Snart smäller det.

Pionerna fjällar och kliar. De ser såklart superstiliga och färdiga ut. Nu inväntar jag t-shirt-väder gott folk!

Vad gör jag annars? Jobbar över mest varje dag. Håller på att städa bort alla spår av mig själv på jobbet. Det känns overkligt. Skönt och sorgligt på samma gång. I morgon blir det en slags avtackning och på onsdag en till. Jag har lite svårt för att stå i mitten av saker. Känner mig stel och obekväm. Har bakat fyrdubbel sats chokladbollar till kidsen och inhandlat påskägg till kollegorna. Det blir nog bra det här.

Cover up.

Idag fick jag ducka i kollektivtrafiken. Mitt gamla ragg Misantropen a.k.a killen med dubbla kalsonger kom släntrande i tunnelbanan. Han verkar dessutom ha skaffat sig ett barn sen sist jag såg honom. Han såg grymt osexig ut. Verkade ha klippt sig själv på fyllan typ. Jag gömde mig bakom en pocket om en psykopat passande nog. Apropå gamla flammor så har jag blivit vän med Hedis på fejjan. Ni kanske minns att jag skrev en del om honom i mina gamla dagböcker från 80talet. Han tyckte det var roligt att jag läste om oss på Lollos releasefest för PHIMA när det begav sig.

På kvällskvisten tog min goda vän Mäklaren med mig på en långpromenad till söder och tillbaka. Vi stod på tå och kikade in i hennes gamla lya på Lundagatan samt frossade i nostalgiska minnen där såklart ännu fler snubbar var inblandade.

Nu har jag bara sju dagar kvar att arbeta på kneget. Blandade känslor, men det är gnällig stämning så det känns rätt skönt. Fast jag kommer såklart att sakna kidsen en hel del.

I morgon fortsätter jag att fylla i min nya stora tatuering. Sara, det är en s.k cover-up. Jag täcker över min gamla fula på höger arm. I morgon ska pionerna äntligen bli rosa och skära och kanske cerisa.

Jag hjärtar listor!

Vännen Svintosara har gjort en väldigt fin bok som är utgiven på Nicotext;

Jag köpte den på Designtorget, men man kan beställa den genom Nicotext också. Billig och otroligt rolig fylleribok. Jag tycker att listor är ett fint sätt att få syn på sig själv på. Är man rörig i huvudet kan det också vara skönt att spalta upp tillvaron kring saker som "Mitt bästa hångel" till "Mina största hemligheter.

Kolla mer här;

Listan, ditt liv i listor.

Räknar baklänges.


Barnet; "Grå är ju en jätteful färg, men den är väldigt fin på elefanter."


Nedräkningen har börjat. Jag jobbar tio dagar till innan det är dags för påsklov. Längtar massor. Då ska vi ju få hämta rara lilla Gösta. Lite konstigt, för jag vet faktiskt ännu inte vem av valparna som flyttar hem till oss. Det finns två killar, och uppfödaren hade inte bestämt sig.

Har väl lite separationsångest från jobbet, men just nu går det magsjuka och ute är det för trånga galonisar på kidsen som ska krängas på. Tänkte även riva av en massa utvecklingssamtal. Så jag har att göra.

Introducing Gösta.

Nu har vi äntligen fått träffa vår nya lilla Gösta och hans rara syskon. Knubbiga, energiska och galet näpna. Flingan blev helt till sig och bjöd hem mig och Gösta på lördagslunch på stört, men Gösta bor fortfarande hemma hos sin hundmamma. Till påsk flyttar han hemifrån och hem till oss. Jag längtar massor, och ser fram emot Lillis reaktion. Han är ännu ovetande om att han ska bli "storebror".

 

 

 

 


Tatuering och te.

Jag är så trött, så trött. Antar att gårdagens fantastiskt goda och trevliga Alphyddemiddag gjort mig sömnig. Den föregicks av att jag berättade för drygt tjugo personer att jag ska sluta på mitt jobb, en ångestladdad och energikrävande ansträngning. Men skönt att ha det gjort.

Idag har jag varit på Afternoon-tea minsann. Och sen var det dags att fortsätta på pionerna. Min otroligt fina cover-up fortskrider enligt planerna. Idag gjordes alla skuggor klara och nästan alla blad blev gröna. Nu är överarmen inplastad och ömmande. Det ska bli så spännande att tvätta rent allting om en liten stund. Men först lite blodapelsinjuice. Förhoppningsvis piggnar jag till lite. Nattugglan kan omöjligt knoppa ännu.


I can feel it...


 


Det kom ett brev.

Det är sportlov här i stan, så det är lite färre kids på jobbet. Lite färre kollegor också dock. Men det har varit en rätt bra, fast trött måndag. När jag kom hem hade jag fått finpost ända från Berlin. Det var textvirkningen från Kreuzberg som anlände i form av en planch. Blev så glad, så glad. Nu är det nästan inte jobbigt att springa till tvättstugan ens. Funderar på om jag ska skaffa en ram åt "Periodensystem der Menstruation". Det kan den få vara värd. Fick en stark Berlinlängtan såklart. Det är mycket jag längtar efter nuförtiden.