nu tar vi berlin

om en liten stund kommer jag att resa mig ur sängen och börja bege mig mot berlin och prenzlauerberg. det är en välbehövlig resa. vi är ett gäng ifrån smörgåsboard som åker ner för att skapa storverk och dricka veteöl. jag har tagit med mig min nya dagbok och tänkte jobba lite med mig själv och mitt liv. nu brinner det i knutarna märker jag. men kanske får jag möjlighet att skriva ifrån självaste tyskland?

så vill jag också skicka jubel och ballonger till mina föräldrar som idag firar 40årig bröllopsdag!

auf wiedersehen

det är min dag idag

idag fyller jag år. jag jubilerar och saluterar samt spelar lite schyssta videos på den särdeles speciella bemärkelsedagen. jubel och ballonger till en speciell tjej, eller jag menar mig...

10 cc - bara för att...(och för att jag längtar till london)
toto - (bara för att jag kommer ihåg så jävla mkt hur det var att vara ung
the cure - (för att det är jag, alltid)
pacific! - (för att den är snyggast nu)

image104



bara för dig

knappa in på poesies prunkande blogg och få dig ett nummer. få fler. låt dig omfamnas av smekande ord och viskningar. slappna av och njut. vi finns där bara för dig...

smakprov ur det allra nyaste;

 "och ur munnarna små sus"

royal - ny klubb på esque!

"Name:    Royal Type:    Music - Dance Description:    Premiär för ny klubb på Esque.
19 oktober, Özgur Can & Iron Crüe (Live + turntable extravaganza)
16 november, Johan Fotmeijer & Style Of Eye
Contact InfoWebsite:    esque.se Office:    Esque Street:    Regeringsgatan 59 City/Town:    Stockholm, Sweden

Recent News
Iron Crüe är ett helt nytt projekt från två av medlemmarna i en av Sveriges poppigaste och populäraste electronicagrupper, grammisbelönade Hundarna från Söder. Kool DJ Dust och Mighty Thor började samarbeta på den klassiska klubben Le Club Foot för dryga decenniet sedan. Några album och en diger skara singlar senare har det så blivit dags för en uppvisning i galen elektro på Esque. Kvällen målas upp i mycket exklusivt livematerial och en sprakande turntable extravaganza signerad duon Iron Crüe. Räkna med äkta old school elektro i rockens och funkens tecken. Och håll öronen öppna för The Iron Crüe Theme. Iron Crüe kliver på 22.00 sharp! Özgur Can är också på plats för att fullända kvällen."

image103

jag kommer såklart också att vara på plats för den totala fulländningen... kom och gläns ni också alla balla. och heja på toolis och kimkongs nya klubbsatsning.

möt tiden

alla kulturknuttar där ute, bege er bums till bonniers konsthall och spana in deras utställning; "mot tiden". konst möter litteratur. tid bryts sönder och sätts ihop. skrivs om. mycket fint och fascinerande. utställningen känns välhängd och berättar spännande starka historier. jag gick därifrån rofylld och levande. glöm inte bort att åka ner till kryptan bara. och glöm heller inte att äta minisallader i caféet. de är ett måste.

slutligen lite musik att bli lycklig och lätt av;

pacific! - hot lips




soft söndag

det blev fullsatt och glatt på neu igår, när snubbarna från pretty vacant öste ut schysst, svängig musik. vi dansade och drack dyra drinkar fram på småtimmarna.

ikväll tycker jag att alla ska bänka sig framför svts dramaserie "andra avenyn" som börjar klockan åtta. vännen johanna har skrivit manus till detta avsnitt och de som visas på måndag och tisdag med. pirrigt och ballt. önskar henne all lycka och framgång. lovar att sitta klistrad och skicka värme.

image102

pretty vacant, goes on and on...

saxat:

Vänner ! Det är dags för ännu en upplaga av Saturday Night Disco med Pretty Vacant. På lördag 13/10 smäller det. Vi har kvällen till ära bjudit in världens bästa Albion Venables från galaxens finaste radiostation CBS & stiliga trion Naked Ape. Räkna med tät Moroderdimma på dansgolvet där italodisco, electro och synth kommer serveras litervis. Pretty Vacants residenter KimKong & Tooli backar upp med sin vanliga blandning av smuts, futurism och retro. Kom tidigt och garantera dig en plats på dansgolvet. Den nyfikne kollar så länge in: www.myspace.com/albion_venables www.cbs.nu


image101

svar: vi kommer! eller hur?

en till dagens...

jag snor vännen lotus frågor men svaren är mina egna.

dagens frisyr: det går löss på jobbet, så jag kammar med luskam på jakt. alltså slätt och helt utan tovor. knut på sidan.

dagens klädsel: bruna manchesterbyxor från cheap monday, vit lång rodebjertröja med tryck.

dagens planer: kasta soporna

dagens saknad: semestern

dagens drog: shoppingsuget

dagens tråkigaste: mörkret när jag vaknade

dagens finaste: hösthimlen

dagens måste: kliva upp

dagens dricka: presentte från riga

dagens köp: en dyr plånbok

dagens mat: quornfilé med paprikasås och ris

dagens sjuka: bacillen som bor i min kropp

dagens kärlek: nada

dagens mående: trött så in i bänken






 

poetry in motion

ny fräsch poesi på världens bästa poesiblogg. i detta stycke svämmar det över...

saknad?

åkte till berga igår för att fira farsan. han har fyllt 65 i veckan. morsan bjöd på gudomligt god dinkelsallad, och aron-petter packade för paris. idag har jag hjälpt familjen att välja foton. det tog timmar. men nu är jag här igen. delar med mig av lillis fantomen som ytterst ung, och elvis som inte helt gammal.

image96


image97


image98


image99


image100





mingel å vingel

har varit på vernissage. min barndomsvän och fortfarande nära väninna släppte sin konst lös ikväll. jag gick dit alldeles själv eftersom milkovich var på turné och syster y plus tooli inte hann. det var lite läskigt. är van att vernissage handlar om snack och mingel, vingel. men kommer man alena är det läskigt. särskilt om man är lite skör. men eko-ölen var god och magnus hade som vanligt bakat sitt fina bröd. jag träffade folk jag inte träffat på många långa år. hissande. allt var frid och fröjd. och hanna-vännen gjorde ett riktigt gott jobb. hon utvecklas hela tiden. det hade hänt massor sen sist. fasiken vad duktig människan är. jag hajar inte hur hon hinner. maken till petig typ finns nog inte. jag önskar att jag hade råd att köpa en tavla. numera är hon dyr. jag tycker att alla balla ska glida in på fredsgatan 12 och kolla själva. är man ytterst upptagen eller vill ha en förhandstitt kan man spana här;

galleri magnus karlsson

image95

johanna karlsson

man måste mötas

skål för min bål! läsårets jobbigaste möte är avklarat. nu är det 365 dagar kvar till nästa. som oftast var det dock inte så jobbigt i verkligheten som innan i tanken. tänk om jag och kollegorna kunde minnas det till nästa höst då det är dags igen. att mötena vi anordnar blir rätt mysiga och gemytliga. ikväll hade den ena kollegan agerat kallskänka och skurit till värsta eleganta påläggsfaten. jag brukar kalla henne blixten. hon ordnar och donar på noll tid. den andra kollegan plockade fram sin pondus och var hur stringent som helst. själv var jag lite ofokuserad, men jag unnade mig att sitta ner i soffan och verka avslappnad iallafall.

förresten så är dr bombay tillbaka. han står vid slussen och spanar in bussen. den som går hem till mig. men jag har sagt att han kan stå där. så det så.

sen spanade jag på mia och klara på svt 1 kl 21.30. skrattade så jag grät. kolla ni också. det går i repris på fredag om ni inte ska ut och dansa.

god afton!

posera med poesie

för er som tycker att poesi är svårt, eller tungt, eller otillgängligt, eller bara konstigt. och för er som diggar poesi så inåt helvete. kom med på färden. vi behöver fler passagerare på tåget. vi behöver fler kommentarer. det är ni som gör resan mödan värd. häng med och spana in det senaste på poesie.

it´s a different day everyday

idag fyller pappa å 65 bast. jag firar honom här hemma med att rensa avloppet och planera ett pestigt möte. jag vill såklart även fira honom med massor av musik:

gary glitter - do you wanna touch me

jerry lee lewis (the killer) - whole lotta shakin´going on

elvis (the king) - in the ghetto

the cramps - tear it up

på lördag blir det lite mera uppstyrt, gissar på något utan kyckling men med halloumi? hipp å hurra hur som helst. jag har handlat tre paket idag...

image94
 (farsan tidigare idag)

det är jobbigt att jobba

jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila, jag vill vila.

ett kungarike för en sovmorgon. ett berg för en semesterdag. ett hav för en vecka i frihet.

badly drawn boy - promises
(den bästa låten)

the whitest boy alive - burning

(den näst bästa)