pihma

den fjortonde september är det dags att släppa lös min modiga vän louise halvardssons välskrivna bok punkindustriell hårdrockare med attityd. vi som har följt mästerverket från experiment till färdig bok är stolta som sjutton över vår skrivarsyster. hon har kämpat hårt och väl, men det har gett resultat. jag har slukat historien och blivit berörd och begeistrad. känt igen massor från min egen tonårstid. snart åker lollo till västerås och hämtar det färdiga resultatet, snart får jag ett eget förhandsex i handen. alla som vill och kan är välkomna på lollos releasefest. läs mer om detta och annat som gäller boken på hennes hemsida här ;

www.louisehalvardsson.com

image65

ps. det ryktas att annalivet kommer att uppträda på festen. att hon kommer att bjuda på ytliga, tonåriga dagboksanteckningar...


pretty vacant

på fredag framemot midnatt är det dags att dansa till neu. tooli och kimkong kör sin sprillans nya klubb!

image64

jag är en festfixare

gissa vad, jag har köpt ett läppglans till. kunde inte låta bli när h&m hade för 19.50. det var bubbelgumsrosa och lite glittrigt. säkert usel kvalitét.

har nån slags bacill i kroppen, jag som aldrig är sjuk. och nu har jag absolut inte tid att bli det heller. det är mycket på jobbet så här års. mer än mest. plus att jag är med i festkommitén. på fredag ska vi köra en kick off på vår fina terass. ikväll har jag brännt en blandad skiva med musik för oss ungdomar. till tanterna snor jag ungarnas schlager. det blir kul, det blir bra. hoppas bara på prima väder. det kommer att bli mingel, bubbel, lekar och knytkalas. själv ska jag snida ihop min berömda linssallad.

digitalism - pogo


på lördag blir det intressant. då ska vi ha surströmmingsskiva med familjen. en gång för cirka femton år sedan ordnades det en dito skiva till min ära. det var uppe i skellefteå och jag var hur kaxig och peppad som helst. burkarna öppnades utomhus, vi kunde till och med hålla till ute eftersom vädret var toppen. jag minns hur aptiten minskade mer och mer trots att filéerna sköljdes (tror jag?). det kom en massa tjocka flugor och ville vara med på kalaset. de fick mina filéer. jag nöjde mig med tillbehören. till detta party har jag inhandlat mousserande vin och en massa snacks. hoppas det gör susen. jag ska inte banga igen. morsan och farsan har redan tjuvstartat uppe i hälsingland. de skickade till och med ett sms till tomas tengby om det...


the queen of lipgloss

härom veckan köpte jag ett nytt, ganska dyrt läppglans. efter en dag tappade jag det, jag som sällan tappar saker. efter ett par dagar bet jag i det sura äpplet och inhandlade ett indentiskt. när jag använt det i någon dag var även det spårlöst försvunnet. jävla skit liksom. ett par dagar senare fick jag den utlovade englandspresenten av syster yster. gissa vad det var? tre glänsande läppglans från boots! jippi. dagen efter fick jag ett till läppglans från min kollega som tyckte synd om mig. nu har jag helt plötsligt värsta paletten, trots de uteblivna. ibland har man tur i oturen.

oh, nu börjar mitt favoritprogram, morden i midsomer. over ´n out.

image62

hemma bäst

lite schysst musik att dansa till, i hängmattan eller på klubben;

the whitest boy alive - burn

image61


saknad

idag skulle min kära, nära vän marika blivit 39 år om hon valt att stanna kvar här på jorden. nu valde hon att bli en ängel för drygt sex år sen, men vi som tycker om henne saknar henne varje dag. hela tiden.

890420 torsdag
tja annis!
idag slutade jag tidigt från jobbet 13.30. så jag gick på djurgården m mormor under strålande sol, härligt. det var en jättehärlig dag på jobbet idag. jag hade köket och det var en lätt match. dom stora barnen plus e och m var på utflykt så dom käka inte med oss. jag gjorde "spagetti carbonara" till oss vuxna och pannkakor (färdiga) till barnen. jättelätt. i vanliga fall är det rätt stressigt att ha köket men idag tog jag det lugnt. maten var uppskattad.

a-l (städerskan) sa att jag hade utstrålning. då blev jag glad. hon är ganska snäll nu faktiskt.

hade l somnat eller var han pigg som en mört? jag anar det senaste. det var faktiskt kul igår på cafét tycker jag. vet du varför det var så magert med folk? jo, för att det var hockey såklart. kul att sverige vann. men jag är inte intresserad av sånt larv. jag är kulturell you know, hi hi.

jag gick hem över gärdet från b & k. det är inte alls speciellt långt. du och jag kan ju gå ut och gå på djurgårn nån lördag nångång. då är det jättemycket folk där. vi kan även stanna till vid djurgårdsbrunns värdshus och ta en fika eller en öl, vad sägs? där kryllar det av snyggingar.

ha´t bra
ta´t lugnt

soliga, rosiga kramisar från marika

madonna - ray of light

20070823
kära marika! fortfarande känns det så jävla konstigt att inte vi firar din födelsedag ihop. snart har du varit död i sju år, men när du fyller år ska man liksom hem till dig och käka lax och dricka gott vin. idag promenerade jag förbi din lägenhet. det gör jag då och då. alltid känner jag en saknad och en sorg. tänker på allt roligt vi haft ihop men också på hur allting tog slut. pratade länge med din fina syster idag. jag vet att du är glad över hur nära vi har kommit varandra. vi räddade varandra där i hennes kök. hur vi läste alla brev, bearbetade, bad. kom vidare så småningom. du är för alltid i våra hjärtan, i våra tankar, i våra samtal.

image60

i will survive

nu har terminen dragit igång på riktigt. känner mig chockad över allt. så mycket människor, så mycket som ska göras. eller helst redan borde vara gjort. jag försöker att inte gå sönder av stress och press. försöker ha roligt också, även på jobbet. på fritiden funderar jag på hur jag ska komma i alla höstjeans. de har krympt under sommaren. det måste bli mindre white ladys och ben-jerrys helt enkelt. fast det är svårt, när man skaffat sig sådana tjusiga vanor. det är väl det som är bra med att jobbandet är igång. fasta rutiner, tidiga mornar, mindre nattsud och sådant. tror till och med att jag kommer att få ett träningskort av mig själv. vilken dag som helst när jag känner efter.

lite schysst musik;

the whitest boy alive

glassigt

jag har ont i halsen. kanske en svit av allt pussande i fredags. fyra pojkar hann jag med. tre bögar och en bror. tror jag ska festa på vanilla toffee crunch-glassen och försöka se klart på det där morden i midsomer-avsnittet jag alltid somnar till. diska och dammsuga kan jag göra en annan gång. förresten är det nästan för sent för sådant så här dags.

image59

here, my dear

gårdagens kväll blev intressant. det var himla mysigt att få träffa min fina londonsnubbe, nästan två år sen sist. han hade sin engelske ex-pojkvän i släp. en mycket sympatisk människa. jag tog dem till mitt nya ställe. sen drog vi till ett place där jag var den enda tjejen i en lång och mycket smal lokal. resten av typerna var skäggiga och ganska tjocka män. "det är lite tyngre killar där" som vännen uttryckte sig. fast så dök londonsnubbens andra ex upp. en kille han aldrig riktigt lyckats glömma. han är vän och spröd och söt som en karamell. så stod min vän där som en kung med sitt hov omkring sig. jag njöt å hans vägnar. när allt var som bäst tackade jag för mig och for till toolis spelning. ensam. hade vaga planer med två vänner, men det funkade inte. fast jag kände mig stark och det funkade att vara själv. man måste utmana sig själv emellanåt. det var ett jävla drag, och jag önskar att ni alla vore där.

ikväll hookade jag upp med min namne. vi passade på att hänga på ett uteställe. snart är säsongen slut så man vill ju njuta av säsongen så länge det går. vindarna blåste kallt så efter ett par glas längtade jag efter hemmets varma vrå.


john legend - save room

(den här låten säger säger så mycket om mig just nu så att det blir larvigt.)

förresten har jag blivit en klippa på att sno ihop en white lady. kom hit till mig så bjuder jag. farsan har förresten laddat telefonen med 3000 nya gratis-sms. har lite svårt att matcha, men det är fint att höra av honom. särskilt eftersom han har hundarna och är i hälsingland. de har ätit surströmming och tydligen varit i kontakt med thomas tengby. dessutom har knutlampor tillkommit på kåken.

image58






mission impossible 3

hmmn, jag misslyckades tyvärr med mitt s.k uppdrag på jobbet. nu är det försent. förstår att jag låter kryptisk, men ni som vet, ni vet och ni andra får fråga. fast nu är det helg och jag ska springa ut och träffa min londonvän. han är i stan endast över helgen, och det ska bli så kul. vi har inte setts sen jag var i london sist, nov 2005. sen tänkte jag sticka förbi och kolla när 24h vänder plattor på neu. det ryktas att hela stan kommer att komma dit för att spana på en legendarisk frasse som uppträder vid treblecket.

rooney - when did your heart go missing

oj, jag är visst inte helt färdigsminkat. måste dra!

sommartorpet utan ernst

image55

farsan och morbrorn börjar få form på trappan


image56

nästan klar... bara lite filande och fernissande återstår.
(tapetseringen är helt mitt eget verk!)

image57

över sängen har jag detta inspirerande broderi. morsan hittade det på loppis och mostern broderade


so tell the boys that i am back in town

andra dagen på kneget gick fort, men det var jobbigt att gå upp klockan sex. särskilt eftersom jag började spana på det där med facebook i natt. nu finns jag där, kom ni också. det är lite knepigt i början, men verkar inte vrålavancerat. igår inhandlade jag 30dagars kort efter nio veckor med remsor. och som jag anat satte latheten genast in. fick piska mig själv för att promenixa hemåt. fast först skulle jag så äntligen inhandla en ny mobiltelefon. den nuvarande härstammar från järnåldern och knapparna har börjat ramla av. snubben försökte prångla på mig en skittrist modell, kusligt lik den jag har på jobbet. men jag nobbade, den var för ful för mig. om ett par dagar kommer tydligen en snajdigare som just nu är slut. får återkomma och spana in den då.

var ruskigt retro och plockade fram mitt smörgåsjärn. det hade hamnat långt in bland bråte så det var ett tag sen det var ute och luftade sig. det är tjusigt och smörgåsen blir snäckformad och frasigt god. järnet är så gammalt att man lägger det på en spisplatta, ingen el här inte. (matchar min telefon...) sen var det tvättstugan. jag är så huslig nuförtiden.

ska vara nattuggla i kväll också. vi har kulturfestival här i stan, så jag smiter ner och spanar in
jay-jay tillsammans med aron-petter som återvänder från hälsingland om en liten timme.

image54

semesterbonden a-p med sina grödor

höstterminen är inledd

jag överlevde utan större blessyrer. första dagen efter semestern är avklarad. tror det blir en ganska bra vecka. lite lugnare, lite enklare. fast jag råkade visst gå ut och dricka vin efter kneget. när en trevlig kollega frågade glömde jag att jag skulle vila från den vanan ett tag.

image53

it´s magic

i morgon börjar jag jobba. min semester är slut. livet är alltså slut. nej, så är det inte. jag har jobbat hårt på att se det det positivt. som min kloka kompis klarafina uttryckte sig. "man kan se det som en nystart." det ska bli lite skönt att komma igång. tänkte försöka äta bättre, dricka mindre och röra mig mer. detta har jag, mina vänner, firat med en helg full av sprit och annat sus och dus. en slags kick off kanske? men jag har haft en fantastisk helg full av vänskap, uteliv, middagar, kortspel, klubbar, solande, stolskruvande, tivolivåfflor, drinkar samt annat viktigt.

och ska sanningen fram så börjar jag faktiskt jobba redan idag. det är den tiden på dygnet om man ska vara petnoga. men jag tänker vara vaken ett tag till och riktigt suga ut det sista av semesterfirandet.

glömde berätta om det bästa! kullagulla har gett mig en magic bullet. visst har ni väl sett tvshop-reklamen? det är en minimixer, inte större än en kaffekopp. däri kan man tydligen tillaga allt. än så länge har jag bara testat iskaffe. men jag är lycklig och förvantansfull. kaffet blev smarrigt.

image52

tidigare i dag... sommarbad

image48

elvan på spa

image49

elvan har gått en match

image50

nu är det lillens tur

image51

lillis fantomen låtsas vara avslappnad

090807

nu är jag här igen. jag har varit på en liten minisemester hos kullagulla på landet. vi har simmat som guldfiskar och blivit yra i huvudet i hennes runda pool samt spanat när hennes son fick storstryk i fotboll. sen har hon visat mig sitt hemliga svampställe. mitt svampöga är inte helt tight, hon pekar och jag plockar. men jag fick som uppgift att hitta minst en svamp själv. och jag hittade faktiskt runt fem tillslut. sen var vi blöta upp till knäna. det blev iallafall en liten kantarelltoastsupé med familjen.

image47

POESIE

nu när ni har semester, eller när ni inte har semester för den delen, glöm inte bort hexa-gruppens eminenta poesie-blogg. reagera, kommentera, kom tillbaka. vi gör det och vi gör det för er. man kan också komma dit genom att klicka på POESIE som ligger under mina länkar. poesie blomstrar av era blickar och era tankar. poesie växer och frodas genom ert interagerande.

image46

pausfågel

"det finns ingen olycklig kärlek. det är bara alla jävla idioter som inte vill ha en som gör en olycklig."
emil jensen


idag började min sista semestervecka. det känns konstigt för jag vet inte vad jag riktigt ska hitta på. idag låg jag ute och skrev brev på min lummiga innergård. någon hade ställt ut en gigantisk kaktus och två citronträd, vilket gav det hela en medelhavskänsla. där var också tre kattor som lurpassade på en smutsvit mellanpudel som struttade runt lite med sin ägare. helt plötsligt kom den svarta katten med vita tassar och lade sig på mitt brevblock. den hade en liten aprikosfärgad nos med en svart prick på.

jag skrev en urkass treradig dikt på mitt projekt. sen tappade jag intresset. såg istället klart simpson-filmen jag tragglat med den senaste tiden. och så har jag lagat stekt saganaki. något som jag och milko njöt av nere i hamnen på lesbos allt som oftast. fasiken. det blev inte alls bra. mina fina panerade oststänger smälte ut till en jävla sörja. sen har jag lyssnat på lite musik och sett lite på ett midsomer-mord jag sett förut tydligen. och pratat med morsan. inget mer.



proud to be me

nu har jag påbörjat min sista semestervecka. hade tänkt ta mig till åland, men det körde ihop sig tyvärr. så nu är jag lite rådlös. ska jag hänga härhemma eller fundera ut en annan resplan?

i lördags var jag i pridepark och handlade klistermärken, fick kondomer och drack för mycket vin. jag lyssnade också på lakkso och bananarama. tyvärr var shoppingutbudet skralare än förra året. hade bespetsat mig på nån snygg tröja. fingrade på ett regnbågsfärgat nyckelband, men tyckte det var dyrt.

igår tog jag årets första dopp här i sverige. det var på långholmen. skrik och skrän och trångt som fan. samt kallt i vattnet. men nu är det gjort. sen gick jag och milko och tittade på emil jensen på parkteatern. han är bra, tycker jag. schyssta värderingar, kloka funderingar. spana in snubben här;

emil jensens hemsida

emil jensens cykelturné

image43




lajka rip

image42

snälla rara, spana in denna sorgliga, vackra och ytterst tänkvärda video;

trentemoller - moan 2007

vi som har hundar nära oss rasar inombords...

"mamma är där nere"

image41

i sista stund tågade annalivet, milkovich och aron-petter till mamma a:s moderna-utställning. jag och milko blev inte så impade. det var kluddigt och konstiga färger. aron-petter blev desto mer frälst. han inhandlade både affisch och bok. sen promenixade vi till gamla stan och mötte upp lite folk. kvällen artade sig och regnet upphörde. jag och milko spänstade vidare till en ny ponton och drack dyrt rosévin och blickade ut över vattnet, samtidigt som jag bläddrade ihärdigt i prideprogrammet och subtilt försökte övertala henne att hänga med till pridepark i morgon. det har varit en mycket mysig dag.

lite schysst musik som aron-p delat med sig av;

border community (lyssna särskilt på den dansanta soopertrack)

the present - the girl and the sea



i am pride

jag tvättar i tvättstugan och lyssnar på boatclub. lyssna ni också;  boat club, särskilt på den fina "memories". jag dricker också taxfree-sprit samt funderar över livet. och planerar pride. tror det blir en sväng om lördag.

image39

jag har kommit tillbaka

image38


kalimera! nu är jag här igen. mitt i den kolsvarta natten anlände vi till molyvos, en stad i bergen. och vi bodde dessutom allra högst upp, nära castro, deras stolta fästning som använts till att försvar mot turkiet som ligger endast 8 km bort. gränderna var smala och marken kullerstensbeklädd. branta trappor och likadana stenhus. vi gick vilse på vilse. men tillslut kom vi på det. en kyrka ledde oss på rätt spår.

scen;
annalivet står på en parkering och ser vilsen ut. en farbror närmar sig.
han: "have you lost your house?"
(det visade sig att det låg knappt tio meter bort...)

sapfo såg jag inte röken av. kanske var det en spillra av hennes vinkrus jag hittade i det salta havet, men annars höll hon sig borta. dock är molyvos ett ställe dit konstnärer åker för att hitta inspiration, det finns dessutom en konstskola i den lilla staden. jag hoppas att lite inspiration fastnat i hjärnan, hjärtat och fingrarna.

vi åt frukost på balkongen, yoghurt med honung och valnötter. sen vandrade vi som bergsgetter till den steniga stranden. på kvällarna satt vi i hamnen och tittade på när fiskarna kom in med sardiner. vi betraktade bläckfiskar på tork och åt zucchiniblommor och svärdfisk . drack ouzo och limnos. om nätterna på balkongen läste vi och drack iskall mythos i fullmånens sken. vi åkte till grannstaden petra och prövade deras stränder och tavernor. där var mer turistigt, men också billigare.

här hemma har legenden bergman dött. farfar alberts lillebror ivar har också gått bort. det blir begravning i öjebyns stora kyrka där ivar brukade spela orgel när organisten var för full. mina starkaste minnen av ivar var att hans två bostonterriers. det var lycka att sitta brevid dem i trappen. jag vågade knappt röra mig. vi tyckte att ivar såg precis ut som albert, fast smalare. och så saknade han en halv lunga. det var spännande.