Påsklovslycka.

Sitter här och suger ut de sista skälvande timmarna av påskledigheten. Så välbehövt, så härligt. Det mesta har varit perfekt faktiskt. Lite bildbevis säger väl mer än tusen ord;

Jag omfamnar våren.

Nä. Det kom aldrig någon hantverkare. Nu ska jag ta nya tag nästa vecka. Så segt. Vill bara ha ett nytt fräscht badrum och dito kök. Och sen vill jag flytta till större med balkong. Var spelar ingen roll. Nästan. Ikväll ska jag hem till en kompis som har balkong och dricka rosa bubbel på den. Det blir fint. Våren har anlänt och jag proppar i mig antipollenpiller och njuter av ljuset och värmen.
Dricker påtår och försöker vila mig pigg efter gårdagens fest hemma hos kollegan. Han bjöd friskt på caprinhas... Tror jag ska spana in en ryslig skräckis så kanske jag blir fit for fight?
P U S S

Renovering på g.

Sitter här på klippan och sippar nescafé och väntar på en hantverkare. Är det nu det ska hända på riktigt?               B a d r u m s r e n o v e r i n g ! Jag håller tummarna för att det känns seriöst och pålitligt. Vill liksom bara få det klart. Hantverkaren är försenad, och jag försöker att inte stressa upp mig för att jag kommer att bli mer än lovligt sen till kneget.

Tråkmåndag.

Jag vill ha äventyr. Hångel, fräknar och sånt som gör en glad.
Så länge lyssnar jag på fina Emil Jensen och blir lite upplyft.
Emil Jensen; Bedrägeri

Jakten fortsätter...

Så var det söndag igen. Jag ligger till sängs med Kristina Ohlssons pinfärska tegelsten "Änglavakter". Det är hennes tredje deckare, men den första jag läser av henne. Recenserar den för dagensbok.com på onsdag. Egentligen borde jag vara på födelsedagskalas och njuta mintchokladtårta och Lisakaka, men eftersom böckerna nuförtiden betingar närmare 500 sidor får jag bita ihop och fortsätta plöja. Och simultan som jag är tillverkar jag i detta nu en raggmunk på spisen. Jakten på den perfekta, frasiga diton går vidare. Denna gång testar jag att steka den i sjukt mycket olja samt smör. Åt en god men liten och degig raggmunk på Hjärtats bar igår. Där får man den med skagenröra. Tranan har fortfarande den knaprigaste och mest perfekta i denna stad.
Veckan har för övrigt bjudit på bokcirkel på Wahlström & Widstrand. Dagensbok, inklusive undertecknad, diskuterade den fantastiska "Repetitionen" av Elleanor Catton samt avnjöt Afternoon Tea i deras vackra lokaler.
Ps. Tyvärr verkar inte raggmunken bli särskilt bra...

Mina nya fina gummistövlar, Viking Triumf. Nu kan det regna!