Money, money, money.

Idag har jag bestämt mig för att låna en massa pengar. Det är för att köpa lägenheten. Det känns lite spännande, och jag hoppas att jag får låna alla dessa pengar så planen går i lås. Jag vill göra det riktigt fint och mysigt här på klippan. Har som en liten start lyckats laga min dyra julstjärna. Jippi.

Har skrivit på tentan, men jag slarvade med nattsömnen så det var flimrigt framför ögonen. I morgon måste den bli klar.  Det kommer att gå, men då måste jag tyvärr strunta i både kör och finaste julmarknaden. Fast jag får varva skrivandet med att tvätta och packa rosa resväskan. För på onsdag flyger jag och Lotta till Berlin. Det ska bli hur bra som helst.

Slutklämmen.


Festivalfilmer jag klämt i helgen;







Var och en av rullarna gav mig något att ta med mig hem, och jag tyckte om dem alla på olika sätt. Jag ger faktiskt alla sex filmer jag såg på denna festival fyror i betyg. Den svagaste fyran får Den fantastiska räven men den starkaste får jag suga på.

Jag, Staffan och Billy.

Idag handlade jag och Staffan Hellstrand Billy-bokhyllor. Tyvärr inte tillsammans. Nu står mina vita hyllor lutade mot väggen, fortfarande i sina paket. Jag köpte också en snygg kökshylla (också omonterad), galgar samt lite tillbehör till det köksskåp jag senare ska inhandla. Det fick inte plats i bilen denna gång. Sen åkte jag och mina följeslagare/föräldrar hit till klippan och adventsfikade i röran. Jag upptäckte att jag huxflux börjat gilla fruktkaka pyttepyttelite. Snart slukar jag väl mincepies också?

Har haft en produktiv dag och även kastat mig över hemtentan. Fått ett skelett, än så länge urkalkat och småväxt men hopp hyses.

Hittade precis min vackra julstjärna, och hängde upp den. Fast satan i gatan, den lyser inte! Lampan måste bytas med pincett, och nog trodde jag den skulle hålla mer än en säsong. Får kolla upp saken närmre i morgon. Bara inte de där fumliga stambytarna förstört min svinigt dyra designstjärna. Apropå det är mitt hus utsatt för sabotage. Någon har rykt ut en sladd med konsekvensen att hela nedervåningen är översvämmad.

Then we take Berlin!

Ikväll var det sista gången som jag och Lotus tågade till plugget för denna gång. Kursen kröntes med den bästa föreläsningen och det handlade om konsten att intervjua barn. Lyssna och låt det ta tid var två gyllene regler som man kommer långt på. Lite märkligt att kliva ut ur klassrummet och lämna klassisarna vind för våg. Nu är det en sista inlämning kvar, och den ska in samma dag som vi flyger iväg till Berlin.

Tänk, om en vecka sitter jag och Lotusblomman på Krüger och skålar i Weiss wien med mr Banani! Det blir livet på en pinne mina vänner.

Förhandsvisning!

Pssst, ni ska bli de första som får veta... Det finns en sprillans ny dikt på bästa poesiebloggen! http://poesie.blogg.se Check it out, och tyck till. Era kommentarer är vår näring.


Upp & ner.

I går klädde jag mig som cirkusprinsessa och gick på cirkusfest. Där minglade jag med ryska björnar, cirkusdirektörer, clowner, utbrytare, skäggiga damer och andra snyggingar. Vi åt surkålsgryta, drack vodka och spelade på chokladhjulet. Dock drog jag som Askungen vid midnatt, och det kändes helt rätt när det var dags för lunchfilm på festivalen. Denna såg jag idag:



Tragikomisk och ganska sorglig rulle. Sen kom föräldrar, hundar och en lillebror för att frakta bort min trasiga frys. Vi bar ner säckar från vinden, och nu är det ännu rörigare här. Var tvungen att gråta en skvätt för allting känns så kaosartat och min hosta är tillbaka. Men jag ska ju tänka positivt! Om en vecka åker vi till IKEA och handlar Billybokhyllor och ett skåp att stoppa allting i. Det blir bra tillslut.

Filmfestandet fortsätter...

I går var jag och såg en underbart smetig och samtidigt tuff film som heter Whip It. Drew Barrymore gör regidebut. Tyvärr tror jag inte att den går upp på svenska biografer, men får ni möjlighet så se den på annat vis.

 

Nu ska jag gå på stan och leta cirkusaccessoirer. Är bjuden på fest med tema. Tror jag ska få vara cirkusprinsessa.

 

 


Isn´t it fantastic?

Tre fina ting med 18 november:

  1. Jag har ett utvecklat genustänk.
  2. Duggregnet gör mina lockar spänstiga och fina
  3. Nio dagar att arbeta tills det är dags att styra kosan till Berlin med Lotushjärtat.
Och i morgon börjar filmfestandet. Kan knappt bärga mig. Inleder med "Den fantastiska räven" skriven av en fantastisk författare vid namn Roald Dahl och regisserad av den skicklige Wes Anderson. Vilken fantastisk kick off på min positiva vecka.


No more whining!

Nu är det banne mig slut på gnället. Jag blir så trött på mig själv. Hädanefter, iallafall i en vecka, ska jag vara förbenat positiv.

Som sagt.

Har genrepat och sedan haft en finfin afton på lokal med frugan, dvs Lotus. Dragit upp Berlinerplaner, samt glatts åt att vi är så smarta i skolan. Det är vänskap och kärlek det!


Och i morgonkväll ses vi på Morfar Ginko halv nio för den allra bästa fågelsången. Jag framträder, du är publik. Ok?


Liksom ingen ordning.

Jag har ett bombnedslag i min lägenhet. Tyvärr är det ingen snygg snubbe utan det är sviterna efter stambytet jag inte får någon bukt med. Tror röran fuckar upp min skalle totalt. Och mellan det är det kvällsmöten, körrep och plugg. Plus tusen andra saker jag borde ta tag i. Fint som snus är dock att Lotus upplyste mig om att det är 22 dagar kvar tills vi drar till Berlin och hänger med Bruno B och poesien på riktigt. En annan fin sak är att jag fick brev av en gammal vän i Långtbortistan. Hon hade fått en bebis till, och jag vill så gärna gärna resa dit.


Murphys law.

Å vad jag längtar efter att min lägenhet ska komma iordning. Det är ett jävla moment 22 eftersom jag inte har nånstans att göra av allting jag packar upp. I morgon hoppas jag få tid till att ringa hyresvärden och be dem;

  • Måla om badrumsgolv
  • Måla om köksvägg
  • Måla om toadörr
  • Ersätta tavla och klockradio
  • Skruva upp åtminstone badrumsskåpen
  • Slänga min trasiga frys
Undrar var jag gjort av min vindsnyckel. Av någon outgrundlig och desperat anledning lade jag upp alla kastruller där och nu får jag koka mat i en kaffepanna. Man tager vad man haver. Undrar också var diverse kablar tagit vägen. Vore fint att kunna få funka igen efter alla dessa veckor i limbo.

Kram!

Efterdyningar.

Puh. Nu är man trött. Har tillbringat tolv timmar på Kungliga Dramatiska Teatern. Hållt reda på nervösa poeter , försvunna poeter, fulla dansare och tusen andra saker. De som var på framsidan av scenen vittnade om en magisk och kärleksfull afton. Vi som jobbade där bakom fick ta del av allehanda känslouttringar. Jag hukade för en galen Gardell, medan Lotus fick ta delar av anfallet. Jag slet mig loss från en viss närgången norsk författare. Hejade käckt på herr Pagrotski.

Svinto, Em och Elsalivet slet som djur i köket och trollade fram en smarrig vego-buffé till oss alla, inklusive nygräddade våfflor.

Efterfesten blev intim och varm. Vi minglade med diverse kulturella eliter och annat löst folk. Mer sånt tack.

Nu skulle man behöva vara ledig i en vecka, men det är dags att trolla fram en tenta som ska lämnas in om ett par futtiga timmar. Och ingen mat har jag hemma.

Ibland vill man bara flytta hem igen. Lite fina minnen från nu.














Stockholms poesifestival 2009!

Vi ses där alla balla och poetiska människor. Jonas Gardell kommer också. Det kommer att bli toppen!