Punkindustriell hårdrockare rockar vidare i pocketformat!




Numera kan man även köpa PIHMA på pocket. Skynda att fynda denna lysande, prisbelönta debut av Louise Halvardsson på
Bokus bland annat. Endast 37 spänn, det är mycket för pengarna!

Sådant man måste.

Det är så mycket jag borde göra...

  • Putsa fönstrerna
  • Rensa ur garderoben
  • Skriva en massa utvecklingssamtal
  • Vrålplugga sångtexter till Valborgskonserten
  • Skriva klart "Man måste mötas"
  • Läsa andras alster
  • Träna
  • Tvätta
  • Bädda rent
  • Svara på brev
Till i morgon ska jag bocka av minst tre saker på listan, bara så ni vet.


Å, en lista!




(Frågorna har jag snott ifrån tågtidningen Resumé, svaren är mina egna.)

ROAS AV: Mia och Klara
OROAS AV: Köttindustrin
TROR PÅ: Vänskap
TROR INTE PÅ: Fredrik Reinfeldt
RÄDD FÖR: Vassa knivar och förändringar
STYRKA: Kvicktänkt och konstnärlig
SVAGHET: Geografi och att spara pengar
ONÖDIG TALANG: Tecknar fint med vänster hand
ÖNSKAR JAG KUNDE: Spela något instrument riktigt jävla bra
SKULLE ALDRIG: Äta kött
GRÅTER AV: Animal Planet
LASTER: Sena kvällar
LYX FÖR MIG: Att bli utbjuden och hembjuden
DRÖMMER OM: Kärleken
FAVORITMOJÄNG: Min laptop Stella
BÄSTA KARAKTÄRSDRAG: Kan förlåta och gå vidare
SÄMSTA KARAKTÄRSDRAG:
Har för höga krav både på mig själv och andra
MEST STOLT ÖVER: Elvis och Lillis
SKÄMS FÖR: Min konflikträdsla

Mer än mätt!



Har varit och firat J:s födelsedag på fransk restaurang. Torr cider och så snygga crepes att man knappt vill hugga in. Men det gjorde vi minsann. Jag åt en matcrepe med smörslungad spenat, bondpotatis och gorgonzola. Efter detta blev det denna galette som innehöll vit- och mörk chokladmousse, hallonsås och chokladsås. Nu är jag nästan sprickfärdigt mätt ska ni veta.

Är ruskigt trött eftersom gårdagskvällen blev sen och ganska blöt. Var på stamlokuset med brorsorna. Snart är det dags att vara dr Phil. Jag har lovat att hjälpa en yngre vän som är i kärleksnöd. Hmmn, vet ju inte om jag är rätt människa till detta men han frågade så snällt.


Hipp å hurra till vännen J!

Hemliga resan är nu rest.

I helgen blev så min hemliga födelsedagsresa av. Vännerna bjöd på resa till Mariefred och Gripsholm. Det var champagne, riga balsam (lettisk starksprit, brrr), god mat, vackra vyer och varmt umgänge. Kommer att leva länge på detta. Lite bilder till alla er som missade;




Är det någon som ser några kungliga hjortar här så säg till? De valde iallafall att gömma sig för oss.




Omgivningarna på Gripsholmsvik, där vi bodde.




De odlade och bryggde sin egna äppelglögg. Vi fick avnjuta den kall.




Snygg staty som låg alldeles invid Gustav III:s kronbryggeri, där vi mest hängde.




Gripsholms slott låg ett stenkast bort.




Del av Gripsholms slotts bro.





Slottet hade stängt, men vi kikade såklart ordentligt på utsidan.





Kanonerna pryddes av farligt fina hundar.



Torsdagspoeten talar

33 words

Typingtest


Snodde detta test av Sandra. Hon är snabbare än mig, men min mamma har faktiskt fått stipendium i maskinskrivning en gång i tiden. Det är alltså sånt här man kan ägna sig åt när man är heltidspoet över dagen. Jag har också stångats med övergången till Open Office från Microsoft Office. Det visade sig vara en förutsättning för att ens kunna ändra en kommatering i Man måste mötas.

Har också plågat mig igenom mästerverket The Wrestler, vilket har tagit mig flera dagar pga att jag blir så sorsen och berörd. Funderar på filmen Hunger,  men tror inte jag klarar av den. Tror det är en sådan där film som liksom Grizzlyman och Into the Wild kommer att ge mig mardrömmar och trauman för livet.

Nu är det dags att gå och träna, och sen sjunga kör. Vi har en valborgskonsert på gång minsann!

Snyggingen Staffan

Loi gjorde mig uppmärksam på en annan lycklig-låt, "Lilla fågel blå" med Staffan Hellstrand. I love him, även om det var åratal jag köpte en av hans skivor eller såg honom på scen. Men en sommar såg jag honom fyra, fem gånger. Bland annat på Gröna Lund när han körde på samma scen som Latin Kings. De snubbarna tog en vit limo från Djurgården, medan Staffan med band tog samma färja som oss. Tror det var något år senare som denna medryckande låt kom. Såg Staffan och Dogge framföra den på saliga Tantogården.

En gång i tiden tänkte jag att Staffan och jag skulle bli lyckliga ihop. Två gånger har jag drömt erotiska drömmar om Dogge. Dessutom är Staffans vänsterhänta gitarrist väldigt vacker. Hmmn, våren är här med besked.




Vad sägs om lite knoppande poesie som grädde på moset? Check it out här;
http://poesie.blogg.se/

Sant och sånt.

Vilken låt gör er lyckliga? Gör er liksom fladdriga, pirriga och fulla av sommar? Jag satt och funderade en lång stund, och en av mina all-time favoriter på glädjefronten är denna;




"När alla clownerna har gått från jobbet, så visslar fåglarna i trädet: Det finns ingen poäng i att vara fri längre."
Håkan

Egentligen tror jag inte att det är fåglarna som visslar det där om kärleken, men det låter så poetiskt om man väljer att tolka det så. Kände att jag behövde pigga upp mig. Hänger med tvättstugan, och det är verkligen inte kärlek mellan oss. Därför träffas vi sällan, tvättstugan och jag. Vi brukar planera att ses oftare, och under kortare stunder men den planen spricker nästan jämt.

P.Å.S.K.L.O.V

God fortsättning alla raringar. Nu är jag tillbaka i stan. Har haft det toppenfint i förorten med mina hundar och tjocka släkten. Ätit världens godaste paj (Mia jag skickar receptet!), samt lagat påskamat för fulla muggar. Bland annat en ny variant på lax, där man pimpar färdig rökt/gravad med citronolja samt rostade pumpakärnor. Syster Yster vispade majonäs, så mina klassiska ägghalvor blev lyxigare än vanligt.

Nu är det dags att se lite mer på film, och njuta av att det ännu är påsklov. Jag har två byttor med Hägendaz i frysen. Ska kolla om de mot förmodan är bättre än min hovleverantör Ben & Jerry.


Jag och min älskade Elva



Vårtecken!


En hund är snabb som blixten...


...den andra lite mer långsam...


Familjen som ägg. det är jag som har fräknarna...


En vacker snigel jag räddade när vi röjde på tomten...

Lovet nalkas.






1.
rävens mages innehåll

en dröm om havet
ett liv i solen;
ängens obegränsade yta

harens blanka ungar
under hinnan som häver

(Det var här det startade...)

Bland damm och sporer.

Läser en av Skånepetras favvoböcker; Marie Hermanssons - Svampkungens son. Och jag håller med, den är såååå bra. Jag har läst nästan allt av Hermansson och gillar hennes sagoton, samt mystiken som alltid lurar. Dock blev jag aningen förargad när jag igår mitt i rafflande förvecklingar upptäcker att boken hoppar från sidan 64 till 97. Trettiotre sidor saknas alltså. Tackolov fick jag byta boken utan kvitto på pocketshop, trots att jag fick den i julklapp (det sa jag inte) och trots att den nog var inhandlad på Åhléns (det nämnde jag inte heller). Så nu kan jag fortsätta njuta av historien om den oansenlige sonen och hans blomstrande far.



Apropå böcker så har föräldrarna äntligen borrat upp konsollhyllan som rasade ner för sisådär två år sedan här på klippan. Så nu har de röda och de blå böckerna fått flytta upp från mörkret under divanen till tio centimeter från taket. De var rejält dammiga, kan tilläggas. Ett par böcker, bland annat SIdney Sheldons - Änglars vrede (ärvd av faster B) åkte i pappersinsamlingen. Fast en annan tantsnusk-roman åkte upp på hyllan. Bara för att min f.d. älskling L har skrivit en rar hälsning på försättsbladet. Jag är en nostalgiker!

Nu lyssnar jag på El Perro del Mar´s nya skiva och tänker på att Loi har landat här i Sverige efter sitt N.Z-äventyr!

Vårtecken!



Påskpyntande på klippan.



Pelargonierna friseras...

Som ni märker stökas och fejas det för fullt på klippan. Jag har som synes fler slags tantblommor än orkideér: Pelargonerna ska vårklippas (en månad för sent). I år fick det bli en raggardusch för blomstren, dvs de flesta fick bara ny jord högst upp. Nu återstår bara att putsa fönstrerna och söka till universitetet, bland annat...

Om ni undrar varför vårbilderna är märkligt grå beror det på att jag och kameran kör svartvitt numera. Men jag kan meddela att pärlhyacinterna är vita. Tjusigare och dyrare.