hur man blir rik, kåt och frälst. jag kommer att ha mycket att göra under 2008.

ikväll pendlar jag mellan att gå till spybar där tooli spelar till att bara vara hemma och äta nigella-sallad och sippa kallt torrt vin. just nu lutar det åt det senare. kanske ska jag fila på en liten årssummering också? sånt hör ju till.

so long, jag bjuder er den sköre och samtidigt starke rufus;

rufus wainwright - going to a town

man får ta en konsert i taget

ikväll kollade jag på musikbyråns sammanfattning av årets bästa skivor. det är alltid lika intressant. ni uppmärksamma vet att programmet sändes redan i tisdags, men har man ingen tv får man ta vad man har. jag blev glad eftersom flera av mina favoritplattor fanns med på "proffsens" lista. calvin harris, shout out louds, laakso, justice,  interpol, lcd soundsystem, simian mobile disco, familjen, säkert! och jamie t för att nämna några. däremot har jag inte trots motsträvig tillvänjning lyckats känna tjusningen med arcade fire. plattan musikbyrån rankade högst var feist; the reminder. jag har lyssnat alldeles för litet på henne, och det känns spännande att ha något att utforska. och hon sa en himla bra sak;

livet är som en turné och man får ta en konsert i taget

så är det ju. och så ska jag göra i morgon. när alla andra på jobbet är med i borta med vinden och jag och aron-petter knegar. men det kan man ta, sista dagen innan jullovet. och så lyssnar jag på anna järvinen, som precis alla andra. hennes skiva är skör och stark på samma gång. ni som levt under en sten, upptäck genast! (och när ni lyssnar på götgatan, berätta för mig vem ni är på väg till...)




mer hipp å hurra

grr, ett färdigt fint inlägg försvann spårlöst ut i universum.

igår var jag ute med jobbet. vi var förvisade till en finlandsfärja som gått på grund på kungsgatan. där var det spex och spektakel kvällen lång. show och karaoke för att nämna något. jag kan inte låta bli att fundera över vad man istället kunnat göra för de stålarna. ramlade dock hem i natt vid halvtre blecket efter en kylslagen promenad eftersom tuben slutat gå.

maskinen - alla som inte dansar

ikväll har jag alltså legat på sängen och författat julkort, ätit glass och fryspizza och inte så mycket mer. jo, jag har hyllat min vän ninafina som fyller 40 bast. hipp å hurra för dig idag. snart tar jag båten till dig. så länge får du en låt:

leila k - c´on now

sankta lucia

ikväll mår jag oförskämt bra. trött så trött, men nöjd och lycklig. en bra dag på jobbet och en ytterst trevlig kväll då jag blev bjuden på allt. det var en senkommen födelsedagspresent som gick av stapeln och jag mådde som en prinsessa. nu saknas bara kärlek.

dogtown

igår skrev jag ett inlägg, men det ville inte fastna. hoppas denna kväll vill mer. har varit ute på äventyr. kom nyss hem ifrån smörgås-träff. denna gång sågs vi på en liten ö. fick åka motorbåt i natten. det blev god soppa, julchoklad samt en massa bra text och samtal kring dessa. en metapjäs, en prolog samt album fyllt av minnen låg på bordet. jag var trött in i märgen innan, men det är fantastiskt hur litteraturen kan få en på banan igen. och inte minst lyfta ens text. jag var högst tveksam till min lilla berlin-prolog men efter kvällens vända har den lyft ett par pinnhål. det tackar jag för.

det blåser gynsamma vindar därute vänner. surfa in på världens bästa
poesieblogg. där har det hänt grejer. perspektiv har vänts och krängts. gå dit och simma med maneten.

sist ett fint filmtips; lords of dogtown. bygger på en sann historia om några skatesnubbar som tar åkandet till en ny nivå. det handlar också mycket om vänskap, tillit och tilltro. vad är viktigt och vilken väg ska man välja? varför?

image112

julefrid

ikväll drack jag hemgjord glögg och åt julgotter för brinnande livet. det var tjejen bakom formverket och hennes ateljékamrat som sålde fint hantverk. jag fick bl. a en skärbräda och en svart adventsstake som heter sune. sen har jag köpt en massa födelsedagspresenter och julklappar. allt inslaget efter konstens alla regler, eftersom tjejerna dukat upp värsta inslagningsbordet. jag blev lycklig och kände att jag älskade att slå in paket. men sen fick jag beslutsångest framför alla möjligheter och surnade till. men efter ett par ischoklad lossnade det.

jag har också fått mig ett par ruskigt rejäla och präktiga stövlar idag. ska smörja in dem nu så att jag kan inviga dem i morgon. då ska det vara soligt och utan regn hade jag tänkt. jag hade också tänkt träna.

dag fluktade jag min gamla toyboy på tuben. jag tänkte först inte hälsa men hans kinder var så runda och lite gulliga. i brist på annat måste det vara. en annan gammal flamma frestade faktiskt med öl lite längre fram. håller tummarna för jag behöver fägring omkring mig. mer än någonsin. det är det här mörkret. det tar kål på en. man skulle ha en ljusslinga runt halsen. kanske vore man lyckligare då? eller en kille i handen? i varje hand?

happy monday

idag har jag faktiskt haft en fin måndag. jag skriver faktiskt eftersom jag i grunden hatar måndagar. eller snarare hatar mig själv på måndagar. jag brukar vara ond, ful och sur. men idag var det riktigt trevligt, trots decemberregn och morgonsnuva. kanske är det mina dyra vitaminer som börjar verka? stora som stolpiller är de i varje fall och de både luktar och smakar som fiskmat. (yes, jag har prövat.) kanske handlar det om att jag gillar den här tiden. pyntade igår med julstjärna och de nygamla dukarna som babsan skänkt. det blev mycket mysigt. denna tid är mycket möten med släkt och vänner. har saknat det från den galet arbetsamma hösten. igår bjöd syster yster på adventsglögg med diverse tillbehör och mycket tända ljus. mina fina jyckar var där och fick tuggpinnar fyllda med ost. elvis-pojken var tydligen krasslig, men jag hoppas det är övergående. alltid är det något nytt att oroa sig över. varför är det så? men i morgon ska jag på julmarknad. hoppas på att fynda lite schyssta julklappar till er alla.

och igår natt plöjde jag tre avsnitt av "andra avenyn". söndagens, måndagens och tisdagens. kolla, kolla alla balla. det är duktiga johanna olsson som varit avsnittsförfattare för detta block. och det är spännande må ni tro. man kan se dem på nätet när man vill ska ni veta.
andra avenyn.

image111