boknörden


24:hours a day

image128

jag tycker såklart att alla balla ska springa benen av sig till berns källare i morgon kväll. dels därför att snyggingarna i 24:hours helt enkelt är bäst, och dessutom för att det kommer att bli jävligt dragigt. eller som de själva skriver på sin blogg;


"På Torsdag tar 24:hours hit DIRTY SOUND SYSTEM feat. Pilooski, som är Paris hetaste gäng, för ett gig och det blir såklart fantastiskt. Kvällen presenteras dessutom ihop med Galleri Jonas Kleerup, som har premiär för sin nya utställning samma kväll. DIRTY SOUND SYSTEM består av Guillame, Clovis, och ibland Benjamin, och tillsammans är dom Paris just nu hippaste kollektiv. DIRTY gör vanligtvis fester ihop med folk som Joakim, Simian Mobile Disco och Headman (för att nämna några) och deras DIRTY edits, som klipps ihop av ingen annan än Sverigevännen Pilooski, har älskats sönder av allt ifrån Erol Alkan till Saint Etienne. Efter stora framgångar (etta på Englandslistan med Pilooskis edit på Frankie Valli bla.) tyckte vi att det var hög tid att ta hit hela kollektivet för en helkväll på vår Torsdagsklubb ?T?, på Berns källare. Förvänta er en resa med det bästa inom kraut, electro, techno, solskenspop, disco, skruvade edits och annat galet, i bagaget. Aftonen till ära har dom även med sig allas vår Pilooski.

24:hours presents DIRTY SOUND SYSTEM (PARIS) feat. Pilooski @ Club T (Berns källare 2.35:1) . 2008 - 03 - 27. 23.00 - 04.00. 23 YRS. 100 SEK."




för mer info och för mer musik, kolla alltid;

http://www.2-4-hours.blogspot.com

http://www.myspace.com/24hoursrec

dream on

nostalgi och framtidstro på en gång. sprang på dessa gamla låtar och blev lite lycklig på kuppen.

d:ream - u r the best thing

d:ream - things can only get better




listigt

ännu ett kvällsmöte. ännu en dag i mitt liv när jag tillbringar tretton timmar på jobbet. tackolov slank jag faktiskt iväg och tränade en snabbis. men det var drygt ändå. känsliga ämnen skulle avhandlas. jag vet inte om det är biologiskt eller socialt betingat, men jag är en mycket konflikträdd människa. livrädd att någon ska bli ledsen eller missförstå. tror och hoppas att vi kom en bit på väg i våra diskussioner och att något starkt och bra kan födas ur detta. när man tillbringar så pass mycket tid på arbetet, vill man att det ska vara roligt, utvecklande och stärkande.

sov sällsynt dåligt i natt. det är mycket som gror och far omkring i mig. behöver formulera mig. göra listor till exempel. ständigt dessa listor. jag såg en halvkass film igår. där var det en döende tjej som listade saker hon ville göra innan hon dog. förhoppningsvis har jag ett långt liv framför mig, men vad vill jag få gjort i år? vad vill jag uppnå? tål att tänkas på som min gamle filosofimagister ständigt sa. 

anna(n)-dagen

påsklovet sjunger på sista versen. i morgon är det dags att löneslava igen. till på köpet en extra lång dag med krismöte på kvällskvisten.

idag har jag blivit bjuden på våfflor i goda vänners lag. det var inte dumt. men jag vill ha mer. jag behöver fina roliga händelser att se fram emot. jag behöver hångel och resor och vårsolens sken.

tackolov för poesin. med hjälp av den kan man iallafall resa inåt. njut av den senaste lilla dikten på världens bästa
poesie-blogg. njut den som den är, eller tillsammans med ett kallt kristallglas champagne.

nu kallar tvättstugan.

påskdagen

idag är det påskdagen. jag har en lat dag i sängen. kollar på "pushing daisies" och äter lite choklad. tänker på vännen lotus som blivit mamma. önskar henne all lycka och framgång med den nya rollen och den nya bebin.

igår var det familjemiddag i förorten. lillis tryckte i sig tryffel på löpande band. det är inte nyttigt för jyckar att äta choklad. jag lärde familjen att äta ägg på karsdorfs-sätt. alla vågade utom farsan och tooli. en del tyckte till och med att det var gott. så här gör man;

dela ett hårdkokt ägg på längden. pilla ut gulan. i hålet häller du olja, äppelcidervinäger, en klick senap samt salt och peppar. pilla tillbaka gulan, men lägg den rundade sidan uppåt. sluka det hela i ett svep så att smakerna gifter sig i munnen.

enkelt och förvånansvärt gott.

lite schysst musik är aldrig fel. ikväll blir det drinkar med tanischa.

kleerup feat. titiyo - longing for lullabies

påskris och ros

jag är redan ganska trött på påskgodis och idag är det bara dymmelonsdag. egentligen gillar jag inte påskäggsgodis något vidare. i år ska vi göra eget godis istället. skippa gelatinet och tillsatserna.

min mobiltelefon är på lagning. kanske kommer den aldrig att få bli hel. antagligen gäller inte garantin och då kommer jag inte att lägga ut en massa slantar på lagning. det är jävligt irriterande att få plocka fram sin gamla telefon. simkortet ville inte flytta över alla nummer. dessutom är den gamla telefonen så pinsamt föråldrad och trasig. fortsättning följer...

jag vill ha en digitalkamera. hade jag en hade jag kunnat lägga ut en bild på min fula antika mobil här nedanför. istället blir det en video med queen från live aid-galan 1985. själv såg jag dem live från min tv minns jag. freddie mercury var jag nästan lite förälskad i på yngre dar. det var väl återigen den där mustaschen. undrar om jag inte börjar hitta tillbaka till muscharna förresten...

queen - live aid


zappa och jag

jag; nu sticker jag och tränar!
barnet; vad tränar du till?
jag; os.
barnet; vad är det?




image127

för ett par veckor sen kom jag på att jag saknade zappa så förskräckligt. inte bara hans musik, utan även honom. inte för att vi kände varandra, inte alls. jag äger bara en best of skiva. men jag tyckte att han var cool när jag var yngre. sen hade han ju en mycket stilig mustasch. som barn var jag förtjust i män med mustasch. mitt första möte med bobby brown goes down var i början av mellanstadiet. vår musiklärare berra skulle lära oss att digga. det gick till så att man fick sätta sig i skräddarställning och sen röra överkroppen rytmiskt. vi diggade en del till bobby brown. sen erbjöd sig berra generöst att översätta låten. det gjorde han. ordagrant. jag höll på att svimma vid flera tillfällen. efteråt var jag dock mycket tacksam eftersom mitt vokabulär berikats å det grövsta.

frank zappa - bobby brown goes down



skynda fynda poesie

det finns ny, skön poesie på världens bästa och djupaste poesie-blogg. hasta dit alla balla!

skön söndag

det har varit en helg i familjens tecken. igår var vi fem syskon av sex, samt en ex-flickvän som hängde runt på stan för shopping, lunch och drink. inte alls dumt. sen åkte hälften av oss ut till föräldrarna för middag och fortsatt umgänge. jag fick med mig en säck med lotta-kläder som jag kanske kommer att synas på stan i?

lite musiktips ifrån syskonskaran den rara;

hercules and love affair - blind

glädje och sorg

igår vann vännen louise halvardsson barn- och ungdomsboksförfattarnas debutantpris slangbellan för sin bok punkindustriell hårdrockare med attityd. "med ett vitalt språk och ett originellt uttryckssätt skildras en ung tjejs kamp att växa ur det inskränkta och förutsägbara livet i en liten svensk stad", heter det i prismotiveringen. jag är så glad och lycklig för hennes skull. förutom äran fick lollo också 30 000, ett vackert taveldiplom och en illustrerad check. samt såklart en skickligt snidad slangbella i asp. den hängde hon om halsen och vi festade kvällen lång.  det var jättejättekul. nu har hon åkt tillbaka till england, men hennes flotta blombukett står här och är tjusig.

image124                      image126





idag var det en sorgligare dag. vi begravde farmor lotta. det var en vacker och gripande cermoni. kistan var vit med rosa rosor och brudslöja. prästen berättade om hur lotta bestämde sig för albert första gången hon såg honom. honom skulle hon ha. det brukade hon berätta då och då även för oss minns jag. hur han kom in på kondiset där hon jobbade och köpte bakverk. själv jobbade han på den tiden på hispan.

det var en fin syn när fyra bröder och en pappa stod på herrarnas och knöt på sig vita slipsar. det rann en tår när lilla lotta åkte iväg med fonusbilen till den eviga vilan. eller var hon nu finns? nu vet hon.


guns´n roses - november rain

pihma högaktuell

igår var lotusen & jag och åt hotellbrunch. jag gillar att vara på hotell. trots att man är hemmavid smittar resluften av sig på något sätt. vi festade på amerikanska pannkakor med lönnsirap, ceasarsallad, gudomligt gott surdegsbröd, stekt potatis, pannacotta och mycket annat. inte dumt alls.



ikväll har jag haft smörgåsskrivarna här på textsamtal. dessvärre tålde min text inte dagsljus så den blev ej bjuden. men jag fick en liten idé under kvällen som jag ska jobba vidare med.

louise halvardssons debutroman punkindustriell hårdrockare med attityd recenseras i svenska dagbladet idag. läs recentionen här,
http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/artikel_956883.svd
louise halvardsson är även nominerad till slangbellan som är sveriges författarförbunds debutantpris. håller tummarna för att fina phima segrar. på torsdag får vi veta...


image123

ååå tjejer!



image122idag är det internationella kvinnodagen. ett fyrfaldigt leve för alla oss!

skrev ett ganska bra inlägg härom dagen som tydligen svaldes. har väntat och trott att det kanske skulle dyka upp trots allt, men tyvärr tyvärr. jag resonerade lite kring meningen med allt. delar med mig av en liten kontenta jag hade. laakso-markus sjunger det så bra;

hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad/ markus krunegård i "jag är en vampyr"

har gått och känt mig vemodig de sista veckorna. tror det föddes i och med lottas död. sen dess har jag dessutom fått höra flera sorgliga saker som hänt. senast idag fick vi veta att en släkting borta i usa tagit livet av sig. kanske går sådant här i skov?

igår var jag på mörk teater med vännen elsie. hård musik och mjuka dansare. jag höll på att somna flera gånger medan damen intill höll för öronen. jag hade inga förväntningar, men så här i efterhand önskar jag att det hade varit mer av allt. att de byggt ut det burleska. det kändes lite lamt och tamt. kvällen fortsatte i glada vänners lag. jag avvek dock i förtid pga pollentrötthet.

känner trots allt ett spirande hopp inom mig. håller på att lära mig saker om mig själv. håller på att ta tag i saker med mig själv. sådant jag inte är nöjd och stolt med. känns bra.

idag har jag skrivit på tredje versionen av vårt smörgåsprojekt. det är verkligen läskigt dåligt. får trösta mig med lite fin musik av tidigare omnämda killen;

markus krunegård - jag är en vampyr



jag försöker vara en strateg

en bättre dag, trots att jag jobbade i över tolv timmar. det finns något tillfredställande att jobba undan berg. dessvärre är jag mycket medveten om att det snart dyker upp ett nytt berg på vägen. har man tur kanske det bara är en kulle. (oj, en kille skrev jag först. sådana dyker alltför sällan upp på min väg.) måste träna mig på att ta lättare på livet. på jobbet och på allt omkring. försökte lite idag, och det gick ganska bra. märkte också att jag mådde bättre och kände mig gladare av att inte sucka så förtvivlat. i morgon ska jag försöka stanna upp, och vara mer närvarande istället för att flänga runt och försöka vara överallt.



vackraste låten med bästa texten från filmen som inte lämnar mig ifred;

eddie wedder - guaranteed

är man nyfiken på filmen jag yrar oavbrutet om kan man kolla på trailern här;




kris och utveckling?

jag är sådär jobbigt krisig just nu. allt känns fel, jobbigt och ledsamt. inte blir det lättare av att det är körigt och knepigt på kneget heller. har ingen andningspaus någonstans i livet. vill bort. vill mer. men när ska jag orka? har suttit flera timmar ikväll och jobbat undan en massa skrivande. och då menar jag inte mitt diktande, utan grejer till mitt löneslavjobb som tyngt axlarna.

i natt drömde jag om filmen jag skrev om igår. into the wild. det kommer att bli en sådan där film som grizzlyman. den lämnade mig inte på länge, länge. inte för att den var den bästa jag sett, utan för tankarna den väckte. lika är det med denna film. den väckte funderingar på livet. på döden.

into it

jag har haft en fin och kulturell helg. har insupit vernissage, klubb, lunch, shopping och release för skiva. allt i goda vänners lag. förhoppningsvis samlat på mig kraft och kreativitet inför veckan som kommer. då ska jag skriva på min smörgås-text och försöka kolla på man måste mötas. jag är så jävla trött på min lathet. har sagt det förr och säger det säkert igen. men det är bara jag som kan ta tag i det. men en liten fågel viskade i mitt öra att det finns ny het poesi på bästa poesiebloggen. check it out på byter perspektiv!

idag har det varit filmtajm hemma hos mig. har bland annat sett sean penns into the wild. en jobbig film som berörde mig djupt. det handlar om en ung man som gör sig av med allt & alla och beger sig ut i vildmarken. jag blir inte riktigt klok på vad det är han letar efter? sig själv? det sanna livet bortom materialism och tärande relationer? vänder han helt enkelt allt ryggen? så här efteråt känner jag mig sorglig och förvirrad på denne unge rastlöse man. filmen är inspirerad av en sann historia. det är  ett ruskigt vackert soundtrack signerat eddie vedder (pearl jam) som perfekt fångar tonen i filmen.

åter tillbaka till mig. jag har fått ny frilla. var hos tiffanys frisör i torsdags och kapade barret. så himla skönt. nu är det kort i nacken, men långt i fram. det känns lätt och luftigt. trivs riktigt bra. det kändes konstigt att skriva om min frisyr så tätt inpå filmen, men jag måste skingra tankarna en aning.