bildbevis från hälsingland

image90

faderskapet framför ägorna

image93

aron-petter vispar sjudna maränger

image91

pusskalas

image92

lillis kollar skörden, elvis solar nosen

senaste nytt

det finns en ny dikt i stan. en skimrande, blixtrande, dimmig och tyst... så schhhh, tassa på tå till bästa poesie-bloggen. läs, njut och få perspektiv.

fina phima

"PUNKINDUSTRIELL HåRDROCKARE MED ATTITYD NÄSSJÖ | Titeln på hennes debutbok kunde lika gärna vara titeln på hennes liv. Louise Halvardsson väcker uppmärksamhet med sin hårfärg, men också med sin roman."

läs hela artikeln här;  höglandet nu.

glöm heller inte lollos hemsida. hon har massor med spännande på gång.

image89

ps. patsys och steffies födelsedagspresenter ligger på bordet vid fönstret och väntar... signerade såklart.

hur funkar det?

godnatt på er alla skatter! idag har jag varit på utflykt hela dagen. det var lite svårt att svänga ihop en matsäck ur ett gapande tomt kylskåp, men jag kirrade det faktiskt. solen har strålat på mig och det har varit trevligt. sen träffade jag min stackars sönderslagna bror. vi promenerade sakta och så köpte jag lite soppa åt honom. det var skönt att se hur han ser ut efter misshandeln. han kommer att överleva och han kommer att återhämta sig så sakteliga. han är stark och klok. men jag tror att de inre såren kommer att ta tid. det är en fruktansvärd kränkning att bli påhoppad, nedsparkad, förstörd och fråntagen det man bär närmast kroppen. jag undrar bara hur de tre killarna som gav sig på honom tänker. hur de kan gå omkring och fungera idag? och resten av livet?

jävla jävla skit

min fina lilla lillebror har blivit nedslagen, sparkad och rånad igår natt. han kom hem ifrån sjukhuset först i eftermiddags, sydd med tolv stygn i ansiktet och med sin nya jacka och resten av kläderna rejält nedblodade. mörbultad och säkert mycket  rädd. jag har tänkt på honom hela dagen. jag hoppas såren inuti och utanpå läker fort på min bror. han är en toppenkille, som förtjänar att må bra och vara glad och fri. jag vill slå dom jävlarna. jag hatar dom jävlarna. jag är jävligt arg på dom. fy fan vilka jävla jävla idioter.

säkert! - allt som är ditt

ps. jag är hemma igen...


skål för alla hål


lollo på you tube! för oss som var där, för de stackare som inte var där. favorit i repris!

there is a new poem in town

dags att surfa till världens tjusigaste poesie-blogg. rykande hett material att pigga upp knopp och kropp med. vi har hunnit till nr.26 på vår resa, men stanna till på nr. 7 och nr. 22 och vila ögonen. eller nr. 13 kanske? läs framlänges, baklänges eller varför inte upp å ner?

jag har fortsatt bråda dagar på kneget. har fått in flytet, men det ska bli fantastiskt skönt att få sticka till hälsingland i morgon. tar en längre weekend tillsammans med hundar och lite löst folk jag är släkt med. hoppas på höstglöd, kakbak och schysst skörd. har packat ner deckare och brevpapper också. samt min lilla "man måste mötas"-historia. hoppas den vill komma upp ur väskan bara. tror det blir sista turen till hälsingland för i år. kvällarna kommer att vara kolsvarta och stjärnklara. jag kommer antagligen att somna före midnatt.

image85


image86


image88

phima is released

releasefesten för lollos PHIMA gick prima. eller rättare sagt, den blev hellyckad. lollo ägde scenen, och människorna var glada och vackra. min uppläsning gick bra, trots vissa tekniska problem innan. men de löstes tackolov smidigt. det var så roligt att träffa alla man inte sett på länge. det var en skön kväll. vi hängde faktiskt en hel del utomhus bland kulörta lampor och ljuslyktor. för er som missade spektaklet är det bara att beklaga. är ni nyfikna på min uppläsning delar jag härmed med mig av soundtracket;


pretty vacant fick också en lyckad kväll på neu på lördagen. jag var bara förbi en snabbis, men tooli var nöjd med natten, och fler datum är bokade. då tänker jag stanna längre, och då är ni också där.

nu är det en film som ska ses och en skönhetssömn som ska sovas. men vi möts igen.






fördriver det onda med det goda

allt på en gång. bägge mina kollegor är hemma och vårdar sjuka barn veckan ut. själv har jag lätt feber och sårig hals. har kokt en brygd på citron, honung och varmt vatten för att fördriva bacillerna ur kroppen. vågade inte blanda in vitlök. tyvärr verkar iprenen fullkomligt slut här i stugan. jag måste bara vara på topp i morgon kväll på louise halvardssons release av phima!

ikväll har jag och författarinnan själv varit och rekat festplatsen, den grekiska tavernan, alias den hemliga trädgården. det kommer att bli jättekul och bra. men klä er varmt för bövelen. snygga jackor och fula tröjor är ett tips från loi. festen kickar igång klockan 19.30, och vid åttablecket står lollo själv på scen. strax därpå travar jag på och läser valda delar ut min rosaglittriga dagbok. temat för kvällen är tonårsångest. vännerna lotus och svintosara har också lovat att dela med sig av sina ord. mot slutet av festen blir scenen öppen för alla balla som vill lätta sitt hjärta.

under kvällen kommer man att kunna fynda lollos debut för endast hundra pix. vilket kap. men man kan också köpa den på bokus för 160 spänn om man har lust. gå in här och spana; bokus.com

image84

nu måste jag lägga mig på sängen och kurera mig. det blir en lång dag i morgon och en ännu längre natt...

neu neu neu

image83



Från Neu´s senaste nyhetsbrev.    

Neu välkomnar hösten i ny uniform och med ny discoklubb Det är dags att presentera Neu hösten 2007. Bakom nattklubben står Andreas Höistad, Jens Segrén och Kerim Guner. De två förstnämnda drev i somras F12 Terrassen och den sistnämnda, Kerim, är för de flesta neubesökarna ett välkänt ansikte. Premiär för hösten i Neu2: Pilooski, DJ Mudd, Black Devil, Stevie Kotey och så vidare. Vi har haft tämligen fina disconamn under sommaren, ändå är det märkbart vilken förtjusande stämning våra lokala förmågor åstadkommer. Elias Raam och Johannes Wikströms discoparad i lördags mynnade ut i bultande dansgolvsnummer såväl som utforskande örongodis. Med anledning av detta, och för det positiva gensvaret, överlåter vi lördagarna till Stockholms styvaste leverantörer av nyanserad disco, och presenterar: SATURDAY NIGHT DISCO: Måns och Yourhighness (Rollerboys) Pretty Vacant (Tobias Lidström och Kim Sandgren) Neat-Daniel och Adrian Forciniti Aleksander Kovacevic och Adam Holmberg Varje fredag spelar Neu-männen Andreas Höistad och Jens Segrén samt vår nytillträdde resident Krull Wahlén. Premiär för hösten i Neu1: Självklart ser hösten i ettan också annorlunda ut. Varje fredag och lördag levereras dansen i house- och lighttechnoformat av Dana Bergquist, Andreas Hansson, Andreas Höistad, Magnus Lewenhaupt, Ida Engberg och Ben JR. Torsdag 13 september Ponsbachs thursdays: Putte Ponsbach med vänner Fredag 14 september Neu1: Magnus Lewenhaupt och Ben JR Neu2: Andreas Höistad och Jens Segrén Lördag 15 september ? Premiär för Saturday Night Disco Neu1: Dana Bergquist (Oh!) Neu2: Pretty Vacant Neu, Sturegatan 4, 23-05 Torsdagar 90 kronor Fredagar & Lördagar 120 kronor     --

24:Hours www.twentyfourhours.se (Homepage)
www.2-4-hours.blogspot.com (Blog)
www.myspace.com/24hoursrec.com (Label)
Tooli@myspace www.myspace.com/tooli666

ombyte förnöjer

byt perspektiv på tillvaron. skippa höstrusket, galonbyxorna och halsflussen och bege er till poesie-bloggens sällsamma värld. just nu möter ni sköra skellett och porösa papper, spänning som förnöjer samt förföljer.

varmt välkomna mina damer och herrar!

image76image77image78image79image80image81

pretty vacant again

pretty vacant kör på klubb neu på lördag 15 september. tooli och kim (från 24 hours) bjuder upp till smutsig rymddiscodans. så glid i era spejsigaste rymdkostymer kom och dansa med mig och snubbarna. kom och ha kul! man kan köpa drinkar som smakar jordgubb och lakrits på en gång. man kan också köpa goda drinkar om man är mer inne på det.

image75

genrep

förberedelserna inför fredagens värsta, bästa release är i full gång... kom, kom, kom och kolla alla balla! anmälan och vidare info på;

www.louisehalvardsson.com

image69


image70


image71


image72

jag är nervös och darrig, men det är ju lou som är kvällens drottning. jag är bara en spetskant eller ett armcandy om man så vill. tackolov är jag först ut, så sen kan jag andas ut. slut.

det är mycket skrivande nu...

nu har loi anlänt till stockholm. hon kvartar hos mig ett par dagar innan hon far vidare till lotus och sen svinto. det är så roligt att ha henne här. ikväll är hon dock ute på poetryslam och genrepar lite inför fredagens releasefest. jag är trött och sliten efter vår sena natt, så jag tar igen mig här hemma. igår tittade vi på mina gamla dagböcker. jag kommer ju att uppträda på releasen. läskigt, för jag är ingen estradör direkt. men jag vill ändå att alla kommer och hejar på mig och främst på loi. för anmälan till festen och info kring spektaklet, gå in på;


i fredags startade vi skrivande smörgåsar en liten grupp. vi kommer att träffas med jämna mellanrum hos varandra och läsa om diskutera varandras etsningar. det blir prosa, poesi och dramatik. superduper kuligt, samt livsviktigt för mig som aldrig skriver nuförtiden. dessutom har vi bokat berlinresa. i slutet av oktober drar vi till vår fina ateljé.

idag när jag kom hem låg tidskriften avsikter och väntade på min säng. på sidan 9 är tolv av dikterna från mötas-projektet publicerade. det är dem jag fick ett hedersomnämnande för i GSS poesitävling 2007. hedrande.

milko har startat sin teaterturné. i detta nu sitter forumteatergruppen breyta på tåget till göteborg. jag fick chansen att se och agera i föreställningen i lördags och är mäkta impad. temat för pjäsen är förtryck, ett mycket angeläget ämne. önskar hela gruppen lycka och framgång. det ska bli så spännande att höra om allt när hon kommer hem.

på tvn flimrar castingen för svt:s storsatsning; andra avenyn. borta i göteborg sitter elsie och skriver på serien. det är så himla coolt och jag hoppas hon har flyt.






en sångfågel till i himlen

"är något riktigt bra är det riktigt bra, är det sisådär är det sisådär. sen spelar det ingen roll om du uppträder på en pytteliten byteater, eller på la scala." pavarotti (fritt citerad av mig).

i morse vaknade jag till nyheten om megastjärnan och operadivan pavarottis bortgång. det är något märkligt när kända människor går bort. det är nästan som om en släkting dött. avlägsen eller nära, beroende på hur stor plats de tidigare tagit i ens liv. pavarotti och jag är släkt på ganska långt håll. han skulle kunna vara min ingifte morbrors fosterbror. lite tomt kommer det allt att bli. det var stort hur han tog operan till folket, istället för tvärtom. det bidrog nog till hans storhet.

image67



åtta delar av annalivet

jag antar härmed lois utmaning och berättar åtta saker om mig själv.

  • jag fick stanna kvar på bb när jag föddes eftersom jag kräktes blod. min mamma trodde dock att blodet kom från hennes bröstvårtor...
  • mitt första sommarjobb var på dhr (de handikappades riksförbund).
  • när jag var tjugo år sade jag till mina kompisar att jag vuxit ifrån kroglivet.
  • jag har bananfobi. kan inte äta bananer som har bruna fläckar på skalet, ens om de är pyttesmå. kan inte ta ens en tugga av bananen innan jag tagit av skalet och helst slängt bort det. köper aldrig mer än en banan åt gången och äter den på en gång.
  • när det är kallt på jobbet hoppar jag i en jävligt ful overall från björnkläder. i den fryser jag aldrig. en gång gick jag över hornsgatan i den jävligt fula overallen.
  • om jag får en dotter ska jag döpa henne efter min första blunddocka. fast bara i mellannamn.
  • en riktigt bra låt kan ge mig förälskelsekänslor. just nu är jag kär i tracey thorns "grand canyon".

någon annan i kretsen som vill och vågar?

grand canyon

idag kom den så till mig, louise halvardssons bok; punkindustriell hårdrockare med attityd. den ligger här i sängen med glossigt svart omslag, nästan tegelstenstjock. jag är stolt, varm och glad. förväntansfull. det ska bli spännande att följa boken på den fortsatta färden. jag har varit med sedan experimentstadiet och nu går loi och boken in i en ny fas. det är så jävla spännande. förutom releasefesten här i stockholm, kommer lollo och boken att vara i göteborg i slutet av månaden. man kan träffa dem på bokmässan. läs mer om allt här;

www.louisehalvardsson.com

lilla jag har varit otroligt stressad och uppjagad på sistone. fattar inte hur jag ska räcka till och hinna med allting på kneget. mina fina kollegor känner likadant. tackolov hade vi handledning ikväll. vår eminente handledare bad oss räkna upp alla måsten och borden. det blev snabbt en gedigen lista. därefter fick vi plocka ut prio ett, plus tre till viktiga saker just nu. endast det ska vi fokusera på. det känns oerhört skönt att kunna vila i det när det börjar susa i huvudet och man håller på att vända ut och in på sig själv. jag tror det kommer att bli en bra höst. med sol, vackra löv och en massa bra och roligt, både på kneget och fritiden.

och bra musik, såsom;

tracey thorn
(lyssna särskilt till ava remixen av grand canyon)

image66

byt perspektiv...

sprillans het poesie på bloggen, skynda fynda...
       byter perspektiv