Happy, happy New Year





Sitter här och funderar på hur man svänger ihop en skaldjursrisotto. Snart ska jag och en väninna bege oss för att handla till vår nyårsmiddag. Jag ska fira med ett par vänner som bor i samma stadsdel som mig. Känns himla skönt. Tror det blir en ganska festlig men lugn fest.

Årets bästa: Äventyrsresan i Portugal, utställningen i Berlin
Årets sämsta: Lotus mammas död
Löfte för nästa år: Satsa mer på mig själv



Och vad passar väl bättre så här års, än att samtidigt som ni smuttar på champagnen även sippa på lite årgångspoesi? Surfa in på
http://poesie.blogg.se dvs världens bästa poesieblogg, så slipper ni bränna av raketerna.

Bye, bye Yoko. Welcome Stella!




Skriver dessa rader på min nya fina Sony. Tooli hjälpte mig att hitta henne tidigare idag. Har installerat och donat under ett par timmar, och nu verkar allt funka. Vi är ännu inte vana vid varandra, men vi har förhoppningsvis tiden för oss... Det är underbart med en fungerande laptop, det är t om overkligt.



Pratade precis med Hå. Idag är det åtta år sedan vår syster och vän Em beslutade sig för att dö. Åtta år sedan hon steg ut genom sitt köksfönster på femte våningen.

Jag har tänt ett ljus här och tänker tänka på Em extra starkt och mycket.






Yoko R.I.P

Snart, snart blir det dags att köpa en ny dator. Yoko, a.k.a min laptop går numera inte ens att slå på. Hon är helt och hållet död. Längtar massor efter min nya som jag ska få (köpa). Alla möjligheter och öppningar... Allt jag laddar för att skriva. Orden som bara väntar.

Frida Hyvönen - Dirty Dancing

Livet pågår därute...

God fortsättning alla fina! Här ute i vildmarken är det fortfarande juletider. Jag knaprar knäck, sippar glögg och glor på film. Har sett Hitchocks "Fåglarna" för femte gången, och fnittrar åt Hyacint mfl i "Keeping Up Appearances". Livet står liksom still, och det är ganska skönt. Gillar att grotta och ladda emellanåt. Tror emellertid att det är dags att återvända till storstaden i morgon. Syskonen stack redan idag, men jag tänkte se på tv och äta mer godis innan jag lämnar skogen.


Julkul

Passar på att skriva nu när jag är ute i vildmarken hos föräldrarna. Deras dator är ny och frisk. Kom hit igår för att tillverka julgodis. Har gjort limekola, barcelonamandlar och fudge. Det känns som om allt blev gott och lyckat. Tror ingenting blev sockrigt eller skar sig faktiskt. Snart bär det av in till stan för det sjuttioelfte glöggpartyt. Jag är ingen glöggmänniska, men vem tackar väl nej till att hänga i goda vänners lag, såhär när det lackar mot jul.

Jobbar två dagar till innan det är dags för jullov på två veckor. Det ska bli så jävla skönt. Känner så väl hur mycket jag behöver ledighet, sovmornar och ro. Tänkte försöka rensa i lyan, och få lite nyårsfint på kuppen. Tror lovet räcker till sådant också. 

 

Årets lista

I love listor. Jag gör ofta listor i dagboken. De innehåller allt ifrån besvikelser till snygga killar typ. Lotus har en tradition att i sin blogg att lista en massa Årets... Mitt 2008 har varit rätt mediokert, men jag gör ett försök;

Årets låt: Frida Hyvönen - Dirty dancing
Årets resa: About and around i Portugal m Milko
Årets sorg: Att mista en farmor
Årets sorgligaste: Att en av vännerna miste sin mamma
Årets lycka: Huset i hälsingland
Årets överraskning: Jag börjar sjunga i en liten, liten kör
Årets bok: Spoon River - Edgar Lee Masters
Årets film: Burn without reading och Control
Årets förälskelse: Mr S
Årets utställning: Do i know your name?/ Kompact Living Space, Berlin
Årets paradrätt: Nigellas laxsallad
Årets fest: Min egen jämna
Årets plagg: Loppiskoftan, Scenetunikan
Årets klubb: 24:hours THIS IS MODERN DISCO
Årets kärlek: Frukost i hälsingland med Elvan och Lilly
Årets projekt: Does it matter in the shadowlands?
Årets tragedi: Ensamheten
Årets bröllop: 080808, Lund

När tredje ljuset brinner, står julens dörr på glänt.

Det blir inte så mycket bloggande nowadays när Yoko a.k.a min laptop endast går att starta i felsäkert läge. Men jag lovar bättring efter julen, då jag ämnar köpa Yokos efterträdare. Idag var det julmarknad på Beckmans. Blandad kompott, mycket hemsnickrat på ganska låg nivå, men lite fint. Temat verkade vara återvinning. Jag köpte en festturban,men den är inte återvunnen. Önskade mig ett fint armband med mycket trådar till julklapp. Vi får se om tomten hörde det.

Sen blev det kusinglögg hos storkusinen. Det är så himla mysigt med dylika sammankomster. Vi festade på lussebullar, pepparkakor med ädeloströra och annat smått å gott. Samt såklart glögg. Jag är inte helt såld på den drycken, men det funkar med kylan utanför knuten.

I fredags var jag med om något mycket märkligt. En kompis träffade sin gamla kille. De var ihop som sjuttonåringar, dvs för över tjugo år sedan. Jag fick faktiskt också träffa honom senare på kvällen. Känslan var klart konstig, men rolig.Jag märkte hur vi alla regriderade...

kalas på kalas

Har återigen (utan att förstå hur) lyckats logga in på nätet. Det är så trist och tråkigt att varken ha tillgång till tv eller nätet nuförtiden. Visst ska jag köpa en ny dator, men det sägs att det blir rea om ett tag. Likabra att vänta. Förutom det har det varit väldigt mycket kalas den senaste tiden. Känner mig trött och ruggigt sliten. Måste vila och återhämta mig. Tänkte fördjupa mig i poesins värld. Gör det ni också. Nytt, fräscht att läsa på http://poesie.blogg.se/

Äntligen!

Här är jag. Datorn är fortfarande paj på något sätt, men faktiskt fick jag igång nätet genom att köra i felsäkert läge. Fast jag vet inte hur jag gjorde, och frågan är om jag kommer på hur man gör en gång till? Det ser jätteroligt ut när man har felsäkert läge. Det ser gammeldags ut på något sätt. Och väldigt, väldigt stort. Som om man skriver genom ett förstoringsglas. Men det funkar och det är toppen.

Jag kan också berätta att jag är väldigt, väldigt trött. Var på galej i Stadshuset igår (nej inte Nobelfesten). Den tillställningen var rätt mossig, men sen slog jag ihop påsarna med jobbets hysteriska partypinglor och var på Kvarnen tills ljuset tändes. Vaknade av att de ringde från jobbet och undrade var jag var. Skolkade från kören, och gick hem och åt choklad. Jag ska äta ännu mer choklad nu. Och sen ska jag se en film, om jag inte somnar.