vernissagevin

inledde dagen med ett vernissage. andreas hammar (inte släkt med roffe w.) är ett snille på konceptkonst. han är också med i berlingruppen förresten. iallafall så hade den gode andreas skapat en historia kring ett filmföretags uppgång och fall på 1940-talet. spring dit gott folk. tyvärr är vernissagevinet slut, för det drack vi upp. det var lite annat berlinfolk där också. och nu är det bara dagar kvar till vi drar.

sen promenerade jag och jycken till statshustrappen med hans nya tjusiga koppel (tiogruppen - picadilly). där satt milkovich i solen. vi solbadade en bra stund. planerade kvällen. det blir utgång på söder med en massa människor. fast jag vill inte vara borta för länge för jag har ju min lilla bebbe här.

youngteammusic

long live the king II

kingen käkar godis och verkar vid god vigör. även om jag blev skräckslagen när jag såg knölen idag. men alla verkar positiva. fast tanken har slagit mig. det har ju hänt, tyvärr, att människor och djur dött. hur har ni reagerat då? det finns väl ingen som från början tänkt; faan vad trist. alla tror väl att man ska greja biffen? och sen gör en del det, och andra inte? det vore spännande att höra om era erfarenheter? hur som, hoppas jag att ni alla sänder era goda tankar och vibbar till min fina hund. han borde överleva oss alla.

the honeydrips...
(lite nyare music för en gångs skull)

ibland är man lägre


sad kermit - hurt

jag har hittat en ny indier

The Aron säger:
f.ö så var det elvis som tryckte på enter-tangenten när han kommenterade din blogg
The Aron säger:
med höger framtass



idag fick jag lite solsting. fast det är så härligt att man kan ha ett jobb där man kan vara ute hela dagarna om man har lust. var lite trött efter alla löjromssnittar, men det var det värt.

fick mycket tråkiga nyheter som satte solen i moln. en tax jag känner har en aggressiv tumör i munnen. han får leva i en vecka till. jag tänker mycket på honom och på hans familj. naturligtvis hoppas man på mirakel. om inte, att han får en fin sista tid. såklart rörde det upp en massa i mitt egna liv och med min egna hund. jag blev riktigt skakig på kuppen. som tur var bjöd fia ut mig. jag hade en innestående indisk middag inklusive dryck. jag tog med henne till den nyupptäckta indiern. tyvärr har de också höjt priset sen sist. ett glas vitt kostar numera 36 pix. men det är ganska stora glas tackolov. vi pratade en hel del jobb. det är så kul och utvecklande att bolla idéer och snacka pedagogik med fia. hon är skarp och kompetent. kom till insikt om att vi bägge två bär drag av både autism samt adhd. träffade också en gammal vän på haket. hon jobbar numera i närheten av mig med något som skulle passa mig som handen i handsken. hon fick min mailadress. igår bestämde jag att jag ska gå upp på heltid den 1 juni. tänk om jag dör som poet? men jag kommer iallafall att ha råd med min soffa...

och så är det spännande grejer på gång med min lägenhet. men det tar vi en annan dag. nu är jag trött som fan, fast jag måste jobba... en smula.

long live the king

jag blev inbjuden till nk:s visning av klockor och smycken ikväll. det var vännen hå som bjöd in mig. det serverades gula änkan i en aldrig sinande ström, plus snittar med anklever och rom. hå och jag flöt runt bland manchettknappar och annat elegant, och summerade våra liv hittills samt framåt. thank you darling! man får aldrig nog av flärd. man får aldrig nog av liv heller.

min lilla jycke (mitt barn) var hos doktorn idag med sitt onda lår. tydligen är han en högriskhund med sin trubbiga nos och sitt dåliga hjärta. för trots att de helst vill operera går det icke. risken att han inte vaknar efteråt är överhängande. han har fått tabletter för att häva inflammationen, så får vi se. men han är ju min lilla bebis. och de ska ju helst överleva sina föräldrar. jag vet inte vad jag skulle göra annars?

bananarama - i heard a rumour
(för att skingra sinnet)

dygnet runt

i dagens nummer av sydsvenskan blir tooli intervjuad kring 24:hours nystartade skivbolag - 24:Hours Recordings. håller tummarna för att det kommer att gå galant för grabbarna. det gör det säkert, för de kan sin sak.

solen har strålat för fulla muggar. inte dumt alls. livsandarna återvänder och man längtar till uteserveringarna. men samtidigt känns allt dammigt, skitigt och slitet. ljuset är obamhärtigt.

idag kom så äääntligen lönen. jag har sällan varit med om en längre månad. skolkade från kören och sprang till hemköp och handlade fisk och grönt. lycka. men det gäller att hålla i slantarna också. vill gärna ha lite att sprätta med i prenzlaur berg. sju dagar att arbeta plus ett härligt möte.

aron p. har tjatat om ett danskt band. nu har jag blivit lite smittad, så håll till godo...

mew - special



vårfrudagen

äntligen är det söndag igen. underbart. syster yster bjöd familjen på våfflor eftersom det är den dagen idag. hon hade också spetsat frukt på tandpetare. jättegott. upptäckte till min fasa att min lilla hund hade fått en stor svullen knöl i ljumsken. han får bums uppsöka veterinären. idag fast för en massa år sen kom en ängel ner till maria och sade att om nio månader så skulle hon föda ett barn. och vad den ungen fick heta vet vi alla.

sen åkte jag vidare hem till steffie. för sex år sen idag hände samma sak för henne som för maria. vi hängde i hennes trädgård och solade oss mot husväggen. tänk att våren verkligen är här.

väl hemma kom jag på den brillianta idén att jag skulle göra egna pommes frites. såg fram emot att avnjuta dem med min goda maltvinäger. vilket jävla skämt. alltihop blev bara en äcklig sörja. tackolov hade jag lite olja och potatis kvar, så det fick bli svenniga klyftpotatisar istället.



the virgin suicides
(en av favvofilmerna, stark och sorglig.)

wham bam i am a man


wham! - club tropicana

hoppa i baddräkten och bege er till närmsta pool ungdomar. lägg er på en madrass med en paraplydrink. jag kommer efter, måste bara bättra på min vattenfasta make up och leta fram badmössan.

saker som förgyllt lördagen hittills
  • mina tulpaner
  • brev och träff med lotusblomman
  • stundande 30årsparty hos nati
  • alla kläder är rena
  • äckliga prisextra har klappat igen
  • toolis nya mix i min ipod

fridag, jag menar fredag

till alla fredagslirare;

john travolta dansar och ler

ja, vad kan jag skriva? allt är konstant och tråkigt. jag har jobbat på pez drama idag. skrivit lite, med betoning på lite, galna poem kring mitt senaste case. handlat vin för mina sista slantar. toolis polare spelar ikväll, kanske går vi dit. men egentligen hoppas jag att jag slipper. är seg och ful. har msn;at med flingan. han är hos sin mamma. jag saknar vårt hångel utanför ök. jag saknar också musslan, och madness, och dr bombay. faan jag saknar alla snubbar. typ. eller så kan de dra åt helvete. jag är värd bättre. finare uppmärksamhet och mer intresse. jag är värd ett fast förhållande. faktiskt. det är vi alla. i love you.

läxa till mina vänner

yoko ono delar ut dagens läxor...

samlarstycke I

välj ut ett ämne.
skriv fem miljoner sidor (enkelt radavstånd)
om ämnet.

reservdelsstycke
konstruera mänskliga kroppsdelar som
fungerar bättre än de vi har nu
(t ex vattentäta, eldfasta etc.)
sälj dem i en reservdelsaffär till
ett lämpligt pris.
använd ready-made-föremål som du hittar
i din lägenhet.
(sommaren 1964)

garderobsstycke III
döda alla män du har legat med.
lägg benen i en låda och skicka ut dem i
havet med blommor.
(våren 1964)


john lennon - woman

ps. trettiomiljoner grattispussar och en massa jubel å ballonger till fina nati på 30årsdagen! ds.

heta snutar

vill tipsa om en schysst rulle hot fuzz. det är en komedi, men ändå rafflande och läbbig. handlar om en nitisk londonsnut som mot sin vilja förflyttas till en sömnig landsortshåla. där sker en serie brutala mord, men den lata poliskåren väljer att se händelserna som olyckhändelser. det kan vår vän londonsnuten naturligtvis inte acceptera utan han börjar frenetiskt nysta i saken... kanske ingen film man bär i hjärtat eller hjärnan en längre tid, men stunden i salongen blir angenäm och spännande. spana in trailern...

i do like mondays

om söndag ska vara veckans bästa dag är väl måndag den näst bästa. en fräsch och pigg början? trots musslor och andra mollusker drömde jag om hugh grant i gryningen. tyvärr medverkade jag inte själv i drömmen. det var mer av en scen. hugh kliver in igenom en dörröppning. detta upprepades flera gånger, för varje gång jag tryckt på snooze och somnade om kom samma scen igen. skumt. hans nya film var väldigt platt så kanske berodde det på det?

trots snö och hagel promenerade vi hem ifrån kören. det kändes spänstigt och välbehövligt. imorse sprack mina brallor nämligen. de är rosa och våriga så det var synd.

loi har anlänt bali. jag är ganska grymt avis på hennes mod och på hennes resa. önskar henne all lycka och framgång därborta.

the human league - love action (i believe in love)
visst har sångaren phil oakey snygga tänder!

the human league - the lebanon






sköna söndag

pop! - goes my heart (2007)

(jag är ju kär i hugh grant)

äntligen är det så söndag, veckans bästa dag. jag jobbar hårt på att plocka bort min söndagsångest.

schyssta saker med en söndag
  • vara med jycken
  • gå i nattlinne till klockan två
  • söndagsmiddag hos milkovich
  • skriva brev i sängen
  • kolla film på datorn
  • alla repriser på tvn
  • bara vara
  • solen skiner
ja, livet leker för mig. snart ska jag tyvärr skiljas från min lilla hund. men nästa helg ses vi igen och äter våfflor. nu ska jag titta lite mer på hugh. han är sexig på ett torrt vis.

ungdomsdiscodags


imagination - just an illusion


bumerangbabe

annalivet; hur lever livet i borlänge? vad pysslar du med nuför tiden? kram

musslan; livet funkar bra, jag jobbar och lever livet, du då, hur funkar det för dig, vad gör du, kram

a; fint att höra. jag skriver en del och jobbar vart annat. är du ngt i sthlm?

m; NEJ, ingenting i stockholm, är du singel, eller har du gift dej..

a; jag väntar på dig. själv då? vad pysslar du med nuför tiden?

m; ha, ha, haa, det tror jag inte...

a; jag kanske överdrev, men du är fin

m; tack detsamma, jag jobbar på fritidsgård, med en musikfestival, umgås med min son...tränar..

a; det låter toppen. vad tränar du?

m; hej, jag spelar innebandy...och promenerar...

a; jag spelar innebandy...och promenerar..

a; sorry, jag fingrade på fel knapp. spänstigt. jag har börjat sjunga i kör. promenader är alltid fint, särskilt när våren tittat fram.

m; vad händer annars i ditt liv...


tomas andersson wij - evighet

elvis benjamin liberache på en liten fredag

13.25; anländer till kungsholmen. sprätter runt på gräsmattan en stund.
15.23; krubbar varmkorv och gubbfoder
16.07; föräldrafritt i lyan
17.02; människan hemma igen
17.34; krumbukta på mattan medan annalivet gör sit ups
17.57; slänga tidningar och gå promenad. slicka på en konstig krukskärva.
18.28; bada badkar
18.43; fotografering iklädd aprikosfärgad frottéhandduk
18.58; tvångshångel
19.03; rengöring av nos
19.04; godisstund
19.26; slagga på dörrmattan...

andras rafflande liv...

med risk för att bli mördad delar jag med mig av andy pandys helgplaner...



08.00 kort träningsprogram, promenad, frukost, läsning av Stieg Larsson och bostadsbilagor.

Sedan tar fotbollen vid...

13.45 Manchester United-Bolton

16.00 Chelsea-Sheffield United

18.15 Blackburn-West Ham eller ishockey Södertälje-Skellefteå

20.00 Recreativo Huelva-Barcelona

22.00 Athletic Bilbao-Osasuna

Ev 00.30-ca 03.00 Tennis från Indian Wells


new order - world in motion (1990)

doftprov II

Din doft i min krage. Jag gömmer din längtan

i mitt bröst. Gruset som sprakar av tyngden

från tankarna. Dammet som leker med mina skor.



kylie minouge - cant get you out of my head (2001)



13 arbetsdagar kvar till berlin

vårluften gör mig så trött, så trött. men jag kämpar för jag har en princip, och det är att alltid lägga mig på andra sidan midnatt. (rip sidney sheldon).

här är en låt till alla vårkåta;

abc - the look of love (1982)

minns hur jag rattade in den här melodin på radio luxemburg innan den kom till lilla sverige. jag vill dock inte minnas att jag tyckte sångaren (martin fry) var läcker. jag hade så dålig smak på den tiden. nästan lika illa som nu...

jag är en slampa

det är finemang med många brorsor. ikväll var det andypandys tur att bjuda ut mig. (tusen tack fina du.) när han var på toan läste jag i bon nr 39;

"slampor har snyggare cvn - precis som folk som byter jobb, lagom ofta. exemplen på lyckade manliga slampor genom historien är ju så många; gustav vasa, kennedy, sartre, bill clinton och mohammed. personer med klen sexualitet har varit ganska obehagliga typer; hitler, påven, jesus och elever på biskops-arnö. slampor bär inte runt på ett bagage av sexuella frustrationer och hämningar som kan svartna till cynism, fascism, bönestunder, och usel litteratur."

anders rydell

the cure - lets go to bed

välkommen våren!

idag har våren verkligen varit här. fåglarna kvittrar, näsan kliar och snödropparna knoppas. jag har tänkt på det där med söndagsångesten, och jag ska verkligen sluta. det är finare att fylla söndagen med något bra än att ligga och vrida sig.

idag kom elsie med goda nyheter. hon har gått vidare i uttagningen på svt. hon är så bra, tralala. nu får vi hålla tummarna för henne i en dryg vecka till. jag tror hon kommer att klara det hela vägen. hon är klok som en bok och skicklig som få. jag hejar på henne! ska ta och knyta ihop tankarna kring hennes manus så fort som möjligt.

soft cell - tainted love (1981)

abrakadabra

idag åkte min lilla hund tillbaka. det känns tomt och tråkigt utan honom här, men han måste ta hand om sin son och sånt. har haft en schysst söndag med fika på söder med lina. sen bjöd hon hem mig på lasagne i sin nya boning. mycket mysigt, men vi var bägge fulla av söndagsångest. irriterande vana man har. linas kille har ingen söndagsångest. jag sa på skoj att jag skulle sluta med min också. så slutade jag och så var den borta. ärligt talat borde jag nog sluta ängsla mig och må dåligt om söndagarna. istället se till att ha en schysst ledig dag. och så slutar jag och så är den borta.

tooli drar till rom i morgon bitti. jag är avis. men jag unnar honom och flickvännen vårsol och vila. pasta, vin, fontäner och uteserveringar. idag skriver tooli och hans kumpaner om en finsk snubbe,
willy baxter, hur svängig som helst. vårkänslig och vackra melodier. på twentyfour hours får man ladda ner två fina låtar. där har jag även fått syn på en annan snubbe, sukaba, som har undersköna låtar som får min kreativitet att spira.

tung litteratur

en av mina nödtorftigt uppborrade konsollhyllor rasade ner för ett par månader sen. jag stuvade undan böckerna under divanen i väntan på bättre tider. härom dagen kom jag på att det råkade vara de lite tyngre böckerna jag gömt undan. eftersom jag sorterat efter färg hamnade de blå och röda böckerna under divanen. av någon anledning är det mina filosofiböcker samt allehanda grammatik... det måste vara så att dessa böcker är tyngre på mer än ett sätt? däremot ståtar bokhyllan fortfarande med flera titlar av steven king och clive barker...

fortsätter mitt utforskande kring livets mening. här är en djuping som filosofierar kring ämnet. passande nog i schlagersammanhang;

tomas ledin - just nu (1980)

några andra snubbar sjunger om livet och döden. två av dem är numera döda, den tredje är skumt religiös och den fjärde har en kompis legat med;

noice - romans för timmen (1981)

jag har en kille som dörrmatta

flingan bjöd in till födelsedagsöl i onsdagskväll. gårdagen började inte helt bra. låg hemma och trynade trots att jag skulle börja tidigt och det var viktiga grejer på gång på kneget. pinsamt. inte kan det ha berott på att jag var ute till det stängde och sen fick gå hela vägen hem?

igår var jag trött men eftersom torsdag är den nya fredagen smet jag ut igen och träffade esmeralda. hon hade blivit en riktig mansslukerska sen sist. inspirerande. esmeralda är så klok och så säger hon så fina saker till mig. sådant som är bra för självkänslan. hennes brorsa hade gnuggat rygg med hugh grant på patricks på götgatan i onsdags. hugh var klädd i keps och fleece, käkade pommes med ketchup och majonäs. drack öl.

tack alla fina vänner som bjuder på vin och mat. skönt att slippa försmäkta och förtvina. när jag blir rik bjuder jag tillbaka, promise.

har jobbat med elsies bokmanus idag. det är så bra att jag mest flyttat kommatecken.

världens finaste kille ligger här och sover. snarkar. han kom i förmiddags, och nu slaggar han på hallmattan. image3

lite mer e

E säger:
dejtar du en brud
E säger:
det tror jag inte på
E säger:
eller är det bara en komoisdejt
E säger:
kompisdejt
annaliv säger:
det är ju internationella kvinnodagen. jag har bytt sida.
E säger:
trevligt
E säger:
spelar för bortalaget
E säger:
jaja, jag bryr mig inte
E säger:
bara du är bnöjd så
E säger:

annaliv säger:
men i mrg blir jag nog hetero igen, så kan vi slåss om grabbarna
E säger:
är det verkligen den dagen idag
annaliv säger:
nej
E säger:
det har jag missat helt
E säger:
ja du ser
E säger:
jag har ingen koll på sånt
annaliv säger:
du är ju helt borta
E säger:
det kan vara murmeldjurets dag vad mig anbelangar
annaliv säger:
det är klart att det är det
E säger:
jag skiter i sånt
annaliv säger:
hej då


pj & bjork
eftersom jag är flata idag vill jag dela med mig av världens vackraste tjejer. jag är kär!


men egentligen vill jag vara myspace...

windows live messenger:

E säger:
vad var det med dina grabbar då
E säger:
är det slut?
annalivet säger:
nej, de har avlidit. bägge två faktiskt.
E säger:
du menar inte allvar
annalivet säger:
jo.
E säger:
men va fan
annalivet säger:
i en duell
E säger:
jo tjena
E säger:
whatever

32 dagar till berlin

har varit och sjungit kör. man blir stark och glad av det. tackolov slapp vi träna på vårt paradnummer barbiegirl. promenerade hela vägen hem och det var vår i kvällen. snart kommer man att känna sig sådär dammig och vilja köpa helt nya kläder. plus få kli-ig pollensnuva och fräknar. jag längtar faktiskt massor.


rick astley - never gonna give you up (1987)

nitton år har gått mellan dessa men grabben har inte åldrats en dag. hoppas dock han slängt jeansen från 87. de skar sig mot stålstängslet och sved i ögonen. men han var sannerligen mer dansant i sin ungdom. minns att jag tyckte han rörde sig så snyggt...

rick astley - never gonna give you up (2006)

meningen med livet är livet

det har gått ganska bra att leva snålt denna helg. men det är alltid lättare när man inte har något val. idag har jag blivit bjuden på smoothie och en kasse heta skvallerblaskor av p. tusen tack. sen långpromenerade jag med milkovich. solen sken så man fick kisa. vi försökte bena upp livets vedermödor. milkovich pratade om att det kan vara bra att dela upp livet i mindre bitar. livet får bli det man har framför sig för stunden. annars riskerar man att översköljas av allt. jag blev bjuden på en smarrig thaimiddag av milkovich och sen spöade hon mig i casino. men det betyder nog bara att jag kommer att ha värsta turen i kärlek framöver?


mc miker g & dj sven - holiday rap
(å vad jag längtar till semester)

you got to stay hungry

jag minns hur jag hoppade hage med denna låt ringandes i öronen. jag tror att mr bruce har en del av lösningen på livet:

bruce springsteen - dancing in the dark

gå i kloster ofelia!

jag har ju lovat att vara snål och sparsam denna månad. det går inte så bra. men nu har jag inget val. jag ska bli min egen hemmafru den närmaste tiden. tränar ikväll för fullt. har elsies bok att skriva om, vin att dricka och en massa filmer att se. det blir nog bra. har varit och fikat med syster yster. hon bjöd på hudkräm från london och en halv chokladboll och jag tränade för fullt. var lite sugen på yogi-chai-te, men det var sex kronor dyrare än vanligt. så naturligtvis blev det helt enkelt och vanligt te för mig. sen storhandlade jag på daglivs. man fick sex lime för en tia. perfa. jag tror att det kan vara bra för mig att gå in i mig själv, ladda och vila hemmavid. jag har så mycket att ta itu med. tankar och annat stort.

mina fina jyckar har kommit hem ifrån skåne. där är det lite vår. en vän till mig sa att hon kände våren här idag också. så kanske är det så. att den ligger och lurar. en annan vän till mig flyttade ifrån idag. jag önskar henne all lycka och framgång. vi pratade om livet igår på sodra bar, det är så mysigt där innan alla andra kommer. och i morgon flyttar två andra vänner ihop. all välgång och lycka till dem.

antagligen kommer jag att bli grottigare än någonsin framöver. här kommer två fina exempel. antar att det knappast var någon annan än jag som diggade dessa låtar då det begav sig?

dave stewart - jack talking

ten sharp - you


jag minns hur jag nykär och svårt influensa-anfrätt låg i soffan framför mtv dygnet runt i början av 1992 och väntade på ten sharps låt. den sammanfattade liksom alla stormande känslor i mitt febriga inre. jag inhandlade sedemera cdn, men den är såld sen länge. men kärleken håller i sig. i år firar vi femton års jubileum. nä, nu skojar jag. så in i helvete.


konst och konstigt


det talas om att killarna bakom världens grymmaste musikblogg,
24-hours,
ska köra fest på coctail club till våren. vi lyfter på hatten och ser fram emot det.
(saxat ur marsnumret av nöjesguiden)

jag ser också fram emot det. var på vernissage med en av killarna igår. en "släkting" till roffe wikström har ett fint galleri. när jag kom hem var jag fylld av konst, vernissagevin och rom. hade varit på en provsmakning av rom innan. svävade i ovisshet vad för slags rom jag skulle smaka, men det visade sig vara den drickbara sorten. jag gillade en från barbados bäst.

vill ni förfäras så här på fredagen kan ni spana in den här snubben. john duncan. han är konstnär och kör mycket performance. en gång på sjuttiotalet drog han på sig en mask och stack hem till två av sina bästa vänner. ringde på dörren och sköt dem rakt i ansiktet. sen sprang han därifrån. dock var det lösa skott i pickadollen. han menar på att känslan är konsten. att den drabbade först blir rädd och sen ilsken. denna performance kom han på efter att han själv blev nedslagen och trodde sig ha blivit skjuten i nacken. tackolov hade han istället blivit slagen med en kvast. på åttiotalet gjorde john en märklig grej som heter blind date. läs, äcklas och fascineras.

här är john duncan strax innan han ringde på hos polarna...

image2



alla kan eller allkonstnärer?

har varit hos min duktiga frissa och fd. författarstudentkollega och fått frisk färg och ny frisyr. förhoppningsvis blir jag pigg och nyfiken på kuppen? dock kom pratet att handla om döden mest. sen sist hade den stackars frisören varit med om många otäcka saker, det gjorde ont att höra. mord och en liten kattunge, samt någon som kanske är död, eller iallafall nära. det är märkligt. ibland kan man lika gärna vara död, men när döden kommer riktigt nära inpå galopperar hjärtat och det här med att vara en dödlig varelse (och veta om det) blir avgrundsjobbigt.

skyndade hem för att få råd av min kloka elsie. fick fina tips på hur man kan titta på dramatiska texter. nu har jag en liten tråd att ta till när jag närmar mig radioteatertexten. elsie har varit världens modigaste och genomgått svettigt prov idag. jag är grymt impad och håller tummarna.

nu ser jag han med den låtsasurtvättade tshirten som tydligen är helt multibegåvad. han flimrar fram på tvn i en repris.

en annan multibegåvad snubbe (enligt sig själv) bränner till ibland.

en bit av en längre dikt ur daniel boyacioglus fint som snus.

6 december
att tacka nej till ett knull
är inte samma sak som
att hitta en femhundring
och låta den ligga