berlinerbevis och flammors födelsedagar

jag har hämtat berlinerbilderna! sprang som sven nylander och hann precis. allt ser så kreativt och härligt ut, och det var det också. tyvärr har jag dem bara på råkopior, men ni ska alla såklart få se dem live inom kort. vill man dock få en glimt kan man gå in på ampfaengers myspace och flukta på alla snyggingar som kom på retro shop utställning. för att citera vännen lotus som hon så exakt beskriver det i  sin blogg;

"alla var där så att säga. japanerna som någon hittade. designern och hårdrockaren från limhamn. de tyska konstnärerna, de svenska poeterna, den portugisiska skådespelerskan, "snyggingen i puff-knickers", tröttstinna konstnärsbarn, kocken, artisterna, musikern, och alla andra. det var en tuff kväll."

i sommar kommer jag att hänga på parkteatern. spana in deras program. vill ni träffa mig där ses vi längst fram på kristofer åström och emil jensen. när jag spanar på burn out punks står jag nog lite längre bak... för säkerhets skull.

det är verkligen sånt där tröttväder denna vecka. jag har legat i bingen och glott på matlagningsprogram. det är verkligen toppen. i love it. fast egentligen var det inte mat utan bak. men det är också prima. egentligen gillar jag att baka, men det gör jag mest i hälsingland.

sen fyller en gammal flamma år idag. jonte myra blir 35 bast och jag kom precis på att det dessutom är fem år sen vi äntligen bröt. han får såklart en låt; (fast den kanske är mer till mig själv).

steven seagal - girl it´s allright


the good old mill

så nås vi av nyheten att mitt gamla stamlokus kvarnen mist tillståndet pga överservering... ack så trist. nästa år fyller haket hundra bast men till dess lär det vara öppet igen.

"saker" jag upplevt på kvarnen genom åren; (ett blygsamt utsnitt i farten)
  • misantropen med dubbla kalsonger
  • patsy berättar för en redlös weeping-mange att han är världens vackraste samtidigt som han brölar hammarbyyy
  • jag och vännen från skogen snor varsitt tacky drinkglas eftersom "de goda somriga drinkarna" smakar solkräm
  • patsy skickar in borgen på herrarnas för att kolla in hennes favvobartender när han kissar
  • hå sliter av sig pärlorna i vild panik för att dölja sin identitet för en blinddejt
  • jag släntrar hem med fjorton år yngre kricko som tyckte det låg i luften
  • vagina-mannen gör en poetisk framstöt
  • milkovich försöker fortfarande förtränga en amorös kväll
  • typ tusen tjommar jag och mina vänner språkat, bråkat och hånglat upp


happy elsie, storm och trenchcoats

jag blir bara så jävla irriterad på mitt jobb ibland. nu ska jag dessutom börja tillbringa ännu mer tid där. ångest och panik. men så kom jag på att om jag vill ha ett skönt och roligt jobb måste jag bete mig skönare och roligare. ska testa och se om det hjälper. tills dess jobbar jag på att fylla ut bikinin. nya kuren heter fossil fuel som betyder "sweet cream ice cream with chocolate cookie pieces, chocolatey dinosaurs and a swirl of chocolate fudge" och sen ett par yoghurtdoppade macadamianötter samt chokladdoppade paranötter, fast nu har jag kommit på att de egentligen inte är så goda som jag kom ihåg.

denna gråfuktiga dag blir vännen elsie 28 bast. hipp å hurra på din födelsedag. vi får fira dig senare, eftersom du är och gör karriär på svt i en annan stor stad. grattis och lycka till nya kneget också darling. här kommer en låt bara till dig;

stefan sundström - nån har slagit upp ett hål

för oss andra lite vackra unga pojkar i trenchcoats på bryggor;

kocky - do yo still want me



sju sorters kakor

image18

emilias födelsedagsmuffins

image19

djävulskt god devilcake

tydligen var det bara syster ysters bakverk som ville fastna på bild. mina oreo-cookies med två sorters fyllning blev aldrig förevigade. men även de var goda.

snipp snapp snut så var helgen slut

i fredags var det min sista dag som fredagspoet för den här gången. nu ska jag bli en rik löneslav. firade detta med att inte skriva ett ord. istället shoppade jag, e och syster yster på strayboysens rea och lunchade sent. på kvällen tog milkovich med mig på playback-teater. det är en teaterform som har som syfte att ta fram publikens historier och sen gestalta dem. svettigt för stela mig, men jag lyckades ta mig igenom stycket helskinnad även om jag bitvis satt på nålar. resten av helgen har förflutit i fest och rummel.

idag promenixade jag och milko till beckmans slututställning. den var ovanligt trist och intetsägande. jag fastnade för den gigantiska ballongen med texten "snippa heter det", pinnstolar där pinnarna satt lite tvistat och en fågel i papp som ska bo vid graven. jo, ett litet fröägg i glas var sött. men annars var det inget att hjula över. sen åt vi thaimat och kokosglass så vi blev fyrkantiga innan vi vaggade in på daglivs och handlade massor av mat.

och nu finns det mer djup poesi på världens bästa poesie-blogg

knog och kneg

image16


image17

trevlig helg...

imorgon är det min sista fria fredag. det ska jag inte fira med att skriva extra mycket poesi, utan med att shoppa på rea och luncha med syster yster och e. ikväll har jag också firat. milkovich och jag drack iskaffe i en park och sen drog vi till ett sunkhak och satte sprätt på de allra sista slantarna. lön i morgon. (får man hoppas.) det var roligt att äntligen få inviga detta ställe som jag näst intill dagligen passerade med buss under min universitetstid. och tänkt, vem fan går dit? men vinet kostade 39 pix, så man ska aldrig säga aldrig som man säger. sen när vi vek om hörnet krockade vi med det där misstänkta paret som alltid låtsas om som om de inte alls hänger ihop. de hade varit på fin fransk restaurang. och de tror säkert att vi också bara låtsas vara vänner. eftersom vi alltid springer ihop två och två. hänger ni med?

nu är det dags för uppvärmda rester och en jävla massa tv.

jag gör så att blommorna blommar

min vän poeten och blomman - lotus - har varit här på textsamtal ikväll. vi diskuterade man måste mötas och hennes blivande bestseller under imundigande av diverse alkoholhaltiga drycker samt en version av berlin-maestros paradrätt. man tager vad man haver dagarna före lön liksom. mycket berikande, mycket mysigt. och sen kunde jag inte låta bli (under lotus påhejanden) att skriva en besk kommentar till en snubbe som brukar kommentera hennes blogg. inom kort hade människan skrivit en roman till svar. sånt är lite intressant. fast egentligen gillar jag inte att debattera. jag lägger mig som en tunn pannkaka. men här kan man ju inte låta bli. haha.så jag skrev ett svar till mannen (som kanske är bror med anna book). fortsättning följer...

lotus letade rätt på detta inslag som anna books brorsa hittat.
täppas snackar med en tokig tant på radio. först vågade jag inte ens höra, men det var rätt underhållande i all sin tragik.

rafflande rapporter ifrån mitt spännande liv

idag har jag;
  • tömt datorn på jobbet
  • prövat apelsinjuice med fruktkött
  • rensat avloppet
  • tvättat mastodontmycket tvätt
  • hängt om tvätten två gånger eftersom torkskåpet visade sig vara trasigt
och allt var naturligtvis underbart och omväxlande. eller så snackar jag tvärtom-språket, såsom några människor jag brukar hänga med. de är typ fyra, fem. år alltså.

nu drar vi upp tempot för jag måste plöja lotusblommans text inför textsamtal i morgon. och hon måste ta sig igenom min. bye bye butterfly

batman returns

nu är jag tillbaka ifrån de djupa skogarna. förhoppningsvis kommer ni att få se lite bilder från hälsingland inom kort. så länge kan jag berätta att självaste batman flyttat in i farsans fladdermusholk. han är mycket lycklig, men jag vet inte om det rör sig om michael keaton, val kilmer, george clooney eller kanske christian bale. fast antagligen snackar vi om adam west, från 60-talet.

image15

idag har jag varit så duktig att jag nästan blir kär i mig själv. efter avslutat kvällsmöte drog jag hem till milkovich därifrån vi fraktade tillbaka min gästmadrass. nåja, hon bar mest. så nu slipper mina gäster sova skavfötters. sen drog vi på en aftonpromenad i regnet. det var väl spänstigt? och nu är jag kulturell och lyssnar på polarprize-utdelningen. tooli sade att jag skulle skärpa mig, för det är grymt. då sa jag "okej då".

jag är tillbaka, men tills imorgon får ni njuta av världens finaste elvis

image12

nybadad

image13

när blir det mellanmål?

image14


vaktar statshuset med milkovich och mig

vi fara till sahara

det blev sent igår, efter en mycket mysig middag hemma hos elle som var gräsänka. idag har jag varit på utflykt hela dagen och matat får med blommor. finemang. nu är jag i föräldrahemmet, för i morgon bitti ska vi fira morsan innan sju (hu) och sedan dra till hälsingland. där ska det sättas potatis och olika sorters lök, läsas, skrivas brev och baka. kanske promeneras också. så nu får ni sakna mig ett par dagar alla rara. men vi ses igen på söndag med rensad skalle och laddat batteri, och lappsjuka får jag förmoda.

jag ber om ursäkt för att jag är dålig på att höra av mig till mina fina vänner just nu. pollen och andra bekymmer gör mig så trött, så trött. men ni finns i mitt hjärta och snart ses vi på en uteservering eller kanske på mamma andersson? lots of luv så länge.

jag: -visst var det en bra saga? den är gammal och lite läskig, med alla elaka troll och att de dödade varandra. men tänk vilken tur att de hade den där flaskan de kunde dricka ur så att de kunde vakna upp igen. en sån skulle man ha.
m: -när jag blir stor så ska jag göra experiment. då ska jag uppfinna en sån där flaska så att man slipper dö!
l: - men vet ni! jag har faktiskt gjort en ninja turtle av en toarulle!

för alla er som inte är i hälsingland...

image11

livet leker inte med mig

jag: -vi måste prata om det här.
han: -hur är det på jobbet?
jag: -men lägg av. du måste ju också berätta hur du känner. hur tycker du liksom.
han: -om du vill sluta ses så funkar det fint för mig. om du vill fortsätta träffas så gör vi det. om du vill att vi är kompisar och ringer ibland utan att hålla på, och skickar sms och sånt, så är det okej.
jag: - du låter ju engagerad.
han: - ja men du får bestämma. visst är det skönt här i solen?

23:36

idag, den 14 maj, fast för 95 år sedan dog august strindberg. om göran tunström levt skulle han ha firat sin 70års dag denna regniga måndag. men framåt kvällskvisten blev det riktigt vackert. körfröken är supergravid så milkovich och jag tog en långpromis med fikapaus på söder. nu blir det inget körsjungande förren i oktober. jag får väl sjunga i duschen så länge.

vill passa på att gratulera min väninna e som ska få studera i kanada i höst. starkt jobbat. blir så imponerad av modiga människor som vågar kasta sig ut. lycka och framgång i förskott önskar jag.

snubbarna i
24:hours syns och hörs överallt numera. lyssna på deras fina mix till tidningen rodeo. man börjar ju dansa på stället, eller hur?

en festlig helg

min vän från skogen ligger och sover. hon har plöjt min sorgliga bok, nu måste jag sluta, avskedsbrev från människor som begått självmord. i bakgrunden flimrar reprisen av schlagersörjan. igår blev det en riktig helkväll. blev tvingad att bevista golden hits av alla ställen. som jag redan visste fanns där inga fina killar att flukta på. vi drack drinkar i långa banor och dansade till gamla dammiga hits. och så fick jag faktiskt två blöta pussar av självaste elvis presley... sen blev det efterfest på donken med några nufunna vänner.

fredagens release blev festlig. vinet på grodan var lite väl sliskigt tyckte jag. det visade sig att jag blivit serverad ett glas sockerlag. det hindrade inte mig från att bli slirig dock. roligt att så många var där. skivan är jättebra och jag säger grattis till
24:hours recordings. lycka och framgång i framtiden pojkar. nu ska jag nog käka lite mer skagenröra.

hipp å hurra

vill bara hedra och hurra för vännen lotusblomman som kommit in på skrivpedagogutbildningen. hon kan ju både skriva och vara pedagogisk tjejen, så det kommer säkert att bli en enkel men förhoppningsvis lärorik och intressant match borta i skurup... vi får skåla för det live ikväll. tills dess spelar jag en gammal (nåja, han är 23) goding för min kombatant. killen som sjunger har gått samma författarutbildning som mig, lotus och loi. men vi leder.

montt mardié - highschool drama

poeten har vaknat...

började morgonen med juiceprovning på mitt extraknäck. ett fint sätt att komma upp och iväg. sen hetsköpte jag en tröja som jag kanske, kanske kan ha på kvällens releasefest för 24 hours recordings på grodan. det ska bli jättekul med massor av schysst musik och sköna människor. kom dit alla balla. (jag vet att jag är lite tjatig...)

det har kommit ett diplom på posten idag. mitt namn i snirkliga bokstäver på ett hedersomnämnande. värmande. och så kom det brev från bästa brevvännen. livsluft. nu ska jag kolla på projektet en liten stund. fick finfin kritik av loi borta i asien. den gjorde att det känns som om det lossnade med "man måste stötas, blötas, nötas..."

sen måste jag dammsuga och laga spätzle till brudarna. och i morgon kommer en gammal kär väninna från skogarna hit. vi har massor att prata om.

och så lite fin (rapclash-) musik att kicka igång helgen med; kocky.

jag träffade en tjej idag som hade världens finaste tatueringar. jag måste verkligen fylla i och ut mina gamla uttjänta. kanske en fin present till mig själv nu när jag snart börjar som löneslav på heltid? så får det bli. jag ska kolla upp den nya studion hon yrade om.

jag gör vågen

vågen
låt dig inte luras av några sura kommentarer. ta det med ett leende och gör som du bestämt. är du singel väntar ett spännande möte.


jag är ju vrålsingel så det där klingar intressant. fast eftersom jag inte tänkt gå utanför dörren något mer idag undrar jag vilket det där spännande mötet var?
  • kufen bakom mig i kassakön på hemköp som så intensivt sög på en sked?
  • kommer inte på nån mer aspirant tråkigt nog
fast jag har iallafall köpt en till aftonklänning, dvs underklänning/nattlinne. den är mörkturkos med vit spets upptill. ni kommer att se mig i den under vackra sommardagar. fast den kan kanske vara lite svettig. undrar om materialet andas?

vet ni att en flaska vin kostar 130 spänn på carmen. två flaskor vin på carmen kostar 260 spänn. och idag är jag helt trött. det är jobbigt med allt pollen. det beror nog på det.

saxat från klubb neats sida...

4 MAJ 2007 - 24:HOURS RECORDINGS RELEASE - NEAT & COCKTAIL CLUB

Långhelgernas ödesigra konsekvenser för nattklubbslivet påverkade inte Neat & Cocktail Club i fredags. Kommande fredag är det releasefest för Sveriges nästa skivbolag, skivrelease och storbokning. Sveriges populäraste musikblog expanderar stort med skivbolag och utgivning av första skivan. 24:Hours är det enda som gäller just nu! Norska scenens mentor Mental Overdrive spelar live och backas upp av Neat Tagteam. Kool DJ Dust (Hundarna från Söder) spelar på ovanvåningen.

   

En av de populäraste musikbloggarna sedan starten 2005 är 24:hours. Det började med att ordet spreds i Sverige men nu börjar även resten av världen haka på, med stormsteg. Det sporrade dem till att starta upp skivbolag, kontakter med artister hade de samlat på sig likt ekorrar. Med över 1700 träffar per dag håller 24:Hours på att etablera sig som en av de största aktörerna inom blogsfären. 24:Hours skiljer sig från den vanliga mp3-bloggen på flera sätt. Tanken har varit att sprida musik från artister som de och läsarna tycker förtjänar uppmärksamhet så att fler människor ska få glädje av att höra dem. All musik är välkommen så länge det är bra musik. Hipp, happ eller ohipp spelar ingen roll, så länge 24:Hours och läsarna diggar musiken skriver de om den. Nu tar 24:Hours ännu ett steg och startar skivbolaget 24:Hours Recordings. Första släppet ges ut snart och heter 24:Hours vol.1. De kontaktade tolv artister inom den elektroniska dansmusiken som de och läsarna gillar mest nu. Varenda en sade ja utan att tveka, oavsett om de var stora eller på väg att slå igenom. Vi är övertygade om att denna skiva kommer att bli mäkta populär. Materialet (från Berlin, Chicago, New York, Paris, Oslo och Stockholm) är så pass bra att vi redan nu vågar utnämna den till årets samlingsskiva. Deras första tolva är redan under planering och produktion. För att fira av skivbolaget och första släppet blir det releasefest. Mental Overdrive, den norska scenens mentor, levererar ett av sina beryktade liveset i nedervåningen. Förutom på skivan är han även aktuell på Prins Thomas label Full Pupp. Uppe håller Kool Dj Dust (Hundarna Från Söder) hov. De hundra första besökarna denna kväll kommer att få ett exemplar av 24:Hours Vol.1. Eftersom det bara trycks upp i begränsat antal exemplar gäller det att passa på!

 

Neat & Cocktail Club & 24:Hours | Grev Turegatan 16 | 11 maj | 22-03 | 100 kr | 23 år

www.klubbneat.se

www.myspace.com/klubbneat

www.cocktailclub.se

24:Hours

24:Hours Blog

24:Hours Recordings    


i´m a barbie girl in a barbie world, life in plastic it´s fantastic!

har haft köravslutning, men är lite besviken på uppslutningen av vänner (noll, nada, zero). dock har ni en sista chans nästa måndag, men körfröken är jävligt pregnant så var inte för tvärsäkra. tackolov var min körledare och kombatant milkovich med mig hela vägen. vi hade till och med en liten efterfest här hemmavid. milko tipsade mig om norrköpingsbandet slagsmålsklubben. de har hängt med ett tag, men förtjänar sannerligen all uppmärksamhet. kolla, lyssna, njut. och köp.

sen snackade jag med aron-petter som tipsade oss alla om l.s.b., från storbritanien. dansdansdans säger jag bara. spana in eller förbli hopplöst ute. och så putsar vi pjucken och stryker slipsen och forsar iväg till 24:hours recordings releasefest om fredag! alla ska med... jag kommer att vara där, och antagligen göran och mona också.

godmorgon, godmiddag, godkväll


igår var jag på ett ställe där de har söta barpojkar och fint blommigt vin. passade på att dricka en drink som heter ångest. den var stark och hade ett inlagt körsbär som simmade runt. den passade mig väldigt bra.

idag spatserade jag och milkovich till huvudsta. det var t-shirtväder där det inte blåste, men det gjorde det nästan överallt. fast det var härligt att få lite solsken på sin bleka lekamen.

ikväll har jag äntligen invigt mitt spätzle-järn som jag fick av vännen stefanie för ett par år sedan. jag gjorde ett recept som stefi serverade i sin förra trädgård för ett par år sen. det blev gott. men jag behöver sannerligen få mer snits med järnet.

frida - dunka mig gul och blå
(jag tjatar lite)

låten är till inspiration för er andra. själv har jag helt slutat med sådant.

imorgon är ni alla balla välkomna till kören för att sjunga med mig! vi ses där!


Kaes-Spaetzle (http://allrecipes.com)

INGREDIENTS

  • 3 eggs
  • 1 3/4 cups all-purpose flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 tablespoon vegetable oil
  • 1/2 cup water
  • 1/4 cup vegetable oil
  • 2 onions, halved and sliced
  • 3 cups shredded Swiss cheese
  • 1 tablespoon vinegar
  • 1 teaspoon chopped fresh parsley, for garnish

DIRECTIONS

  1. In a large bowl, combine eggs, flour, salt, 1 tablespoon oil, and 1/2 cup water. Mix until smooth, then let rest for 10 minutes. Meanwhile, heat 1/4 cup oil in a skillet over medium heat. Saute onion slices until golden brown; set aside. Preheat oven to 300 degrees F (150 degrees C).
  2. Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Place 1/3 of the dough into a spaetzle maker or coarse sieve or collander with holes about 4 millimeters in diameter. Let dough drop into boiling water. Boil until spaetzle rises to the top, then transfer to a 9 inch casserole dish with a slotted spoon. Cover with 1/3 of the cheese. Repeat layers with remaining spaetzle and cheese. Spoon fried onions over top.
  3. Bake in preheated oven for 15 minutes, or until cheese is thoroughly melted. Before serving, sprinkle with 1 or 2 tablespoons vinegar, and sprinkle with chopped parsley.

party, people!

på fredag går vi alla till;

image10

statement

än en gång fick jag bevisat att världen är liten. sånt är oftast kul. som nu. solen skiner och himlen är blå. jag ska ut och dricka vin nånstans. det är också kul. och så har jag ju slutat med killar. känns helt rätt. men inte helt kul.

shout out louds - tonight i have to leave it

är jag en ängel eller idiot? - en smula av ingenting (lars norén)

hade en timme att fördriva och hamnade på biblioteket bläddrandes i min gamle fröken johans senaste bok som jag glömt. hans såriga poesi smälte fint ihop med jockums blyertsbilder. hade jag inte som vanligt haft ont om pengar hade jag löst in min biblisskuld och lånat hem herrarna. men det var fint att sitta i en fotölj vid fönstret bland alla hyllor också. tills en kvinna började babbla ogenerat och högt i sin mobil. hon planerade upp de närmaste månaderna vad jag förstod. nu vet jag det mesta om hennes familj, jobb och umgänge. tackolov knäppte en bibliotikarie henne på näsan, fast först efter nån kvart. fint att nån mer än jag fortfarande håller på tystnaden i dessa lokaler.

nu bläddrar jag i den begagnade lyrikboken från sjuttiotalet jag fick av morsan. i den är lars norén ännu ung och lovande och sonja åkesson är inte död i levercancer. tomas tranströmer jobbar som psykolog, ovetande om sin kommande hjärnblödning och bo setterlind vet antagligen inte om att han ska somna in ensam i en övernattningslägenhet femton år senare.

och idag är det pes begravning...

 


du sa att jag sa att jag behövde lite värme men det är inte sant

veckan rullar på i rask takt. har varit på kalas i aspudden och firat en 32åring med fisksoppa och rosa bubbel. mysigt. mina fina jyckar käkade cheddarsnittar och pussades. själv har jag bestämt mig att rata andra pussar än de från släkten. bara så ni vet.

what goes around comes around

idag är det första maj och jag borde verkligen vara ute på barrikaderna. men jag är för egoistisk och deppig för det. naturligtvis tog indierns besök en ände med förskräckelse. jag körde ut honom mitt i natten. var om möjligt ännu svinigare mot honom än vad mr madness varit mot mig. jag har iallafall lovat att ringa. men jag vet inte vad jag ska säga?
  1. sanningen (om jag kunde hitta den)
  2. att jag blivit utbytt mot en ondskefull utomjordning
  3. att jag ska flytta till en grotta i ukraina och börja med krukmålning
  4. att jag ska gå i kloster och aldrig komma ut
  5. en kombo av allting; jag är egentligen en ondeskull utomjording som ska gå i grott-kloster i ukraina och måla krukor i resten av mitt liv.
igår fick jag iallafall mig en dos av arbetarklass när den gode stefan sundström sjöng från ett litet vitt tält. och så hoppade en blyg fjodor från ebba grön upp och körde duetter. det var också fin middag med floder av riga balzam hos vännen e. milkovich anlände just från ön och vi var tvungna att provsmaka provianten såklart.

har lyssnat på lotusblommans debutskiva; spiraler. vackra dikter som vrider och vänder. det är en inspelning av dikterna vi läste på nimrod. kå har producerat.

här satt gustav iii och smorde kråset

image8image9

fotograf: e.