Du ser draken genom fönstret.

http://urplay.se/162597
Klicka på länken ovan för att lyssna till begåvade Charlotte Qvandt som skrivit den starka, sorgliga och innerliga boken "Du ser Draken genom fönstret" (utgiven på Gothia förlag). Det handlar om hennes mammas sjukdom och senare död i lungcancer.

Döden & Co.

Det har varit en märklig vecka. En av bästa vännernas mamma drog sitt sista andetag till Mozartmusik i tisdags. Så jag och vännen har hängt mycket. Hon har en liten bebis i magen som är beräknad att födas på mammans födelsedag i augusti. Livet och döden är outgrundliga.
Jag har även hunnit med att intervjua min tonårsidol mr Moodysson och det känns stort. Han skriver om döden i sin senaste bok "Döden & Co." Intervjun och en liten krönika kommer nu på tisdag på dagensbok.com.
Idag var jag och min kära vän på shoppingjakt. Jag hittade världens finaste gummistövlar, men de fanns inte i min storlek. Ska jaga dem vidare i veckan. Däremot tjackade jag en svindyr och söt blus av det spanska märket Designual. Så nu kan våren verkligen komma!
Och så textsamtal kring Mmm och vännen Jojos bok. Kan helgen avslutas bättre? Ja, lite film på det så är man i hamn.
P u s s

Världens poesi.

Idag firar jag V Ä R L D S P O E S I D A G E N, (för övrigt instiftad av Unesco 1999.) Jag läser i John Asberys underbara "Flickor på flykt". Låt mig ge er ett smakprov;


"Dockorna låg och vilade sig en stund på diskbänken.
Det var ingen som sagt att tävlingen var slut. Tidens kvällsnjutning,
ett bo för hela världen, blev istäckt i morgonstundens utedass dit inget
stjärnljus når, inga autografmöten, ingen modetävling."

Det är sådana här rader man kan hämta inspiration ur om man är som mig.

Lalalalördag!

Ännu en vecka har passerat i mitt s.k liv. En vecka där våren har kämpat för sin existens. Jag känner att den är på gång för det kliar i min näsa. Ikväll blir det dubbla kalas. En 40års-skiva hos Spättan och sen inflyttningsfest hos Em. Bägge kommer apropå kliande näsor att bli utmanande. Både Spättan och Em har nämligen KATTER. Min största allergiskräck näst efter marsvin. Jag preppar mig med sprej och piller.
K r a m

En schysst helg.

Jag har varit i förorten på Sydafrikansk afton. Det var svägerskan som bjöd på födelsedagsmiddag. Det var supergott och lite nya smakkombon. En couscous med stekta grönsaker, sallad med olika meloner, lime och passionsfrukt, ugnsstekt lax och majsbröd. Till dessert malvapudding med en annorlunda vaniljsås. Till efterrätt blev det belgiska chokladpraliner, eftersom svägerskan nyss varit i Bryssel. Det finns nog inte godare choklad faktiskt.
Syster Y har lånat ut fina kläder som jag ska ha när vi har konsert om torsdag. Stilen ska vara Amish... Sen fick jag av bara farten en söt po.p-kjol av morsan som har minst femton år på nacken. Kommer att bli fin i sommar, kanske bär jag den som klänning rentav?
Jag har också hunnit med härliga promenader med jyckarna. Lillis har ont i tassarna och längtar efter att allt grus ska sopas bort.

Nu är jag banne mig frisk, och därmed basta.

Och ja, jag mår bättre i dag. Igår kväll smällde jag i mig en stor tallrik pasta med ädelostsås, och bara det är väl ett kvitto på att jag återhämtat mig? Lite magknip, men inte så att jag direkt klagar. Nu är det dags att börja melodikryssa. Wish me luck! Annars har jag hjälp av Babsan och frisören om det kniper.
K R A M och god morgon.

Dagens bok, varje dag i vått & torrt.

För övrigt så tycker jag att ni minst varje dag ska gå in och läsa på världens bästa bokblogg, dvs http://dagensbok.com/ En ny recention varje dag, året runt. Glöm för all del inte att reagera med små kommentarer så blir vi ännu gladare.


Arla morgon.

Alla som känner mig vet att jag hatar att gå upp tidigt på mornarna. Jag hade tänkt att vakna lagom till melodikrysset, och bara det är i ottan i min värld. Och trots att var vaken till närmare fyra i natt (fastnade i ett par rysare...) så slog jag banne mig upp ögonen och kunde inte somna om vid halv nio. Suck. Kan det vara all Coca Cola jag hällde i mig igår? Fast jag brukar inte vara känslig för sådant. Nu hänger jag med Emil Jensen och en tallrik filmjölk i väntan på att herr Eldeman ska köra igång krysset. Hade lite glömt bort Emil men hittade tillbaka till hans vackra melodier när jag var på SRs romanpris i veckan. Hans skörstarka sång och vackra texter känns som ett viktigt tillskott till allt jämnstruket. Man blir glad och ledsen på samma gång när man lyssnar på honom.
PS. Beate Grimsrud fick romanpriset för "En dåre fri" och Ida Börjel fick lyrikpriset.

Du ser draken genom fönstret.

Ett stort och viktigt boktips till er alla därute. Jag vill från hjärtat rekommendera Charlotte Qvandts varma, kloka, sorgliga men hoppfulla bok; Du ser draken genom fönstret. Det är en alldeles sann historia om hopp, förtvivlan, cancer och stark kärlek. Man kan enkelt beställa den på http://www.bokia.se. Jag hade äran att vara på releasefesten härom månaden då Charlotte läste ur denna starka bok om hur det var att förlora sin mamma när hon själv just blivit en. En bok man slukar och gråter till.

På bättringsvägen.

Ett litet livstecken. Om än ett svagt. Jag har nämligen drabbats av en äcklig kräksjuka. Tursamt nog har den släppt greppet och nu vilar jag upp mig i bingen tillsammans med en ung Michael Caine. Inte dumt alls. Han har kerublockar och är ganska söt. Men filmen där han spelar huvudrollen är läskig. Vilket passar mitt sinne ypperligt. Jag betar av skräckisar på löpande band nowadays. Får pigga tips av farsan som jag följer upp. I morgon ska jag vara frisk igen och gå på sydafrikansk födelsedagsfest. Så det så.
Puss & kram