Åtta...

Idag har jag köpt en rosa resväska, lite pärlemorskimrande sådär. Jag matchade med att köpa en rosamönstrad bikiniöverdel också. Inte det läckraste att pröva bikinis i hettan, men nöden har ingen lag. Hann förbi PUB också och fick en benvit sommarklänning och ett svart linne, också sale. Sedan var det dags att bege sig mot provsmakningen. Testade fyra sorters smör, alla helt okej. Precis innan hann jag stå och klämma på en finfin Rodebjerstorskjorta. 70 % rea, jojo. Men utgångspriset var högt och jag tror tyvärr inte man ska shoppa alltför mycket innan semestern. Jag har också hunnit lämna in den eländigt trasiga kameran. Denna gång fick jag veta att försäkringen täcker allt, men tyvärr kan det ta fyra veckor innan den är fix & färdig.

Oj oj, vad jag är trött. Ska få mig en frappe (grekiska för iskaffe). Tyvärr misstänker jag att mitt skitkylskåp sjunger på sista versen. Mjölken skär sig ständigt helt plötsligt.



Nio...

Nu är det nio dagars kneg kvar tills jag avgår för denna termin. Segt som sirap, men det funkar. Saknar min kamera, i morgon hoppas jag att extraförsäkringen ska ge mig en ny, eller åtminstone laga den jag har. Håll tummarna. Tills dess bjuder jag på musik eftersom det verkar som om huvudet redan gått på semester;



R.I.P



Mäklarvännen ringde upp mig efter vår mysiga middag och berättade att Michael Jackson inte lever längre. Märkligt. Många minnen har man genom åren till hans musik. Sov så gott stora lilla M.

Jag har feeling.

Tolv arbetsdagar kvar till SEMESTER! Det känns helt okej, även om jag märker att många i omgivningen är fullt upptagna med ledigheten redan nu. Men jag spar och har. När vädret är så här härligt känns det faktiskt som om man har semester ändå på något sätt. Sitter här i kvällningen och sippar iskaffe, ett tämligen säkert sommartecken här på klippan.


Äntligen!

Nu är man tillbaka i sadeln igen. Hälsingetrippen gav en fin försmak på semestern. Tyvärr pajade kameran så inga bildbevis denna gång. Men jag sov med hundarna och bakade allsköns kakor och lagade mat till ett helt regemente. Sånt är roligt när man annars mest har sig själv att tänka på. På vägen hem passade jag även på att läsa ut tegelstensromanen. Hade inget val då jag passade på att sätta mig på bussens värsta plats. Nu är det tre veckor minus en dags knegande fram till ledigheten.

Ikväll bokade jag och Milko flygbiljetter till Portugal. Lovely så in i helvete.

Mot hälsingeskogarna!

Egentligen skulle jag suttit på en buss mot Hälsingeskogarna i detta nu. Hunnit drygt halvvägs, passerat genom Gävle. Nu blir det bil med kusinen istället, och vi kommer fram på andra sidan midnatt. Tyvärr var det försent att få busspengarna tillbaka, men jag slipper iallafall sitta bredvid en främling. Och så hann jag ju hem och diska, samt blogga lite... Packningen är tung av lådvin och tegelstensroman. Tänkte en gång för alla avsluta Carrol Oats "Fallen" som påbörjades för ett år sedan.

Vill man inte plocka blomster och klänga över gärdsgårdar på midsommarnatten går det även bra att koka saltgröt ihop med sina singelkompisar. Koka ihop lika delar salt, mjöl och vatten. Ät under tystnad och gå sedan till sängs. Den som i drömmen bjuder på ett glas vatten kommer du att gifta dig med. Garanterat.

Denna video diggade jag till när jag satt och längtade efter en tysk jag var kär i 1992. Såhär i efterhand har både tysken och videon bleknat avsevärt.


Hujedamej.



Jisses undrar ni nu. Vad är det här för läskiga typer? Lugn i stormen, det är bara mina fina monster Katla, Sandro K, Rex och Twix som tar sitt halvårsbad. Till vardags bor de uppe på den röda spegeln, men nu ville de snygga till sig lite inför sommarens obamhärtiga ljus. Katla och Rex har jag haft sedan späd ålder. De hade tidigare en vän med conehead som mystiskt rymt. Han hette nog Pluto. Katla och Rex kan göra coola grimaser medan Sandro K mest jobbar på att se farlig ut och Twix ser blek och sönderopererad ut.





Hipp å hurra!

Idag lyfter jag på hatten för en av mina bästisar, nämligen Milko herself. Hon passar på att fylla 40 och det har vi firat på restaurang i goda vänners lag. I lördags var det meningen med storpicnic men vädrets makter ville annorlunda. Det blev kalas inomhus istället, och trots det strilande regnet hade vi det riktigt mysigt med världens maffigaste knytkalas i kvarterslokal.

Lite musik med ett av våra gemensamma favvoband;


Svensk sommar, då och nu.


Knep å knåp.

Äntligen har jag på förekommen anledning installerat skrivaren jag fick för snart sju månader sedan i present. Tänkte inviga den genom att tillverka ett tjusigt kort till en av bästisarna som fyller jämt. Fast det blir lite klipp å klistra också. Det känns charmigare och mer levande än clipart och skojiga typsnitt.

De som tillverkat skrivaren lovar mig; "Snabbare service och en mer effektiv support som passar din stressade tillvaro". Visst har de rätt i att jag är jävligt stressad nu, men jag gillar liksom inte att de tycker att jag ska vara det hela tiden.

Förutom detta har jag koreograferat en liten dans som jag och kollegorna ska dansa i morgon. ABBA-influerad kan man säga att den är...



Mera poesie åt folket.

Sommaren är seg och bjuder mest på regntunga skyar och frusna dagar. I väntan på värmen och utlandssemestern kan man alltid slinka in på http://poesie.blogg.se/. Den senaste dikten har nummer 73, och är närmast metapoetisk.



Stockholm Marathon 20090530

Vett och etikett.

1993 köpte jag Lilla destruktionsboken av Charles Sherwood Dane. Den lilla luntan innehåller 512 råd för alla som vill leva ett självcentrerat, osunt och osolidariskt liv - och det vill vi väl alla emellanåt? Jag minns att jag även gav ett ex till farsan och att det blev nästan hans bibel. För er som missat denna omvända etikettbok kommer här ett urval;

  1. Skicka kedjebreven vidare.
  2. Ha inga hemligheter.
  3. Hjälp dårar att bli av med sina pengar.
  4. Skicka elaka rykten vidare.
  5. Överdriv till din fördel.
  6. Låt alla få veta hur hårt du arbetar.
  7. Lägg dig till med ett slappt handslag.
  8. Rätta inte de fel som är till din fördel.
  9. Använd diskriminerande förolämpningar för att få mer uppmärksamhet.
  10. Fjäska för chefen.
  11. Prata med handen för munnen.
  12. Avbryt andra mitt i en mening.
  13. Berätta slutet på filmen.
  14. Hasa.
  15. Snörvla ofta.
  16. Ta emot personliga samtal under viktiga sammanträden.
  17. Gör slut på toapappret.
  18. Drick ur andras glas.
  19. Fyll inte iskubsformarna i frysen.
  20. Trumma med fingrarna när andra pratar.
  21. Låt prislapparna sitta kvar på presenterna.
  22. Blås ut ljusen på andras födelsedagstårtor.
  23. Vifta med fingrarna i ansiktet på den du pratar med.
  24. Tala om för alla att de borde uppsöka en psykolog.
  25. Om det ska bli bråk, se då till att det är du som börjar det.
  26. Fnys åt sådana som gör sitt allra bästa.
  27. Spara komplimangerna till folk som kan vara dig till nytta.
  28. Ange, antyd, anklaga.
  29. Provsmaka frukt på torget, men köp ingen.
  30. Strunta i allt.
  31. Glid undan, skyl över och försvåra.
  32. Skippa en sväng eller två när du ska beskriva vägen för någon.
  33. Varje paraply är ditt.
  34. Gnäll för det mesta.
  35. Förbättra din hållning genom att gå omkring med näsan i vädret.
  36. Snoka.
  37. Bestäm dig inte.
  38. Tjura.
  39. Kommentera andras viktökning.
  40. Klia dig var som helst när som helst.
  41. Kalla på flygvärdinnan var femte minut eller så.
  42. Ta för givet att din plats är närmast värdinnan.
  43. Glöm poängen men låt inte det hindra dig från att berätta en rolig historia.
  44. Tävla med gamla tanter om det sista sätet på bussen.
  45. Berätta sanningen om tomten för små barn.
  46. Borsta bort mjäll från andras axlar,
  47. Kom med på så många foton som möjligt.
  48. Gå hem om du inte får som du vill.
  49. Förtala, förstör, förråd.
  50. Låt folk som ringer vänta länge efter ett glatt "Var god dröj".

Vad ska man välja?

Glöm inte er medborgerliga rättighet & skyldighet och rösta på söndag. Här finns ett test där man kan se vilket parti och vilka kandidater som tycker som man själv gör: www.makthavare.se

Family photos.

Morsan drömde alltid om ett tjusigt familjeporträtt där alla var snyggt samlade. Drömmen gick i uppfyllelse och vi tågade alla, inklusive föräldrarna, till fotografen i förorten. En tid senare ringde den gode mannen upp och berättade att det inträffat något mycket ovanligt. En av oss blundade på ALLA bilder. Det var inte jag, det var Syster Yster. Själv är jag nämligen känd för att vara fotogenic, även om jag själv tycker att jag mest ser präktig och käck ut på alla bilder. Och tjock.

Familjeporträttet fick tas om, denna gång hade jag varit på Riche hela natten och försov mig. Men vi lyckades alla hålla ögonen öppna denna gång.

Det finns en blogg som visar just familjeporträtt. Kolla bums in och skratta och njut; 
Awkward familyphotos Det är även möjligt att bidra själv...

Ett riktigt rysligt exempel från bloggen;


Det är mycket nu.

Det är fullt upp mest hela tiden nu för tiden. Späckat schema på jobbet, och massor av saker som ska hinnas med om kvällarna. Roligt, jobbigt och stressigt. Igår satt jag och vännen/semesterkompanjonen Milko och planerade sommaren. Vi spikade att det blir Portugal även i år. Känns bra och spännande att få uppleva mer av det landet.

Nu väntar jag mest på provsvar. Modiga Elvy var på Ultuna för tredje gången på två veckor igår. Han var där ensam hela långa dagen med kanyl i benet och provtagningar hela tiden. I slutet av juli ska hans cancer börja behandlas. Vi får hålla tummarna för att allt annat de kollat upp är fint, så att det går att koncentrera sig på bara tumören. Håll tummarna.



Finaste Elvisen solar nosen på landet.