hagasessorna

hade glömt bort att jag numera älskar söndagar. men det gör jag. idag har det varit en bra söndag. jag och e har flanerat ut till hagaparken där vi hade picnic samt spanade efter prinsar och paviljonger.

igår var det inflyttningsfest hos lotusblomman och kå. det blev också en release för hennes skiva spiraler där hon och jag läser hennes dikter. samma som vi läste på nimrod i mellandagarna. nu gjorde vi en bejublad repris på den uppläsningen.

det var en finfin fredag. hade picnic med l i en park. sen gamla goda kvarnen. och så senare den nya bekantskapen neu. grabbarna var jätteduktiga och det blev bra drag bakom skivspelarna. men sen huxflux satt mr madness där och log stort. och förstörde min kväll och mitt liv. jävla människa. nu måste jag sluta för den indiske prinsen är på ingång. ganska sur verkade han vara. jag hör ju aldrig av mig. det gör ju inte han heller.

sånt som smular sönder skallen

anna. jag är ett sånt jävla svin. det har inte med dig att göra men jag vill inte vara en sån där. jag har ju träffat en annan men kan tydligen inte dricka. det ska aldrig hända igen, ångesten har sönder mig. glöm mig - du är värd mycket bättre. förlåt.

jag tar tillbaka

tooli tycker frida låter som timbuktu, fast pitchad. han tipsade om annan skånsk musik. kolla in familjen. låter fint som snus tycker jag. och jag ska inte ha min berlinska underklänning på nue. jag ska ha något nytt och dyrt. så det så.

lasse lindh var inne och vände på indigo fast jag satt kvar

trevlig helg alla balla. lite reklam inför morgondagens kväll:

2007-04-27, 23.00,
Ikväll: Andreaz Norén & Johan Ressle spelar på Neu1 och på Neu2 blir det finfint besök från Oslo när Joakim ´Discjokke´ Dyrdal kör bästa discon och housen ihop med populära musikbloggen 24:Hour Soundsystem och Alexander Kovacevic.

jag kommer att vara där. jag kommer att ha på mig en secondhandunderklänning från berlin. fast först ska jag ha picnic med en vän. och så ska jag köpa nytt läppglans. om jag inte glömmer. nu ska jag slänga mig på sängen och bara vara. hålla tummarna för saker och sånt där. vi ses vänner och bekanta.

böcker och blondiner

eftersom så många är intresserade av den store blondino så kan jag berätta att det är en av mina allra största kärlekar i livet. vi har älskat varandra djupt. nä, nu hittar jag på igen. det var en snubbe som såg ut som en tjej som följde efter mig hem en gång när jag var förälskad i tjockandreas men inte fick den uppmärksamheten jag trängtade efter. snart preskriberat även om jag tänker på honom ibland när jag betraktar min fina affich som andré serrano fotat.

halva familjen plus lotus har varit på realeasefest i stora synagogan med inslag av klezmermusik ikväll. en gammal bekant har irriterande nog hunnit komma ut med sin debutbok förre mig. jag minns hur jag för länge, länge sedan läste utkast till historien. tyvärr hade jag inte råd att handla boken eftersom människan hade den dåliga tajmingen att lägga släppet dagen före löning. men jag har blivit lovad en bok om jag sitter barnvakt. sådana sysslor gör jag mitt bästa för att undvika, men nu kanske jag kan fundera på saken? hur som helst är boken
kodnamn frisör en bok med ett angeläget och viktigt tema. en fars berättelse om hur han överlevt nazismens övergrepp på en liten polsk stad och vidare och värre.

nu är jag trött. sjukt mycket på jobbet. sjukt mycket pollen. men bara en dag kvar att knega denna vecka. sen är det kalas i långa banor... ska även vara med på ett litet hörn på en annan release i helgen. fast det är lite muppigare enligt ryktet.





vi kan poppa popcorn, vi kan hoppa i min säng...

frida rappar på skånska. lyssna på "dunka mig gul blå" och rodna igenkännande. banalt, genialt och jävligt svängigt. själv minns jag bland annat en (flera) gång(er) i kvarnens källare (och andra ställen). fast för alldeles för länge sen egentligen. jag hoppas elsie kommer upp från göteborg emellanåt för orientering?

har fikat med några formgivarflickor och spanat på deras sprillans heta smyckeskollektion med inriktning på bröllop. annorlunda och alldeles underbar. fast det jag trodde var ett armband var faktiskt en brudkrona i svart plast. jag ska hjälpa dem med deras texter men blev samtidigt lite giftassugen på kuppen. fast vem skulle jag gifta mig med?
  • mig själv?
  • jesus?
  • jobbet?
det finns förresten ny fin poesi på världens bästa poesieblogg. läs en, två, tusen gånger och skriv gärna en kommentar så blir poeterna glada och inspirerade.


fredagsplaner

image7

nu på fredag 27 april går vi och diggar på neu där
24:hours soundsystem spelar tillsammans med med norrbaggen diskjokke. säg till mig i god tid så skrivs vi upp och slipper kö plus inträde. bra va?


tillbaka på jorden

nu har jag landat och livet känns precis som vanligt. berlin ligger i tyskland och de två konserterna är avverkade. det var kul att se och uppleva gävle för ett par timmar. konserten där gick strålande, men det var antagligen för att genrepet gick åt skogen. dock hade fröken missat att informera oss om att vi skulle uppträda utomhus. jobbigt när man kom klädd som en frisör. himla kul att miapia med make cyklat en mil för att lyssna på oss. sen fick vi guidning till centrumkärnan. hann med en rask fika innan det gamla tåget tuffade tillbaka oss till huvudstaden. idag var det dags för konsert nummer två. vi sjöng havanna mamma för veronica herself. det lät rysligt snyggt med alla stämmor. jag hoppas och tror att det värmde henne i vårblåsten. det känns segt att ha plockat fram vintermunderingen igen... brrr.

äntligen har jag klämt i mig allt påskgodis. nu är det slut förutom en sådan där miniask med praliner. jag har ätit en sådan redan och upptäckt att de inte är goda. det är nån skum kaffesmak på chokladerna. och jag som gett bort flera sådana för att de är så söta. det måste jag genast sluta med. fast jag kanske ger bort den jag har kvar först? nån som är sugen?

ps. jag blev bryskt påmind om min favoritpojke blondinen i helgen. annars har jag faktiskt helt lagt sådant på is.

segerns ljuva sötma

image5

image6

morsan har ärvt ett alfapet av grannen. antar att hon har tröttnat på familjens egen barnvariant? iallafall så kan ni gissa vem som vann? jag såklart...

och så har jag och milkovichs tränat stämmor inför morgondagens turné... se upp och knäa gävle.

hedersomnämnda diktsviten... (för er nyfikna)

 

 

 

1.

Kom och bär mig

Kantra inte

Klara detta lilla kära

 

 

 

2.

Klantiga fina knubbiga

Vem är du som kommer

Lilla, lilla knopp

 

 

 

3.

Lova att leva lilla

Gå inte och dö

Du måste alltid vara vaken min lilja

 

 

 

4.

Skivade limpan skrumpnar

Skålarna är kladdiga av kladd

Skräp kryper på golven

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Jag skriver och skriver

Skira bokstäver över ark på ark

Tills skymningen kommer och tar dig

 

 

 

6.

Skåda det strilande regnet

Skallen skymmer sikten

Skräpet blir blött.

 

 

 

7.

Nätter av dimma och dagar av dås

Svett skrik små skratt

Ensamheten som en kupol

 

 

 

8.

Jag står inte ut

Ska jag gå in måste allt vara

På pricken

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

Måste mosa äpplen med bananer

Bända upp gapet

Lillan gillar inte tugga

 

 

 

10.

Hur jag ville stryka tillbaka skrattet

Torkar av handen

Gräver i gropen för att hitta något glatt

 

 

 

11.

Bär brev till lådan och tillbaka

Bäddar in dem bland grus och grenar

Ungen glor stort på promenaderna

 

 

 

12.

Tänk om allt är på låtsas

Vidjan i min famn

Fladdret i kamrarna

 


stoppa plågsamma djurförsök

vännen e som farit runt i världen bjöd på bio ikväll. filmen free jimmy, en norsk animerad rulle som kostat hundra miljoner att göra. regissören själv var där och berättade om ökenvandringen innan allt väl blev klart. vet inte riktigt vad jag tyckte, men fick ont i hjärtat av hur stackars jimmy behandlades. fick intala mig flera gånger att han bara var en tecknad elefant. men hans kamp gjorde ont. för även om jimmy bara finns i en dator finns det ju andra cirkuselefanter som tiger och lider.

pratade med en människa från gss (göteborgsskrivarsällskap) kring min hedersomnämnda dikt. det visade sig att det varit spridda åsikter kring min svit. han hade tyckt väldigt mycket om den, medan andra rent av tyckt att den var lite äcklig. intressant. dock fick han inte riktigt ihop slutet. det får inte jag heller. dikterna är för övrigt utlyfta ur det omtalade "man måste mötas"-projektet. en liten morot till mig att kämpa vidare om inte annat. i morgon ska jag försöka orka kolla på vad som egentligen skrevs i berlin. jag är bara så trött. det är mycket precis överallt. att ha jobbat två dagar denna vecka är nästan för mycket.

lyssna till havets brus

havet skrivet musik om tjejer. jag är en tjej. jag gillar havet. jag tycker att ni också ska gilla havet lite.

music and love

via eminenta 24:hours har jag fått syn på class candy. kolla in, lyssna och digga. jag måste än en gång flagga för kleerups eminenta shout out loud mix. kolla in, lyssna och digga där med. idag släpps laaksos fina skiva. spana särskilt på den magiska västerbron.

över till berlin. där jag och lotusen debuterade som formgivare. vi tillverkade ett bejublat omslag till tebes trippelcd. tebe är en mytomspunnen botaniker och trädgårdsmästare som debuterade på smorgasboard records tillsammans med great destroyer och ampfaenger. det hela skedde på vår utställning i kompact living space tillsammans med stefanie bürklers retroshop och frankies bar. hur coolt som helst. snart hoppas jag kunna visa lite bilder.

var hos veterinären med hjärtebarnet idag. det visade sig att;
  1. knölen antagligen är ofarlig (vid ny svullnad ska den behandlas med ljummen grönsåpa)
  2. den andra knölen är en åldersvårta
  3. såret är ett slickeksem
skönt att kunna slappna av. iallafall för ett tag. sen var farsan så snäll att han skjutsade mig hela vägen hem. lyxigt. annars har jag rensat päronens rabatt och käkat påskägg. mot kvällen tog jag hit andypandy och syster yster. vi skålade i prosecco och käkade min variant på maestros pasta. fick mer detaljerad beskrivning av norén-påskaftonen där kronan på verket var när morsan fick gå in och dödförklara grannen.

borta bra men hemma bäst/pest?

lämnade ateljén i morse vid åtta och drygt fem timmar senare var jag hemma. snajdigt va? fick bretzel till frukost så det blev en fin avslutning på resan. det känns både sorgligt och skönt att vara hemma igen. berlinlivet var kreativt och härligt, men just nu går mina ögon i kors så jag berättar mer om allt i morgon.

väl hemma hade andypandy snällt nog bokat tvättstugan till mig. så det blev stortvätt. fick lite brått sen till kören och fick lämna allt vind för våg. vi hade nämligen genrep inför helgens konsert i gävle. allt var förvirrat och konstigt. nu är man nervös. sen promenerade jag och milkovich till kvarterskrogen för prat, tapas och vin. mysigt återseende.

fick tråkiga nyheter när jag pratade med farsan. grannen som alltid funnits där i våra liv har knall och fall dött under min frånvaro. jag tänker på hans fru och resten av familjen. och så mindes jag en dröm jag hade i berlin. hur jag gick förbi huset och såg henne storgråta i fönstret. hur jag förstod att han var död. det är inte första gången jag haft liknande drömmar.

slutar med något roligt. på telefonsvararen berättades att jag fått hedersomnämnande i en poesitävling jag varit med i. när jag vet vilken dikt det är ska ni få läsa den.

auf wiedersehen

andypandys geburtstag

det rockades loss ganska ordentligt här igår. några lyssnade tydligen lite för högt på olika versioner av en lou reed låt. när jag och lotusen precis anlänt med den andra laddningen pizzor kom polisen och knackade på...

värmen fortsätter här i berlin. trippade ner och handlade rosenbrötchen i sommarklänning. inte dumt. idag ska vi tillverka ett cd-fodral till tebes trippelcd. det handlades tavelduk igår och tanken är att det ska sys. intressant experiment.

jag kollade precis mitt konto och insåg att det kanske inte blir någon hit in tv-tröja. om det inte ligger ett par tusen euro i plånkan?

och så har dr bombay börjat göra sig hörd i min telefon. det var dock jag som började. tyskarna är inte snygga liksom. jag har bara sett en enda fining. han satt i rullstol och hade inga ben. men fötter, eller iallafall skor.

skickar massor av jubel å ballonger från prenzlauer berg till min bror andy som firar 34 bast idag. hurra!!!! jag har köpt tyska paket till dig. hoppas du får tårta och solsken.

önskar också lycka och framgång till tooli och de andra i 24:hours soundsystem. kör så det ryker ikväll. hade gärna varit där, men nu är jag ju här.

morgenrot

vi har värsta dj-köret här hos maestro. han har allt på vinyl! kajsa grytt, uggla, bright eyes... har har haft värsta fina dagen i prenzlauer berg. men ett litet nederlag var när jag hittade min drömtröja på hit in tv i en för liten storlek. det fanns en liknande men mycket fulare i min size, suck. får funta tills i mrg. vi har suttit på morgenrot och druckit weisswien och filosifierat. och jag tror att jag har fått ett genombrott i skrivande. i morgon får vi flytta ut. då är det dojon som gäller, och kanske lite mindre blogg?

namnsdagsbarn i berlin

idag är det sommarvarmt här i prenzlauer berg. vi åt en fin frühstyck på stamhaket im nu. satt på uteserveringen och blev varma och vårrusiga. sen bar det raskt av hemåt till schliemanstrasse för att författa poesi, prosa och pop. maestron har tappat bort ett viktigt kvitto, så han har begivit sig ut på jakt.

"man måste stötas, blötas, nötas" vrids och vänds. förhoppningen är att det ska lossna, och det gör det nog sedemera. bäst att ta tag i det igen.

och jag har namnsdag idag. hipp å hurra. tror jag ska unna mig något fint från hit in tv som öppnar efter påsklov idag. efter skrivandet drar vi dit. kanske har de ett nattlinne?

temperaturen höjs...

brottas och svettas med "man måste nötas, stötas och blötas" som jag numera kallar den. vildskriver en massa och har börjat skönja något litet och kanske kanske lite bra. men det är fortfarande inte ute på skärmen. men jag kämpar tappert. sen går jag och lotusblomman och äter indiskt på simsala och knatar neråt kastanienallee. där köper jag mest fina vykort, inga nattlinnen, och ett väldigt vackert dyrt kuvert. dricker weisswein på morgenrot, som är en bar i ett ockuperat hus. spanar på kuliga t-shirts, kanske kunde någon vara något för mina födelsedagsbröder?

klockan 21 är det möte i ateljén - kompakt living space. gissar att det mest blir snack om musik. antar att retro-shopen börjar ta form. innan ska vi hinna äta något. helst billigt. helst gott. sitter vid maesto mickes arbetsbord. lotusen sitter i soffan snett bakom. kå skriver symfonier i köket. maestron själv har dragit till dojon. han hade aikido-kostymen med sig.

auf wiedersehen

fredagen den trettonde-tips

image4

för er som inte har dejt med jason eller befinner er i berlin rekommenderar jag att ni snörar på er danspjucken och svansar iväg till grodan (grevturegatan) nu på fredag den trettonde april. mellan 22 och 03 spelar jepparna i 24:hours massor av  rough disco, soulful house och new remixes på övervåningen.

adrup, bedrup, kleerup

en uppmaning från ett soldisigt prenzlauer berg;

gå bums in på
24 hours och ladda hem shout out louds - tonight i have to leave it (kleerup remix). ni hittar låten under saturday, april 07 2007. bättre än så blir det inte just nu, sanna mina ord. och sen köper ni naturligtvis hela ep;n när den kommer. själv har jag köpt mig ännu ett nattlinne/underklänning. även denna gång second hand. jag har också slitit mitt hår vid mötet av mitt berlin-projekt nummer ett. "man måste mötas". man måste nötas kan vi nog kalla arbetsprocessen. men strax blir det dags för kaffe och chokladägg, och sen drar vi nog ut och shoppar fler nattlinnen. ikväll blir det möte i ateljén kring smorgasboard. just nu spacklas det och målas därborta inför lördagens tilldragelse;

stefanie bürkle gör en installation, en retroshop där tre musiker/band, bland annat vår egen great destroyer, släpper skivor. kom förbi om ni har tid och lust. klockan sju börjar vi.

poesie

smorgasboard kan numera fira att smorgasboard books sett dagens ljus. de stolta upphovskvinnorna är HEXA-gruppen och ni kan alla njuta av lyriken på:

www.poesie.blogg.se

där kommer med jämna mellanrum en poesiföljetong att publiceras.

alles klar der kommisar?



vi är på gång...

...vi är laddade, vi är tända... vi har kommit tillbaka från karlsdorf i tyska landsbygden och det tyska nätverket har just schabblat bort mitt senaste bloggande. här går det inte undan kan jag säga. sitter här och sippar riesling och snart ska lotusblomman och jag sätta igång en ny poesieblogg under smorgasboard. det ska bli jättespännande.

påskfirandet i sommarkåken var wunderbar, även om vi svenskar kom klädda som ett gäng frisörer. det är ett tyskt talesätt som betyder att man kommer helt fel klädd. vi kom klädda för party men kåken var otätad och vi frös som dårar. tackolov lånade de gästvänliga människorna ut dunjackor och diverse persedlar till oss klantiga frisörer. sen fick vi mest hänga vid vedspisen, den nymurade kakelugnen eller påskbålet. det senaste byggde vi upp efter konstens alla regler och grabbarna bodde sen där. de återvände som böcklingar. vi drog direkt till ateljén/dojon och tände bastun. det var finemang att tvaga av sig resdammet och lukten av eld.

tschuss alla söta, jag saknar er! men jag längtar inte hem.

prenzlauer berg

hallo! jag är nu i berlin. allt är fint och vinet flödar. i morgon ska vi aka tag till landsbygden. haller pa att lukta in mig men an sa lange ar det ganska lamt. men det verkar som att det finns fina ställen och nu ska lotta ga och lagga sig. jag tror att jag ocksa gor sa. see you darlings...

skaldjurssoppa

musslan: tjena
musslan: är allt bra
annalivet: jodå. drar till berlin i morgon. inte packat än...
annalivet: själv då?
musslan: ok
musslan: helt ok
musslan: förkyld
musslan: annars ok
musslan: tack för det du skrivit till mej
musslan: skit bra
annalivet: menar du dikterna?
musslan: ja
annalivet: du kan få läsa mer sen om du tycker det är kul.
musslan: ja absolut
musslan: har du ingen bild på dej
annalivet: jag har ju en på msn, ser du inte mig?
musslan: nej
musslan: fixa det, det vore kul
annalivet: men jag har ju det. däremot ser jag icke dig.
annalivet: skumt
musslan: jag har en bild framme
annalivet: mycket märkligt.
annalivet: eller så ser du ut som en liten blå fiagubbe?
musslan: ha, ha, haa
musslan: men skicka en bild till mej då
annalivet: hur då?
annalivet: jag är inte så van?
musslan: inte jag heller
annalivet: jag kan pröva.
musslan: ok
annalivet: kan jag maila istället?
musslan: ok
musslan: har du skickat
annalivet: jag håller på. håll dig till tåls.
musslan: ok

fransar och flams

tjipp tjipp! trevligt att se er alla. jag har slavat i tvättstugan riktigt ordentligt. trodde väl inte att jag hade en så stor tvätt, men när man väl ska resa bort kommer man ju på att allt man äger och har ska vara riktigt rent. så det blev helt plötsligt nästan övermäktigt. samtidigt som jag bykade var bror andy här. vi käkade vegoburgare och drack öl. pratade om livet och sånt omkring. fint. han ska vakta lite här när jag är borta. det känns tryggt.

den senaste veckan har jag annars gått runt och småsjungit på SKWBN`s: "student på flak och sunkiga hak". det är sanna mina ord, årets vårlåt. eller kanske sommar-dito för de senare av er. de som orkar kan lyssna och njuta när de spelade på
bingo royale i fredags. kolla när det gått 39:40 av programmet. men ni som är lite lata kan njuta av följande lines;


köpte några folköl
götgatsbacken fraaaaaaaaaam
vi gick till carmen
där fanns alla jag inte ville se
och de hälsade inte
trots att jag legat med alla tre
träffade en gammal vän
som börjat sälja kokaiiiiiiiiin
när klockan var ett slängdes alla ut
det var efterfest
jag hade femton sms
som jag inte svarat på
jag trippade ut
jag var väldigt full
stockholms himlen var grå
huliganerna låg ute där på gatorna
och poliserna var helt jävla galna

det är inte jag som är textförfattare, men jag kan tro det.

nu är det snart så att jag flyger iväg. och de senaste nyheterna är att det ska bli påsk för mig trots allt. jag har hunnit bli ganska avundsjuk på syskonen som ska få äta kumminpinnar och annat i föräldrahemmet. vi ska dock ut på tyska landsbygden till att börja med. låter gediget och påskäkta. så det kommer att bli firande av under själva helgen. idag har jag dessutom käkat påskbord på jobbet och kommit in i stämning. dock är det få som uppmärksammat mina blunddocksögonfransar. en kvinna på jobbet satt emellertid som förhäxad när jag pratade om förmiddagens webmöte. då började jag ana oråd. hon var den första att uppmärksamma saken! fransarna alltså, inte vad som sas på mötet...

















,

rest in peace

har haft en minst sagt omväxlande dag. blev masserad för första gången i mitt arma liv. har varit rädd för saken, men nu var det dags att utmana sig själv. och som jag visste var det inget farligt. så fort jag låg på britsen förstod jag att det skulle bli bra. sen rusade jag mot en vinprovning. blev lite förvånad när jag bedömde de italienska vinerna högre än de från chile. därefter var det dags att göra fina lösfransar hos min lilla frissa. numera är jag tjusig som en druga. ha, ha.

igår fick jag höra att den söta taxen dött bara timmar efter att jag träffade honom i torsdags. "nu är han hos änglarna och han är inte sjuk mer" sa hans lillmatte. hon berättade också att hon skulle ta ett flygplan och åka och hämta honom. sen gjorde vi en påsktupp som han skulle få. det är sorgesamt med döden.

tankarna vandrar också till min lilla hundvän. det känns jobbigt att inte vara hemma när han ska till veterinären nästa vecka. nästan outhärdigt. jag undrar om min kollega och tillika massören tryckte på ömma punkter på flera sätt. känner mig märklig och ytterst känslig. oron liksom rusar överstyr.

fina saker ändå; igår pratade jag så äntligen med min väninna godsfrun. saknar henne och ska försöka resa till henne och hedarna snart. och så finns ju gudsonen där. snart ska jag också besöka andra gudsonen med mamma. jag måste ta tag i mitt uppdrag, eller hur? idag skrev jag ett mejl till min gamla fröken på författarutbildningen. av ingen anledning alls. ville bara säga hej. att det tog flera år.

och så har jag fått ett påskägg. jag började tro att jag numera var för stor. av min mamma ska jag få en burköppnare inköpt i höganäs istället. först blev jag barnsligt besviken, men efter en stunds tjurigt övertänkande bestämde jag mig för att hon som vanligt har rätt. dessutom är jag redan tjock.

tiffanys tre tårtor

idag lämnade jag iväg min lilla jycke. saknar honom redan. nu får vi hålla tummarna för hans hälsa. han är ju en seg typ till hans fördel. var sedan på födelsedagskalas hos tiff. hon bjöd sedvanligt på tårtor och gott kaffe. det är tradition att träffas hos henne en gång om året och festa på hennes hembakade. där möter man människor man bara möter på tiffs kalas, alltså en gång om året. det är faktiskt festligt. denna gång var det tyvärr lite bortfall, men samtidigt hade lite pojk- och flickvänner tillkommit. även en borstig hund och några ungar.

sen träffade jag min mäklarväninna. vi fikade och pratade bland annat om att mitt hus ska totalrenoveras inom kort. jag kommer att evakueras i cirkus arton månader. om man vill kan man flytta iväg permanent, och det är jag intresserad av. det verkar som om det ska bli flashigt och dyrt här hemma. enligt ritningarna finns inte ens min lya kvar, men något borde jag erbjudas. jag har anmält intresse för nån av värdens andra hus. fick lite fina tips av mäklarväninnan. tusen tack. nu väntar vi med spänning

det är sköna söndag idag. jag har lite ont i halsen. lär väl min vana trogen bli sjuk nu när belin närmar sig. det är ju enda gången jag insjuknar, när en viktig resa närmar sig. helt sjukt.

fem dagar kvar till prenzlauer berg...


leonard cohen - first we take manhattan