Jag måste formulera mig

Jag fick åtta böcker idag av en bekant som jobbar på förlag. Sju stycken lyrik, och en prosa. Plus att jag varit på biblan två gånger den senaste veckan. Det blir ett par rediga buntar att plöja. Känner mig lycklig. I morgon åker jag till Hälsingland. Där väntar Elvis och Lillis på att få pussar och morgonmackor med ost. Har packat bagen med svarta sesamkex och skrivblock. Berlinerprojektet måste formuleras. Naturligtvis har jag packat böcker också. Håller på att läsa Johan Kindes; Någon sorts extas. Intressant eftersom vi kommer ifrån samma förort. Har ännu inte kommit till sidan 50 men får faktiskt kväljningar när människan kallar unga vuxna för flickor och pojkar samt låter dem älska. Sliskprettotaffligt. Men han gör nog så gott han kan den forne posören.


Vy utan kort

Jag tittade över höger axel när jag promenerade hem i dag. Men jag glömde alldeles bort kungen. Kollade lite på en kille som stod och doppade sitt kastspö istället. Hade dock ingen kamera med mig.

Vykort

Byggnader jag såg när jag stod på en bro i eftermiddags, jag tittade bara över vänster axel. I morgon kanske jag tittar över höger axel. Då kanske jag får syn på kungen. Iallafall ligger hans hus där.





Sensommarsöndag

Lite käcka tips så här på söndagskvällen;

Kolla varje dag in på
24 hours smarta musikblogg. Ladda ner fin musik helt lagligt. Just nu måste alla bara lyssna på Desmond and the Tutos - Kiss you on the cheek. Skönt retro.

Kolla flera gånger varje dag på byter perspektiv, världens bästa poesieblogg. Just nu sensommartung poesi som angriper självaste evolutionen!

I dag har jag varit på loppis långt bortom stan. Solen stekte och jag shoppade:

  • två tygväskor
  • högtalare till Yoko, min laptop
  • en gul hartass
  • vanthållare i skinn
  • vit tantkofta
  • en sladdrig räkwrap och en citronramlösa
Sen gick jag på parkteaterdans. Men jag är en ovan danstittare. Fastnade dock för ett par fantastiska röda trosor som en av dansöserna hade på sig. Det var en helt underbar kväll utan ett enda moln på himlen.

apropå dans...



fikafest

Bullfest, bullfest hela dan. Sen drog jag till Tiffany och kollade på Dogge Doggelito som tragiskt nog stod och singbackade utanför ICA i Kärrtorp på en sunkig scen. Lite söt var han trots allt, och han kastade en singel i bröstet på mig. Eller om det möjligen var hans 18åriga mulliga kusin som sulade iväg den? Men den skänkte jag till barnet som var med. Sen dansade vi hem till Tiffany och blandade drinkar och kollade på en konsertvideo med Moby. Ungefär en miljon mer i den publiken.





friheten.

Jag har ätit kanelbullar i min renbäddade säng. Druckit hemgjord melonjuice och iskaffe. Pratat med en barndomsvän på telefon. Nu väntar jag på mina små hundar som ska komma hit och hälsa på. Njuter av helgen. Den blir viktigare när semestern är slut. Det verkar faktiskt vara soligt ute. Inget regn än så länge.



Det är så jag skriver det

Hmmn, jag har fortfarande inte skrivit mer än ett vykort och ett par sidor på ett brev. Sen sist jag berömde mig själv för att orden började komma liksom. Men jag vet att jag närmar mig, hur patetiskt det än låter. Minns att jag hade en sån tjej på författarutbildningen. En sån som aldrig skrev men alltid snackade om det. Hur jag tyckte att hennes ord var tomma. Iallafall spånar jag på Berlinprojektet, och i tanken har jag kommit långt. Dessutom har jag i går tagit mig i kragen och införskaffat nytt bibliskort. Blev av med det för ett år sen så det var mer än på tiden. Dessutom stod de böcker jag längtat efter där på hyllorna och bara väntade. Jag var helt varm och pirrig hela kvällen.

Jag ska fortsätta att skriva om skrivandet och läsandet. Sätta lite press och stress.

En liten måndag.

Nu har jag jobbat drygt en vecka sen sommarsemestern tog slut. Det har gått ganska bra att komma tillbaka. Eftersom jag flängt så mycket i sommar känns det skönt att vara hemma och hänga i lägenheten. Ikväll fick jag sällskap av allra yngsta lillebrorsan. Han försökte få bukt med min avsomnade ipod, men den ligger fortfarande i träda. Han var snäll och lovade kika förbi i veckan och försöka lite till. Dessutom parkerade han sin kära hoj här. Den står nu lutad mot min divan.

Jag känner mig full av skrivlust. Det liksom spritter inombords. En massa ord har lagrats och bara väntar på att få bli till poesi. Funderar en del på Berlinprojektet. Har flera groende idéer som börjar ta form. Nu gäller det bara att mitt ambitiösa jag vinner äver det lata, så ska det nog ordna sig. Apropå poesi så finns det sådan att spisa på världens bästa poesie-blogg. Check it out här;
http://poesie.blogg.se/


Den mörke riddaren.

God afton! Jag fortsätter mitt biotittande. I kväll gick jag helt alena och spanade in den senaste Batman-rullen, The Dark Knight. Jag har alltid tyckt om Läderlappen i alla former. I denna film har ännu mer av komiken skalats bort, och Batman själv har klivit åt sidan. Kampen utspelar sig snarare mellan hedersknyffen och åklagaren Harvey Dent och den totalt vansinnige Jokern. Hade gärna sett mer av Bruce Wayne, och hans spelade ytliga brackighet. Men å andra sidan är karaktärer som Jokern och Two-face otroligt intressanta. Jokern var eminent spelad av Heath Ledger. Hans tolkning klår till och med karismatiska Jack Nicholsons tycker jag.

I morgon blir det ännu mera film. Denna gång utomhus. Fast regnar det blir det tvättstugan.


Back in business

Tänk, jag överlevde första dagen på jobbet. Fick mig till och med flera goda skratt. Sen stack jag och Milkovich och spanade in Sex and the City-filmen. Vacker vänskap, vacker kärlek och inte minst vackra kläder, allt i en ganska enkel och ytlig förpackning. Passade mig perfekt. Även om jag önskar att jag också vore vansinnigt kär och hade en takvåning och tusen högklackade skor. Blev lite bitterfittig efteråt och tänkte att det var mest synd om mig i hela världen. Kände att alla andra är ihop utom jag. Denna sommar har verkligen gått till historien som den torraste i mannaminne, på den punkten.

Skånelandet

En liten hälsning från Skånelandet där jag hänger. Igår gifte jag bort en av bröderna, eller snarare fick jag en syster till. Hans fru heter nu nämligen samma i efternamn som jag. Det var en borglig och snabb vigsel, men ändå känslosam och fin. Sedan hade jag fått äran att agera bröllopsfotograf. Tyvärr öste regnet ner men vi fotade ändå.Därefter blev det fest natten lång. I dag fejas det och görs fint efter partyt. Jag har ångest eftersom jobbet väntar på mig. På måndag är det dags att börja löneslava igen, efter närmare fem veckors semestrande. Men jag ska njuta av de här sista skälvande dagarna två. I morgon får jag dock sitta i bilen hela dagen... Ska passa på att läsa ut en bok som ska upp till Hälsninglandsbiblioteket. Nu ska jag nog åka till Malmö och träffa en kompis.

sena rapportsändningen

har haft lilla lotusen här på middag. det var jättemysigt. känns som om verkligheten börjar komma ikapp en. bara en veckas semester kvar... vi avhandlade det mesta av livet, kärleken och döden. allt däremellan, såsom bröllop. i morgon bär det av till skånelandet. spännande. en vecka i söder, med just bröllop och en massa annat. hipp å hurra!

portugallien, juli 2008


Elevador de Santa Justa, Lissabon.


Bairro Alto, Lissabon.


Bairro Alto, Lissabon.


Reataurang Galeto, inredning anno 1968, Saldanha, Lissabon.


En sunfish på tre ton, Oceanário, Lissabon.


Sjöstjärna på dito ställe.


Linbana vi åkte i Lissabon.


Tavira, Algarves Venedig.


Favvofrukosten på stam lokuset i Lagos.


Strandfynd i Lagos.


Fiskmarknaden i Lagos.


Tjusig staty i Lissabon, det verkade även fåglarna tycka...


mellanlandning

Nu har jag landat efter min lilla sejour i Hälsingland. Njuter av att ha Yoko (min laptop) med sitt nya tangentbord här. Har haft ett par underbara dagar där uppe. Solen har skinit över oss, och jag har lånat böcker på biblan som jag läst. Har ett litet boktips; Jenny Downham: Innan jag dör. Ibland tycker jag att boken blir lite smetig, men vad fan det blir ju livet också emellanåt. Hur som helst är det en bok som får en att få syn på livet man lever och får en att tänka på vad som egentligen är viktigt. Vad man vill med det här. Särskilt vill jag tipsa Lollo- love om den. (Before I die, du kan läsa den på orginal!)

Nu är jag hemma och mellanlandar. Hoppas på en tur till Pridepark, men har hört av källor att det är hopplöst mycket folk. Vill helst inte bryta traditionen med mina lördagar, men orkar inte stå där och banka på i ottan. Håller på att förbereda en liten galej till en av brorsornas bröllop nästa vecka. Är nervös och osäker, men håller tummarna för att de andra syskonen hänger på. Passar på att lyssna på musik av en kille jag är lite förälskad i. Har sagt att jag ska lämna en liten recention, eller något.

Snart lägger jag upp lite bilder från Portugallien och Hälsinglandet här. I morgon tror jag.