teologi


barnet om regnet; "man kan ju undra varför änglarna gråter idag. det kanske är för att gud är död?"
jag; "tror du på gud?"
barnet; "alltså, om man tror på gud så finns han. tror man inte på gud så finns han inte."


sportiga iakttagelser

såg till min bestörtning att flera tidigare inlägg lagts ut många, många gånger. ber om ursäkt för detta. bloggen har inte velat publicera det jag skrivit och jag har försökt och försökt utan framgång. sen i efterhand har bloggen antagligen ångrat sig... flera dagar i rad till på köpet. ganska taskigt av bloggen tycker jag.

har kommit igång med träningen nu. dock undrar jag med bestörtning var de hurtiga ledarna gräver fram musiken? kvinnan idag varvade, vad det verkade, roger pontares b-sidor med lasse holm goes latino och en del sugig världsmusik. jag har lagt märke till att de deltagare som är eller vill vara lika spänsiga som ledare alltid klär sig i något rött. det är sånt jag tänker på mellan varven.

idag har mina fina jyckar åkt till skåne på sportlov. de tog med sig föräldrarna också. de ska fira plattis som fyller år. idag fyller även loi år. hipp å hurra för de bägge jubilarerna. ni får en fin låt också;

feist - inside and out

sån är jag

barnet; "varför har du så himla långa ögonfransar?"
jag; "det där är ju lite olika. en del har långa ögonfransar, andra har långa ben."

ännu en dag går mot sitt slut

jag skulle vilja att någon kom. behöver massage på mina möra axlar. vill ha kärlek. musslan hörde av sig lite på msn ikväll. skulle just påminna honom om vår stockholmsfika när det bröts. i morgon är det fredag. veckan har gått fort. mycket snabbare än den förra. den var verkligen hemsk. nu ska jag slinka i mitt nattlinne och skriva brev till brighton. jag ska dricka kvällste också. god kväll.

release me!

jag har varit på releasefest. förlaget anomali släppte lös 8 filosofiska texter om världen. intressant och angeläget. spana in dem närmare, samt köp antologin här. dessutom finns det en ny exklusiv dikt för er utvalda att spisa på världens bästa poesie-blogg. ni står på gästlistan, så gå före i kön. varmt välkomna!

en tisdag

image120

det sitter en liten, ledsen albert utanför lottas rum. han gråter. personalen säger att han inte längre förstår att hon var hans fru. men han saknar. han vill in i rummet. de har varit ihop i nästan sjuttio år. idag skulle hon fyllt 85.

requiem

när någon i ens närhet plötsligt försvinner rusar tankarna. minnena tränger sig osorterat på. när jag minns lotta tänker jag på sockerkakor med strösocker på ytan, och tusen sorters småkakor. på virkade dukar och stickade tofflor. hemmets veckotidning och hemmets journal. på larssons bussresor. på utsikten från köksfönstret och balkongen med blommor där hon alltid vinkade adjö när vi for iväg som packade sillar. 

r.i.p

fick just veta att min farmor lotta dött. hon skulle ha blivit 85 på tisdag. farsan var där i eftermiddags och då låg hon och sov med dropp, feber och rosslande andetag. det finns en katt på hemmet dit hon flyttade för något år sen. den låg och sov på hennes mage. det brukar den göra när någon ska dö.

jag har lite blandade känslor inför farmor lotta. hon var inte lätt att komma inpå livet. hon flydde hit som ung från ett oroligt tyskland som väntade på krig. när farfar albert, som på den tiden jobbade på beckomberga, kom in på konditoriet där hon sedemera krängde bakelser sa hon till sin kollega; honom ska jag ha. och så blev det. ett fint  minnen av henne är när hon lärde mig att rita axlar. hon gjorde också en himla god grönsaksgratäng till mig när det var fest.  hon samlade på äggkoppar. hon tyckte om att resa. nu har hon rest iväg på sin sista, längsta resa. lilla lotta med sitt hottentotthår. önskar henne frid och ro.

image118image119

something is bound to happen

image117


jag har köpt en vårjacka! en racerjacka till och med. nu verkar ju vintern friska i men jag bjuder er på en liten modevisning som försmak. dock är det inte jag som mannekängar utan jag kan fresta med att det är en riktig hunk...

members only commercial

ikväll ska jag på melodifestivalmiddag. det ser en tv-lös stackare som jag fram emot. jag vet att min hjärta-smärta vän lasse lindh ska vara med. ni som inte ska kolla in schlagerspektaklet tycker jag ska dansa iväg till neu som kör sista helgen.

where do you go?

idag är det alla hjärtans jävla dag. jag ligger här med ögoninflammation och ångest. tycker synd om mig. igår var en överjävlig dag i mitt arbetsliv. idag kämpade jag mig till en något bättre.

måste ta mig upp ur det här bitterträsket. hade fina samtal med elsie över en karaff vitt och husmanskost igår på pelikan. om livet; att våga vara rak och sann. om kärleken; var den gömmer sig. om skrivandet; att hitta sin egen unika röst. där och då kändes det möjligt, nu med grusiga ögon och frossa känns det svårare. men jag ska göra mitt bästa.


image116

jag hjärtar trots allt mina fina vänner och dito familj. ni är bäst. en liten låt till er från mig;

peter sarstedt - where do you go to my lovely

jag vill växa upp

jag är här igen. lite news angående värsta bästa poesie-bloggen. det finns fina etsningar att spisa där. en alldeles het om utanförskap. en massa andra tunga klassiker som bara väntar på att vridas och vändas på. kolla, kolla! kommentera mera!

jag har haft en riktigt risig dag. är så jävla less på mig och mitt liv. har en del viktiga åtaganden och borde vara alert och angelägen, men jag beter mig surt och barnsligt mest hela tiden. blir irriterad över mitt oproffsiga beteende. i morgon måste jag sannerligen kamma mig.

andy pandy

image115


igår var jag på vernissage för andy warhol-utställningen "andra röster, andra rum" på
moderna muséet. rekommenderar alla att bege sig dig och spana in en mycket omfattande utställning. moderna vill göra den gode warhol spännande igen. vill visa att han är mer än marilyn-screentryck och cambelsoppburkar. och det lyckas de med. man får komma människan warhol närmare, via filmer, foton och andra målningar. jag ska gå dit igen, för det finns mycket att se. kanske ta med en termos och flukta på den åtta timmar långa filmen på empire state building? eller filmen mrs warhol där huvudrollen spelas av andys mamma?

fet tisdag

ikväll sågs den litterära falangen av smörgåsbordarna hemma hos lotusblomman. vi festade på mat och semlor (dagens andra för mig). sen gjorde vi något mycket spännande. vi blev språkmaterialister, och drog upp riktlinjer för ett intressant projekt vi ska göra ihop. projektets ramar är redan bestämda, och till viss del även innehållet. känner mig sugen att hugga tag i saken. det är stort för att vara mig. jag håller er underrättade.

fina fisken

jag har varit sjuk. magsjuk. bara ordet låter ofräscht. började må rysligt illa i onsdagskväll när jag slet i tvättstugan. fick avbryta bykandet och lägga mig på sängen och kallsvettas. sen kräktes jag ett par gånger, men på torsdag förmiddag var spyorna slut. dock var jag hemma också på fredagen för säkerhets skull. har inte varit hemma och sjuk på nästan två och ett halvt år. det var ganska skönt. handlade b&j glass, piggelin, bullar, godis, juicer och annat jag var sugen på. vilade. umgicks med dexter. det är en seriemördare jag lärt känna. han är ond mot de onda. mot oss snälla är han snäll, även om han som andra psykopater saknar känslor. nu har jag plöjt även andra säsongen. ruggigt och rysligt spännande.

på fredag efter lunch kravlade jag upp. begav mig på forumteater där vännen milkovich med gang spelade. var lite svettig efter flunsan, men det gick bra. de var duktiga och lyckades få med sig publiken. forumteater är en interaktiv teater som handlar om förtryck. publiken är med och påverkar handlingen. spännande. även om det är en fast ram blir aldrig en föreställning den andra lik.