full fart framåt

nu finns det ny skön poesi att spisa på världens bästa poesie-blogg http://poesie.blogg.se kika förbi och frottera er med orden. tyck, tänk och känn.

 

födelsedagsflickorna m.m.

vaknade i fredags morse och kände mig på bättringsvägen. eftersom jag sovit minimalt lite och haft herrbesök men ändock kände mig på rätt väg bestämde jag mig för after work efter jobbet. tooli med vänner kör på fredsgatan hela sommaren. varannan fredag kan man dansa dit redan från fem och käka sunkiga f12-burgare samt digga galet svängig musik.

idag fyller min vän e år och i förrgår blev även vännen j ett år äldre och visare. för dem spelar jag lite schysst musik. hipp å hurra på deras födelsedagar och må de leva uti flera hundrade år!

 

febertoppar och sånt

fasiken vad det är trist att vara hängig. det är så att jag önskar att jag ska bli riktigt risig och kunna krypa till kojs ett par dagar. men som är det är nu går jag på halvfart full av ipren. dessutom massor att göra på löneslavsjobbet samt sjuka kollegor, mer sjuka än mig alltså. och så en massa kul som händer efter kneget hela tiden.

men det händer också tråkiga, sorgliga saker. en kompis har avlivat sin hund, och vi har pratat och gråtit mycket om det. när man har jyckar själv, vet man så väl vilken stor plats en liten hund tar i familjen och i ens hjärta. vilken tomhet den lämnar efter sig. så oändligt mycket större än den fysiska platsen den tagit. det är dock naturens gång att hundar lever kortare liv än människor.

konvalescens?

jag tänkte att jag skulle gå hem, äta isglass, vila upp mig och den arma halsen. men jag struntar i det planen. jag går och sätter mig i en park med en vän och en pava vin. himlen är ganska blå, solen värmer och jag har så mycket i hjärtat som behöver bli till ord. det får bära eller brista, men jag orkar inte ha det lungt och fridfullt.

 

sjukstuga

hela förra veckan gick jag och var dubbelförkyld. både pollen och elaka baciller ockuperade min arma skalle. plus en sällsynt elak hosta. i helgen blev även halsen sårig och jag erfar vissa febertoppar. men det är liksom sådär mesigt. jag hatar att vara sådär mitt emellan. inte kan man ligga på sofflocket då. antingen är man väl frisk och kry eller så är man sjuk? skyfflar i mig ben&jerry och hoppas det viker av åt något håll.

autisterna -himmelen





annalivet

Anna Själv

Anna själv
från begynnelsen och mörk därtill
och inte längre innanför
av blod och under
som av ett ytterligare mörkt
Anna själv
ännu inte avgjord
ännu ställd
där hon aldrig görs på nytt

Lars Mikael Raattamaa



kleerup - these two days will last forever

skål för min bål!

idag firar poesie-bloggen byter perspektiv jubileum. 50 publicerade dikter att välja och vraka bland. snart kommer det att firas med jubel och ballonger och annat ballt. tills dess kan ni gå in och läsa här; http://poesie.blogg.se



bröllopsfesten var romantisk, rörande och rolig. god mat fick vi också, plus en massa sprit såklart. jag dansade till gamla hits och hade det bra. fast sen stack jag till toolis spelning, och vidare en sväng i natten. idag har jag hängt med kids och kompisar. fikat och slappat. inte dumt alls. jag behöver jobba på min söndagsångest. eller snarare jobba bort den.

sally saphiro - jackie jackie

hipp å hurra

idag fyller modershjärtat år. visserligen befinner hon sig i hälsingeskogarna med radioskugga och hundarna men här kommer en låt till henne;

nick cave - into my arms

me at the wedding

image138

jag bär med mig den starka filmen margot at the wedding fortfarande. tror att jag känner igen mig lite i margot, även om hon var mer skruvad än jag. och snart ska jag, liksom margot, få gå på bröllop. det är kusinen som gifter sig. fast det gör hon/de borgligt så vi slipper kyrkan. men det ska vara nån typ av cermoni innan middagen. som alltid när det är sådana här tillställningar känns det jobbigt att få gå själv. jag tycker att alla singlar också skulle få ta med sig någon när de går bort. sin morsa, en vän eller ett ligg eller något. en hund kanske? även vi behöver någon att luta oss mot emellanåt.

det är lite läskigt med klädseln. jag har knappt provat min klänning, och vet inte om den passar ihop med de andra plaggen. har letat en liten, tunn kofta utan framgång. så nu får jag leta i byrån här hemma. och vad ska jag göra med håret? fast känner jag mig själv rätt kommer allt det där inte att bli några problem, eftersom jag alltid ser till att ha så lite tid på mig till att göra mig i ordning. så några extra vaganser hinns aldrig med. jag har också passat på att strunta i att lära mig en låt som någon kommit på att vi ska sjunga för brudparet.

pollen, poesi och sångfåglar...

igår åkte jag ända ut till lotusen i tallingaz för ett litet smörgåsmöte. eftersom vi var de enda kexen som kom skippade vi att snacka om vårt hemliga projekt. vi ägnade oss istället åt ett annat ännu hemligare projekt. om ni lovar att inte sprida det vidare, kan jag avslöja att det handlar om poesi... bara så.

ikväll har jag varit på gruppdiskussion. märkligt att sitta nio främmande tjejer i ett rum och prata om underkläder. intressant att höra hur andra tänker och tycker kring dessa plagg. konstigt hur fort folk börjar prata om ganska intima saker fast man aldrig förr setts. eller är det kanske därför? och detta trots att allt filmas. pengarna jag fick ska läggas på en ny bh.

nu ska jag få en piggelin till. det är fantastiskt hur gott det är med piggelin nu under pollensäsongen. ska lägga mig i bingen och ladda inför morgondagens dubbla konserter. först blir det en konsert med kidsen på dagen, och på kvällen tänkte jag kanske kolla in flingan?

måndag hela veckan 2008

jag har varit på oförskämt gott humör hela långa dagen trots att det är måndag. vanligtvis brukar jag vara sur som ättika denna veckodag, men alltså icke. trots personalmöte och tvättstuga. plus att mitt blogginlägg just försvann ut i rymden och jag får skriva ett nytt. jag är en lärka.

alla andra glada kulturknuttar, och för den delen dysterkvistar,  kan surfa in på bästa poesiebloggen för att njuta lite andlig spis. kolla och kommentera här gott folk;
http://poesie.blogg.se



jag har vaknat mitt i natten av tystnaden / thomas ledin

ännu ett ballt utdrag ur den beiga dagboken

9.6.96 söndag

hade middag i fredags. hå, en och pe var här.

nu ringde ji. jag har pratat med honom förut ikväll, men det kändes så larvigt. han ringer imorgon kväll igen. kunde inte ringa mig hemifrån av någon jävla anledning. iallafall ska jag säga att vi lika gärna kan lägga ner.

igår var en och jag på grinda hela dgn. solade, åt och drack champagne. på kvällen var vi på gondolen och på café tivoli.

pe hade träffat x på kvarnen. jag tänker på honom då & då. pe provocerar mig om honom så jag blir galen. jag stänger av och börjar prata om något annat, hon måste väl märka det.

iallafall har vi bestämt oss för att åka till åland på midsommar.

vad är kul i mitt liv just nu? allt känns förjävligt och tråkigt som faan. jag måste göra något bra med mitt liv. ska försöka satsa på måleriet och diktandet.

beiga dagboken med svarta hörn

12.5.96 sunday

lyckan & meningen med livet måste vara george michaels nya singel - fast love. jag köpte den idag och har haft repeat på spelaren kvällen. det vackra vårvädret har också piggat upp mig. fast jag är fortfarande förkyld som bara den.

nu ska jag jag skriva dikter och kolla på en schysst dramathriller på burken.

bye bye dolly!

"man kan betrakta katastofer i olika perspektiv"

"framtiden är alltid ogenomskinlig"

"verkligheten har mer fantasi än oss"

george michael - fast love




7.5.08 wednesday

tillbaka till framtiden...

kan inte låta bli att kommentera mina egna ord, tolv år senare. fortfarande kan jag bli kär i en låt, men det vore häftigt om känslorna blev bättre besvarade. visst funkar det att sätta på en låt, men alternativet är liksom bättre.

man kan verkligen undra varför jag valde att skriva ner de där tre "visdomsorden". riktigt fascinerande kassa.

6.5.08

saker jag tänkt idag;

varför låter människor så konstigt på gym och i halvtomma bussar? stönar, frustar och harklar sig äckligt?

saker jag sagt idag;

till tv-pejlaren:

jag har inga kläder på mig och så pratar jag i telefon, men kom in och kolla om du vill.
(det ville han inte.)

människor jag mött idag;

husets snyggaste snubbe. själv var jag iklädd plysch, brillor och blött striphår. inget matchning där inte.




the style council - walls come tumbling down
(det är fackförbund och kamp, det är en av mina favvolåtar)

the style council - man of great promise

(det sorg och undran, också en favorit.)



filmtajm

ett litet filmtips från idag. om en dysfunktionell familj som alla vi andra typ. kanske bara lite mer spetsad. gillade nicole kidman som elak psyko-syster. kul också att jack black fick vara lite mindre tramsig.

margot at the wedding, trailer

11.5.96

mötte m & m på centralen. vi åkte till e:s lägenhet där de ska bo. hyrde bra videofilmer & köpte god mat. tyvärr var videon borta men vi åt mkt mat & godis och pratade en hel del.

ser nu på den suveräna serien "fasadklättraren" med björn kjellman.

behöver någon som tycker om & vill ha mig. skrev visst samma sak igår.

ps. kom ej in på idun lovén.

10.5.96

har varit sjuk i dagarna två. inget spännande har hänt. skulle egentligen gått på kaos och kollat på t plus band & kvarnen, men jag är ju inte kurant. min nya äckliga kille har inte hört av sig, men det är väl lika bra egentligen. fast jag känner mig rätt ensam. behöver någon som bryr sig om mig.

31.8.95, torsdag

lite febrig och krasslig, men ändå arbetsför(?)
på svenskan pratade vi mkt om strindberg. ruskigt intressant faktiskt. a ringde och jag var faktiskt ärlig och sa att jag inte är intresserad. inte rakt ut, men jag fick väl fram det på något sätt. han var tydligen mer förälskad/kär än jag trodde... fast nu ville han inte höras på ett tag & det är väl lika bra!