jag måste mötas

uppmärksamma läsare känner till mitt lilla diktprojekt man måste mötas. själv har jag närmast förträngt det, men jag börjar så smått bekanta mig igen. går långsamt tillväga. vill inte skrämma livet ur de små dikterna. idag satt jag och glodde på de välbekanta etsningarna. jag kanske är tjatig, men det är något som saknas. jag vet att jag måste umgås oftare och innerligare med dem för att få syn på det som inte är där.


poesie och party

som alla uppmärksamma förstår har jag haft en diger partyhelg i nätterna tre. precis som i sagorna. dock var det dåligt med prinsar. jag såg några, men de såg nog inte mig. men jag har dansat och diggat bra musik samt hängt med fina vänner.

jag är (som vanligt) lite orolig för min lilla elva. han har haltat till och från sen i julas. tyckte det var bättre här ett tag, men enligt rapport verkar han ha ont i benet, och går illa igen. dessa små, vad mycket tankar man ägnar dem.

för er som tycker att livet är platt, gå in på
http://poesie.blogg.se och följ med på HEXA-gruppens lyriska resa. den senaste dikten kastar loss och seglar iväg mot okända mål. läs, känn och skriv gärna en kommentar.

pretty vacant ikväll

image114jag är där i natt. kom ni också om ni vågar. det blir grymt!

Information Event
InfoName:    Pretty Vacant
Tagline:    SkräckDisco
Host:    Pretty Vacant
Type:    Party - Erotic Party
Time and PlaceStart Time:    Saturday, January 26, 20 08 at 11:00pm
End Time:    Sunday, January 27, 2008 at 5:00am Location:    NEU Street:    Stureplan City/Town:    Stockholm, Sweden
Description Ett skepp med skräck och smuggeldisco kommer lastat.
 
Kaptener för denna segling blir KimKong och Tooli som ni tidigare träffat under Pretty Vacant´s irrfärder under hösten. Precis som tidigare så ges det utrymme för disco i alla dess former till läderlappsdans och varulvsboogie. Vi stökar till det med mörka toner och dova skisser till ljudet av latexdisco ända fram till 05.

Välkomna ! Kvällen presenteras i samarbete med S.E.D.A (Swedish Epic Disco Association)

24:hours på berns

jag är där, kom ni också alla balla!


24/1: 24:hours with SPECULATOR (EAST VILLAGE RADIO/NYC), UNIT 4 - LIVE - (DÜSSELDORF) & ALBION VENABLES (CBS), DEJAKRU (VISUALS) @ T (Berns källare 2.35:1) 23.00 - 04.00.

image113

"På Torsdag är det dags igen för klubb T i Berns källare och den här gången är det 24:hours som arrangerar kvällen. Vi har bokat den tyska duon Unit 4 (Amontillado Music, Clone) som kommer att spela sin friska blandning av electro, disco och techno live. Med sig har de även DJ Speculator från New York som i vanliga fall hörs spinna vax på stans finaste; East Village radio. Tillsammans turnerar de nu runt på klubbar på kontinenten där responsen har varit väldigt bra. Ni som har hört Unit 4:s hit Bodydub eller deras nya släpp New Day vet vad som väntar; feta basslingor och varm elektronik. Discoräven Albion Venables (CBS) kommer även att vara på plats som support tillsammans med 24:hours soundsystem. Dejakru tar hand om dem visuella effekterna under kvällen."


24:hours, Superdiskant, Festen!, dB och Tête À Claques kommer att ta hand om Torsdagarna på Berns källare (2.35:1) i vår. Klubben heter T helt enkelt, och blir det bästa som hänt i stan på länge. Nu rullar det på med feta bokningar, skruvade visuals och tunga events. Entree 100Kr

duvpost

sitter här med middagen i ugnen och en mix i högtalarna. tur att det inte var tvärtom. har ett brev till lotusblomman härintill. tänk om jag skulle ha ett gäng brevduvor på taket. vi skulle kanske kunna ha dem tillsammans allihop? och när lusten eller längtan föll på kunde man skicka iväg en vacker duva med ett litet brev. tänk er att en liten fågelnäbb pickar på rutan och när ni öppnar fönstret lämnar hon över ett par rader. mycket mer levande än sms. fast också mycket mer krävande. duvorna ska ha mat, husrum, omvårdnad och omtanke. mobiltelefoner nöjer sig med mindre. sen gillar jag ju inte att städa. men tanken känns fin och svindlande.

spridda hyllningar

vet inte om mina gröna vitaminer som luktar fiskmat hjälper så värst? eller så hade jag varit ännu värre däran utan? känner mig ful, trött, gammal och uttråkad. försöker träna, men blir på dåligt humör när jag ser mig själv ur alla vinklar och vrår. blää. men nu är antagligen en bra tid att vara ful på. man har lagom med tid på sig att bli snygg fram till sommaren då plaggen ska falla. och som min fina bror som fyller år idag så insiktsfullt sa;

det går att bestämma sig varje dag. det är inte för sent.

en liten hipp-å-hurra låt till världens bästa tooli;


vi andra kan spana in hajpade lykke li. jag tycker att hennes hit little bit är riktigt bra. och i videon dansar det lättklädda killar. något jag iallafall inte får mycket av i min vardag.


jag tror jag bjuder lite på adam tensta också, men med kläder på.


nu ska jag bädda ner mig och datorn i sängen. kanske orkar jag skriva lite lotus-brev också? om inte mr monk tar över alldeles?


har överlevt ännu en måndag

hej, nu är jag här igen. har varit borta från stan ett par dagar. tillbringat hela helgen hos föräldrarna i förorten. det har varit en späckad helg. har fyllt den med kalas och hundhäng. lördagen blev lite dramatisk. först var det synd om elvan som haltade så förtvivlat. sen hux flux kunde inte den lilla hunden gå. hans bakdel var liksom lam. han satt bara och såg olycklig ut, tyst med stora ögon. när man lockade med godis kasade han sig sakta fram med frambenen. läskigt. och plötsligt var han bra igen. märkligt. kalasandet gällde lillebror tooli. han lagade mat till oss, och nästan hela familjen slöt upp. mycket mysigt och god mat blev det.

ikväll har jag hängt med milkovich. det är fint att ha en vän som lever ungefär lika liv som en annan. att vi dessutom bor nästgårds gör ju bara saken ännu bättre.

zzzzzzzzzzzzz

jag har passat på att vända på dygnet efter jullovandet. dessvärre blir det bara senare och senare trots att kneget dragit igång med full fart och jag följdaktligen kliver upp i ottan. ve och fasa.

alla pratar om nyårslöften och nyårsförhoppningar. en fin idé jag tagit till mig är att man kan göra en sammanfattning i hur man vill kunna prata om 2008 vid nästa nyår. vad vill jag säga att jag fyllt detta mitt år med. resor, möten, utmaningar. sen får man försöka realisera detta. jag ska sätta mig och pränta ner en sådan lista. men den ska stå i dagboken och inte här. det ska bli spännande, roligt och ytterst privat.

ikväll har jag varit på bio. såg "försoning" som bygger på en roman av ian mcewan. berättelsen går från 1930talets england till andravärldskrigets frankrike vidare till london för att avslutas i vår tid. det är en historia om skuld och förlåtelse, om krigets fruktansvärda följder. och inte minst hur en lögn kan förändra allt. som författare är den extra intressant eftersom filmens unga huvudperson kämpar för att skildra en kärlek som är starkare än allting annat. kan låta banalt, men det är brännande och emellanåt mycket sorgligt. tydligen har boken i och med filmens uppkomst kommit ut i pocket. den ska jag få.

årets poesi

nytt fräscht, innovativt. kolla in på bästa poesibloggen och tyck och tänk. jag lovar att strängar kommar att slås an. hit går ni alla balla;

poesie.blogg.se

varför skriver man?

i lördags natt när jag låg med finsk tid i nacken och svenska nattsändningar på pannan slogs jag av nyheten att allas vår slas gått och dött. jag tänkte att jag inte skulle skriva om det här, men jag kan inte riktigt låta bli. mannen var tillsammans med staffan westerberg med och gjorde den lyckade biten av min barndom. slas barndomsbetraktelser med hans egna illustrationer sitter fortfarande etsade på min näthinna. som vuxen läser jag att han sagt att män endast skriver av tre skäl; att få kvinnor, att få pengar och att få hämnd! vilka är era skäl mina kära vänner i etern? tell me?

ingen skridskoprinsessa

jag är hemma igen efter min lilla weekend utomlands. har haft det mycket mysigt borta hos vännerna. ätit god mat och druckit gott vin. skvallrat och snackat. fått en massa paket. dock blev det ingen skridskoåkning för jag behagade att sova så länge. plus att det blåste iskalla snövindar. gudsonen är inne i en mycket behaglig ålder just nu. han roar sig själv på stillsamma vis, med allehanda spel och program. han har börjat uppskatta god mat, och han är kul att prata med. han blir snart tio.

men båtresorna... vilken pina. eftersom jag åkte med en liten färja hade jag räknat med en hel del vågor. det blåste som sagt kraftigt och det blev en fruktansvärd sjögång. hemvägen var hemskast. jag hade tänkt mig ett glas vin och en räkmacka, en god bok och sjöutsikt. istället fick jag sitta och hålla i mig och glo stint på horisonten. ibland sneglade jag på spypåsarna som frikostligt låg och väntade överallt. nu är jag tryggt hemma, men känner mig fortfarande gungig under fötterna.

knaprar taxfree-choklad och har lite jobbångest. i morgon drar det ju igång på riktigt. jag tjuvstartade lite förra veckan, men det var mer som om jag var och hälsade på. har lovat mig själv att dygnet ska vändas tillbaka. det blir en svår uppgift.

nystart

ett gott nytt år har kommit till oss. jag tycker att 2007 var ett mellanår. varken glatt eller deppigt, bara jämntjockt. hoppas och tror att 2008 blir mycket roligare, kärleksfullare och mer fyllt av poesi. nu ska jag packa väskan för att resa iväg till åland. det blir en liten weekend där hos ninafina som fyllt 40, och min gudson. har med min julklappar, födelsedagspresenter och gissar att helgen blir full av kalas. och så ska vi åka skridskor. hjälp. det var femton år sen sist. nu måste jag verkligen gå. hej.