på en pinne...

...i mitt minne. (citerat från en beige dagbok)

2/5 1996
"godmorgon! helt utan ångest.
min proletärbakgrund tvingar mig
ned på stadens gator och torg.
jag drar till kungsan. frukost finns
i kök och kyl. hälsningar x"

"godeftermiddag. tvingar mig hemåt.
går rakt. mvh annalivet"



det var efter den valborg jag gled runt i mina röda högblanka gympadojor (som ett par killar märkligt nog kallade pizzapjuck.) det var också morgonen efter efterfest med rysk vodka och hörnsoffa. sen kräktes jag nästan på bussen. minns hur saliven stänkte lite på rutan. hur jag svalde ner i den överfulla rusiga, förstamaj-stämningen. hur han på sätet brevid storknade.

pssst!

i de kulturella kretsarna viskas det att det finns sprillans vårskön poesi att insupa.

var? http://poesie.blogg.se/
när? nu och sedan sedan. igen och igen
hur? som ni behagar

det ligger i luften

vaknade på ett uruselt humör. sen blev det bara värre. aron p hade lagat min ipod, men det funkade helt plötsligt inte alls igen, plus att jag glömde telefonen hemma. blev välkomnad på jobbet av att någon människa bajsat utanför entrén. jävligt äckligt. sen var ungarna galet olydiga och hade spring både i ben och huvud. jag var sur som ättika och otrevlig mot kollegorna. det gick liksom inte att hejda. hade någon ångest innanför huden, som gjorde mig illamående. skyller på pollen. det är mycket sånt nu.

men sen blev jag faktiskt nyttig. har putsat fönster, strukit gardiner och lotta-dukar. fått lite vårfint på klippan. så sammanfattningsvis kan jag känna att det vände. dessutom har jag redan jobbat 33,33 % av arbetsveckan. jippi jej. har skrivit dagbok också. varvar upp för kommande. försöker kicka igång mig i tanken på smörgåsprojektet. vänder på inledningen i skallen.

madonna ft justin t - 4 minutes
(en perfekt clash faktiskt, jag har ju en förkärlek för sånt här)

gott å blandat

image137

har haft en späckad helg, med fint innehåll. herculeskvällen på berns blev lyckad. sjukt bra ljud och fullt med roliga folk. det blev sent, men jag vaknade tackolov vid gott mod i en körsbärsblomsbeströdd lägenhet. fredagen skulle tillbringas på föreläsningar hela långa dagen. det gick fint. på lördagen blev det släktträff med massor av god mat, och massor av släkt. på kvällen testades klubb i hotellbar. snygga glas hade de. idag har jag suttit och fikat utomhus samt handlat kläder. bland annat ett rött secondhandlinne. det visade sig vara porrigt. hoppas jag får användning för det bara...


great destroyer

image136


smörgåskollegan great destroyer har fin musik till försäljning. lyssna in er på myspace och köp den sen genom att maila till [email protected]. den kostar 90 pix, varken mer eller mindre. plattan kom redan ifjol, men denna nya upplaga har uppdaterat omslag.

det kommer mera...

mer schysst musik; mer söta pojkar...

juvelen - they don´t love you

joel alme - the queen´s corner

tips på förnöjning.

gå och lägg er bums och ladda för berns på torsdag:

jag saxar ogenerat från bröderna på 24 hours.(http://www.2-4-hours.blogspot.com, http://www.myspace.com/24hoursrec) än en gång har de fått till det;

image131





"Andy Butler är hjärnan, och producenten, bakom hippa New York labeln DFAs (Hot Chip, The JuanMclean, LCD Soundsystem med flera) senaste supervärvning; Hercules And Love Affair. När 2007 års tolva "Roar/Classique #2" släpptes fick den dansgolven att koka och det märktes att något stort var på gång. Men, det var inte förräns låten Blind, med Antony från Antony And The Johnsons på sång, började läcka för ett tag sen som hypen var ett faktum. Låten spelades, och spelas fortfarande överallt och har älskats sönder av allt ifrån medelålders indie gubbar till neonkidsen på hippaste klubben. Det var helt enkelt en genial idé att korsbefrukta Antonys desperata stämma med finaste sortens uptempodisco. Hercules And Love Affair släppte sin självbetitlade fullängdare på DFA/EMI i Mars och med deras svettiga gryta av Chicago house, glittrande elektronisk disco och nävarna i luften spås det bli en av årets främsta album. 2008 kommer att bli Hercules år och 24:hours, ihop med T, är extremt stolta över att för första gången i Sverige presentera ett DJ-set med Hercules And Love Affair. Klädbutiken Aplace (PUB.03) gästar med musik från KATO, Jaget och RajRajs. Plus Erik Lindvalls och Dan Jagets kortfilm "Aplace S/S-08".

image134

vi ses där och här. annat är otänkbart.



det har varit en helt fantastisk kväll. antagligen därför att min underbara vän penny fyller 40. har firat henne spektakulärt på en flygplats, och grunnat på min egen kommande dag. idag fyller jag nämligen 39 och ett halvt. jag önskar mig en fest härmed. den behöver inte vara stor eller märkvärdig. men dock. bor man smått och har många vänner kan man ju alltid slänga ut tanken och längtan.

fokus dock på penny; en liten låt till hennes ära; (och till våra minnen...)

depeche mode - it´s no good




black jack

jag vaknade inte helt snygg i morse. hade fått någonslags ögoninflammation på halsen, eller snarare i ögat. det blev brillorna till jobbet, och inget smink innanför. spänstig som jag är stack jag iväg för att träna. iförd glajjorna, som en annan tant. men det gick förvånansvärt bra kan meddelas. de satt på plats trots en del hopp och skutt. men var hittar alla hurtiga ledare sin musik? under mossiga stenar eller i huset som gud glömde?



sen rusade jag vidare på film. såg
be kind rewind. snygg titel på en rulle, men filmen var verkligen lätt på ett larvigt sätt. visst hade den sina roliga stunder. som när jack black oavsiktigt råkat radera alla videoband i butiken där hans vän mos def (som vanligt supersnygg) jobbar. istället för att erkänna fadäsen för videobutikens ägare, danny glover, kommer de på att de ska ersätta de förlorade filmerna genom att producera, filma och agera i egna nollbudgetversioner av samtliga blockbusters. naturligtvis blir det stor succé, vem hade trott annat? jag hade önskat mig mer hjärta, svärta och smärta. det fanns en fin idé nånstans.

sist med störst; en liten aprilfågel viskade i mitt öra att det finns ny fin poesi på byter perspektiv. klicka dig dit här!

boktipset

i onsdags var jag och lyssnade på den italienske författaren niccolo ammaniti. min första bekantskap med denna skickliga snubbe var när jag och elsie stövlade in på pocketshop och bad om en bra bok. vi fick ett varsitt ex av hans långt långt härifrån. min bok blev liggande i ett par år. inte förren för två år sedan öppnande jag den, på stranden i grekland. blev glatt glatt överraskad. nu har jag hans senaste bok mellan himmel och jord signerad och i min ägo.
har läst ungefär hälften av jag är inte rädd, och ammaniti skriver tätt och väjer inte för det svåra. i alla tre böckerna berättas historien ur en ung pojkes perspektiv.

jag läste nånstans att den gode niccolo talar flytande engelska, men intervjun i onsdags blev en bisarr blandning av svenska och italienska med en tolk nånstans i mitten. funkade hyfsat.

vilodagen

idag fyller min bror andypandy år. han är född på fredagen den trettonde april för 35 år sedan. vi firade honom i förväg redan igår, med tårta och tillbehör. idag har jag hyllat honom genom att ta det lugnt. plöjer igenom säsong tre på top chef. en liten sång till andy;

the clash - rock the casbah

poesie och bad

nya fina etsningar på världens bästa poesie-blogg, http://poesie.blogg.se/ välkommen att frottera dig i poesins mecka där det mesta kan hända och faktiskt gör det. i dagarna har poesiebloggen fyllt ett år, vilket så småningom kommer att firas på något storslaget sätt. håll ögon och öron öppna.


i lördags satt jag utomhus på en servering och drack ett glas vin. det blåste och var lite molnigt, men det var vår i luften och i mitt hjärta. sen for vi iväg och firade en fyrtioåring vi känner. det blev ett stilla men innerligt tårtkalas.

idag har jag badat mina fina hundar. de njöt inte av upplevelsen, men det var mycket välbehövligt. nu kan de andas ut till kring midsommar de små liven. jag har skrivit av en massa goda recept och hoppas att jag inom kort ska laga till dem också.

mystiska metaforer m.m.

jag har snott dessa ur boken lilla boken med språkgrodor (känguru).

"en zebra kan inte ändra på sina prickar."
al gore

"och det är bara toppen på isbiten."
neil hamilton

"om lincoln vore vid liv idag så skulle han vända sig i sin grav."
gerald ford

"greenen ser ut som en fläskkotlett, fast mindre."
göran zachrisson

"hoppas tiden läker sina sår."
tomas brolin

"applåderna kommer säkert som ett brev i kyrkan."
bengt grive

"nu känner hon doften av guldsmak."
fredrik belfrage

"bollen är rund, fast inte i slalom kanske."
ingemar stenmark

"detta har varit en morot för oss alla och nu har den släckts."
rolf zetterlund


puggle

läser om en ny hundras, nämligen puggle. det är en blandning av min favorit über alles, mops samt beagle. beaglar är jag också närmare bekant med, då en släkting haft ett gäng sådana. tanken är tydligen att plocka det bästa ur bägge raserna. resultaten ska bli en knähund som orkar gå många mil. stallone, james gandolfino och jake gyllenhall har skaffat sig puggles.

image129

äntligen på väg...

...himlen bor i mina steg, eller nåt. men solen sken idag och jag och milkovich har köpt en resa. vi ska till portugal och ragga på korta portugiser och dricka grönt vin. käka fisk med syltlök. allt sånt som man gör där och inte här. vi har t om bokat de fyra första nätterna på hotell. känns spendido måste jag säga. overkligt också, eftersom vår policy brukar vara att fixa allt i absolut sista stund.

dave stewart - heart of stone

vill passa på att hylla min fina vän tiffany som fyllde 40 bast i söndags. hon firade på rivieran, men i helgen blir det party hemmavid. här kommer en låt till hennes ära. en låt jag förknippar starkt med våra tidiga år ihop. hipp å hurra!

stereo mc´s - connected