Bästa Syster Yster

En hyllning i efterskott till Syster Y som passade på att fylla dagen efter min stora fest. Jag var där och åt mustig linsgryta och kladdig devilscake i ett något komaartat tillstånd. Hipp å hurra, du är så bra!





Nu tar jag Berlin igen!



Jag sitter här och dricker kvällskaffe. När man blandar pulverkaffe med mycket mjölk blir det kvällskaffe tycker jag. I morgon åker jag till ateljén i Berlin. Med mig har jag 26 översatta dikter. Det ska bli så spännande att få ordna dem inför vår utställning. Jag tar med mig en version av Man måste mötas också. Har ett utkast kvar i usb:t som är relativt långt gånget. Det tråkiga är att Lotus stannar hemma denna gång, men så är omständigheterna.

I fredags var det fin begravning av Lotus mamma. Mycket musik att minnas till, och en Kristina Lugn-dikt som jag hade äran att få läsa. Massor av människor ville vara med och säga Hej då.

På lördagen blev det så fest. Min stora som jag våndats för. Fast jag blev märkligt lugn. Det var en häftig känsla att samla alla man gillar omkring sig. Det spelades pingis och disco. Sen fick vi skjuts hem, och föräldrarna tog hand om städningen av lokalen. Fint. Nu vill jag ha mera fest.

Jubel å ballonger

Sitter här i natten och knaprar knäckebröd i sängen. Har varit ute och firat å svirat. Tooli bjöd på premiärbio; Låt den rätte komma in. Vi enades om att det är en framtida klassiker. Skildrar Sverige och förorten på ett klockrent vis. Mycket känslor, lite blod. Riktigt bra. Sen gled vi vidare till favorithaket och mötte upp en vän. Det var länge sedan jag blev så hyllad och uppmärksammad, och det känns väldigt fint. Tror att den här födelsedagen är början på något stort och bra. Tack alla fina som tänkt på mig med hälsningar och presenter. Jag är rörd och lycklig.

Önskevideo;



Svindlande höjder

Nu finns det ny, svindlande poesi på världens bästa poesieblogg. Promenera dit och läs, tänk och känn. Dela gärna med dig av dina funderingar till bloggen och andra intresserade.



Nu har jag fått tolv bidrag till Berlinprojektet. Hoppas fortfarande på ett par till. Deadline är på fredag. Jag är oerhört stolt hedrad att så många snälla tagit sig tid och lust till att hjälpa mig. Det betyder massor.




Födelsedagen rusar närmare. Den stora, jämna och jobbiga. Snart är jag inte trettio längre, snart är jag faktiskt fyrtio. Mysko. Fick försmak på vad som stundar då en äldre primadonna svepte in i tvättstugan i helgen, och kallade mig för "en sån där kvinna, med en ton". Vet inte vad som var värst att hantera, att jag var kvinna (förvisso sant) eller att jag hade ton (sagt föraktfullt av primadonnan när jag förringade hennes tvättproblem).

Snart smäller det...

I dag har jag blivit firad i förskott. Det var jag och en till bemärkelsebrud som blev bjudna på brunch på Moderna Museet. Brunchen var rätt liten, men fräsch och mycket god. Jag festade bland annat på rostade tomater, helstekta potatisar, cesarsallad, lax, härligt bröd, goda ostar med tomatmarmelad och honung och diverse smarriga bakverk, med mera... Fick en försmak av den stundande stora dagen i veckan. Hjälp. Sen passade jag på att ensam se de två utställningar som just nu visas. Den överproduktive och ständigt förnyande Max Ernst, samt en fin Los Angeles utställning i källaren som belyste 60talet i fotografier. Den senare rekommenderas varmt.

Nu är jag mätt på både konst och mat. Hoppas dock att hungern kommer tillbaka. Kylskåpet är fullt av gårdagens texmex-middag.

Alla dessa flammor

I dag har jag fått mycket gjort. Bland annat har jag tvättat tvätt med diskmedel. Var desperat, och jag tror det funkade. Sen har jag röjt här hemma i kvarten. Lyckats få igång min dammiga dammsugare. I morgon ska äntligen fastighetsskötaren kika förbi och laga rör. Kanske är han också snäll och lagar en skåpdörr? Själv ska jag träffa en gammal flamma, hoppas det blir lika trevligt som det var att träffa en annan av de gamla flammorna förra veckan. Men helst skulle jag faktiskt frottera mig med någon ny.

Mina tankar går till ännu den vän som också förlorat sin mamma. Deras relation var gles nuförtiden, men sorgen kommer ändå. Och allt som måste tas itu med. Kramar till Lotus och Tonyboy.

Mmmmmåndag

Det är som om jag och Yoko (a.k.a min laptop) kommit ifrån varandra. Hon är ju verkligen helt tom i bollen numera, till och med Word är bortrensat. Suck. Det är jobbigt att hänga med henne nu, när vi inte kan dela musik, film eller poesi. Väntar på hjälp att ordna upp lite grejer så att det känns bättre.

Har äntligen varit och tittat på lokalen där jag ska fira fest om knappt två veckor. Den är sunkig, men jag tror det blir bra. Allt jag begär är bra musik, alkohol och släkt å vännerna. Kanske lite chips slinker ner också. Men det är en del att fundera på, trots att jag bara önskar att ha det lättsamt och enkelt.

Tror att jag fått in närmare tio bidrag till Berlinprojektet, och det känns superduperspännande. Naturligtvis hoppas jag ännu på många fler, det är tio dagar kvar av anmälningstiden, så jobba på därute!

Projekt & prioriteringar

Mitt liv är fullt av projekt just nu. För mig är projekt kortare eller längre grejer som man på olika sätt betar av och så småningom bockar av. Jag har också lärt mig att prioritera när det är mycket. Att välja de tre, fyra viktigaste sakerna och lägga allt annat åt sidan när det känns som att huvudet svämmar över.

Viktigast för mig nu är;
  • Städa, rensa och få ordning på lägenheten
  • Få hjälp, koll och överblick över den stundande stora födelsedagen
  • Genomföra och ro iland ett gigantiskt jobbprojekt
  • Berlinprojektet
Fast first, last and always är vännerna och familjen såklart. Livsluften och kraften.

Och för att återkomma till att jag nu sitter här utan musik, film och berättelser på grund av närmast obefintlig backup. Jag har valt att anta söta Svintos devis. Jag får helt enkelt se det som en nystart. I november är dessutom tanken att Yoko (a.k.a min laptop) ska gå i pension. Nu kan hon göra det lätt till kropp och sinne.

Allt är bara tomt

Fick ett underligt brev om att jag hade ett kolli att hämta på Tomteboda. Tyvärr var det ingen snygg snubbe. Det var Yoko a.k.a min laptop. Döm om min bestörtning när jag upptäcker att datorn är rensad på precis allting. Helt ihåligt ekande. Alla skrivprojekt från författarutbildningar, all schysst musik, alla bilder, alla filmer. Det är så jobbigt att jag inte tar in det. Eller så är det inte det. Mitt stora Diana-projekt finns på skiva, och stora delar av Man måste tror jag finns på usb. Annars grejar jag på med mitt stora översättningsprojekt. Har hittills fått in fyra svar, tre av män. Det är så spännande att se hur olika man kan berätta en historia. Himla, himla roligt. Nu funderar jag på hur allting ska presenteras i Berlin. Överskådligt på väggen tänker jag mig.

Angående diktprojektet

Redan igår förbyttes  det rädda mot ett försiktigt pirr. Fick flera positiva mail som tyckte det verkade vara ett spännande och intressant projekt. Någon kände sig t om hedrad över att få vara med. Då växer man. Och idag har jag faktiskt fått min första diktöversättning. Det är mäktigt.

Men jag har också gråtit. Över att det är så mycket att göra och så lite tid till det. Det gäller både före och efter jobbet. Det finns en stor fest som ska genomföras och jag vet inte hur man gör. Fick fin hjälp av Milkovich att nysta i trasslet. Nu känns det lättare. 

Jag trivs inte med denna oro i kroppen och själen.

Jag har blivit utmanad.

Har fått en utmaning av Louise Halvardsson att svara på följande frågor:

Vilken mat äter du ofta? 
Pastagratäng på vad jag har hemma, sorgligt nog.

 När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av? 
Den som dukar av, men jag jobbar faktiskt på att vara den som sitter kvar och slappnar av.

 Var sitter du helst när du bloggar?
På ett internetcafé i något annat land, helst med ett tangentbord som saknar å, ä, ö.

 Köper du ofta Triss?

En period köpte jag en trisslott varje månad vid studielån i kiosken vid Stockholms Universitet. Jag vann aldrig ens 25 spänn. Farsan brukar köpa åt hela familjen när vi är på landet. Nån gång har Lilly eller Elvis vunnit 25 spänn.

 Vilket land eller stad har varit din bästa semester? 
Jag älskar Storbrittanien, och alla öluffarna i Grekland. Men Berlin är också bra.

 Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Svt utan konkurrens. Har förresten ingen tv.